View Full Version: Решени Forum Home Усогласувањето
Здраво,
Постои само еден проблем усогласување на форумот дома.
Арапски мора да се од десно кон лево
Англиски лево кон десно
Истиот проблем е и тука
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/ar/
Можете да ја проверите спроведен сликата за да знаете на што мислам.
Ако не постои Фикс, па може да ви тел ми од која дефиниција може да го уреди?
Потоа можам да направам нешто како ова (затоа што мојот форум репутација е десно кон лево)
<if condition="$_GET['language']">
Лево кон десно кодот дефиниција
<else />
Десно на лево кодот дефиниција
</ Ако>
Ви благодариме
Извинете, но јас не ги разбирам ова прашање. vBET е во можност да го промените редоследот - тоа е да се конфигурираат. И под линк ти даде како гледам цел се менува.
Сигурен сум дека знаете за што се пишува за тоа - за вас од десно на лево цел е природна. За мене тоа изгледа како десно кон лево цел - опишете детално што под линкот кој ти дал не е во право.
Сите детали на форумот дома мора да се од десно кон лево за (арапски јазик) кога тоа е од лево кон десно сега vBET.
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/ar/
Исто така на мојот форум го добив истиот проблем го провериш тука, ве молиме
Forum Home мора да биде лево кон десно за (англиски јазик) кога тоа е од десно на лево сега
http://www.damasgate.com/vb/en/Ви благодариме
За жал - вие само ми даде иста инфо:)
Ве молиме кажете конкретно што не е на место. Како што веќе пишуваше за вас барам таму и гледам дека цел се менува - колумни се од другата страна, логото кое исто така - изгледа десно кон лево за мене. Значи пишување друг пат истото нема да работи ...
Ве молиме бидат конкретни. Ве молиме покажи ми што не сум во можност да се види сега:)
колони се на другата страна, логото кое исто така - изгледа како право да ЛЕФ,
Да вие сте во право за колони.
НО текстот не е на десната страна
Жал ми е мојот англиски не е добро
Ви благодариме
О - тоа е тоа за:) Голема благодарност ќе работиме во ова:)
ОК - промени направени:) Тоа ќе биде објавен во 3.3.0 и сега може да се види тука. Надевам дека ќе биде навистина среќен, бидејќи во моментов ние исто така ја менува својата насока соодветно во преведени и оригиналниот блок. Значи, ако некој ќе напише на арапски и јас ќе го видите на англиски, потоа гледање на оригиналниот текст тоа ќе биде од десно на лево. Исто така, кога ќе видите на арапски нешто што е напишано тука на друг јазик освен на англиски, потоа бара да се извор оригиналниот текст ќе биде во сопствената цел:), па дури кога ќе се погледне на арапски тогаш стрелка помеѓу знамиња ќе биде обратен: D: D
Види тука:
Ова е текст напишан на полски, и секогаш треба да биде на левата страна кога се гледаат на оригиналот. Во исто време како што Преведете во арапски или друг јазик од обратен редослед, преводот ќе се сменат, но оригиналниот остатоци од лево кон десно:)
Тоа е тоа, голема работа.
Сега е навистина% 100 професионална работа.
Зарем тоа не е фиксна на vBET236, е на вашата да се направи листа?
Ви благодариме
Сега приоритет е vBET 3.3.0 после тоа ќе се стави нашето внимание и во други области:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):