PDA

View Full Version: Për të shpjeguar Koha për byte parë - ndryshim i madh në qoftë se Google është fikur.

norku
21-09-11, 17:21
Ka dikush tjetër vënë re një ndryshim të madh në kohë për të byte parë me vendosjen e mëposhtme:

admincp - vBet - Përkthim - Use Google VETEM (BETA) - nuk ka

Nëse unë vendosur atë që nuk kam të përfundojnë me një kohë për të byte parë të 8secs gjatë. Nëse unë vendosur atë që po koha shkon poshtë për të 1.2secs.

Unë kam testuar këtë në orën e fundit dhe rezultatet janë të qëndrueshme. Të gjitha unë jam duke bërë është duke bërë thirrje faqja forum përmes webpagetest.org në gjuhën e parazgjedhur - nuk ndryshon gjuhën.

admincp - vBet - Përkthim - Use Google VETEM (BETA) - ID Aplikimi për Microsoft Translation API është futur si duhet.

Gjithashtu, me vendosjen e mësipërme në 'jo' përkthimet nuk duken. Unë pashë një anëtar francez iu përgjigjur një post. Pasi ai kishte shpëtuar pas pashë se kuti vbet dhe flamujt u shfaq në postbit por tekstin e përkthyer ishte zhdukur. Unë u ktheva dhe e vendosi Përdor Google VETEM (BETA) për po dhe voila! çdo gjë ka punuar normalisht.

Unë do të jenë të interesuar për të parë nëse dikush tjetër e sheh këtë problem në bordin e tyre.

r.dziadusz
21-09-11, 17:36
Hi
Në fillim, ju lutem mund të kontrolloni nëse ju keni marrë ID e duhur për Microsoft Translation API?

norku
21-09-11, 18:27
Hi,

Po, siç u përmend, numri API Microsoft është e saktë dhe hyri. Është gjithashtu e mundur patjetër - kam hyrë vetëm në Bing dhe kontrolluar.

r.dziadusz
22-09-11, 09:00
Ju lutem kontrolloni gjuhën opsion Forum, nëse është bërë siç duhet (Gjuha e albumit është vendosur) ju lutem më tregoni. Dosjen tuaj htaccess. Nëse konfigurimi juaj është në rregull, ne do të kemi për të kontrolluar atë në vendin e

vBET
22-09-11, 13:08
Për kohën përkthim - kjo nuk është deri në vBET - kjo varet shërbim të jashtëm të përkthimit. Si duket Microsoft Translation API është e ngadalshme se Translation Google API. Ajo mund të ndryshojë me kalimin e kohës. Gjithsesi ne mund të bëjmë asgjë me të. Pra, nuk ka asgjë për të zgjidhur këtu.

Për mungesën e rezultateve - Ju lutem, përshkruani saktësisht se si për të riprodhuar. Dhënave të sakta që ishte në këtë post. URL për faqe ku kjo ndodh edhe do të ndihmojë:)

norku
22-09-11, 14:44
htaccess:

# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xxx\.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.xxx\.com$|^cdn\.xxxx\.com$)
RewriteRule (.*) http://www.xxxx/$1 [R=301,L]

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#vbet translator rules start
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#vbet translator rules end

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA]

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 seconds"
ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds"
ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds"
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#Remove index.php from xxx.com/index.php
#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]

Paracaktuar i forumi gjuhës është angleze. Switching Google off dhe përdorimin e Microsoft-it duhet të bëjë asnjë ndryshim kur shikojnë / forum / (për shembull) që nuk ekziston asnjë përkthim e nevojshme. Nëse unë jam duke e parë / forum / da / unë do të presin për të parë një ndryshim, po, por unë shoh që koha 8sec për byte parë kur shikojnë / forum / Kjo nuk mund të jetë e drejtë.

Ky përdorues nuk kishte bërë ndonjë gjë të veçantë. Ai kishte vendosur në frëngjisht si gjuhë e tij të paracaktuar dhe e bëri një post të vetëm dënim në atë gjuhë në një forum publik. Me Google fikur kam shikuar në postin e tij dhe nuk kishte asnjë tekst, vetëm flamujt vbet tregon gjuhës dhe për të dhe kutinë e tekstit ku përkthimi vbet normalisht duket. Unë u kthye përsëri në Google dhe teksti ishte e dukshme.

I kontrolluar regjistrat time vetëm tani dhe unë jam marrë me qindra nga këto gabime:

[Thu shtator 15 14:04:17 2011] [error] [klientit 66.249.72.103] [Thu shtator 15 14:04:17 2011] [info] Ekzekutive "/ home / xxx / public_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php" si UID 503, GID 500

vBET
22-09-11, 18:25
Htacess. Juaj është e saktë. Si ju ka shkruajtur gjithçka works fine with Google, kështu që rregullat janë të sakta.

Lutemi kini parasysh se Translation përgjigje API përgjigje koha nuk është në ne. Ju tashmë e mori këtë informacion. Ne mund të bëjë asgjë me këtë. Ju mund të kërkoni Microsoft për të bërë shërbimin e tyre të shpejtë. Nëse doni ju një kontrolloni se sa kohë vBET është duke pritur për përgjigjet nga API Translation jashtme - vetëm të kthehet në CP Admin -> vBET -> Options Translation -> përgjigje Translation kohë. Pastaj në qoftë se ju jeni regjistruar si administrator ju do të shihni se sa shumë kohë serverin tuaj po e priste gjatë këtë brez faqe. Ju lutem vini re se ju nuk do të ketë të presë nëse përkthimi është tashmë kopje e ruajtur.

Ju lutem jepni saktë mesazhi që ishte shkruar. Bug mund të jetë për disa karakter të veçantë.

Rreth log - ju lutem thread hapur të reja për çështje të reja dhe ne do të punojmë për atë atje:)

norku
23-09-11, 10:23
Pra, kur ngarkimit të një faqeje në gjuhën paracaktuar i forumi (nuk përkthim required) ka ende një vonesë e shkaktuar nga lidhja me microsoft? Kjo nuk ka kuptim ..

vBET
23-09-11, 15:43
Ajo mund të duket si ajo nuk ka kuptim, por vetëm kur nuk përkthimet janë bërë. Ende - për mungesë forum Faqja e përkthimet mund të bëhen. Kjo është për shkak se ju mund të shikoni në faqen e cila duhet të përkthehet mesazhet e shkruara në gjuhë të tjera (të përdorura lang dhe / ose langtitle BBCode).

Pra ju lutem - përdorni hint tonë. Ju tashmë e dini çfarë të bëni, për të kontrolluar kohën e pritjes. Pra ju lutem ta bëjë këtë. Shkrim se nuk ka kuptim për ju na jep asnjë progres. Nëse ju nuk keni nevojë për mbështetjen tonë dhe nuk duan të përdorin atë, ne mund të shënojë këtë çështje si zgjidhur. Nëse keni nevojë për përkrahjen tonë - ju lutem, përdorni atë dhe të na japë rezulton mendimet - përndryshe kurrë nuk do të jetë fund lak për atë që ne mendojmë;)

Detajet - kjo është ajo që ne duhet të punojmë me çështjet e:)

norku
24-09-11, 14:22
Unë e kuptoj (d) se koha përgjigje Microsoft është përtej kontrollit tuaj. Kjo nuk është pika ime. Pika ime është: pse është koha përgjigje një çështje kur unë jam i ngarkimit të një faqeje në Gjuha e albumit që përmban vetëm gjuhën e albumit? Nuk ka asnjë kërkesë për një përkthim ende nuk ka një vonesë të 8sec para ngarkesa faqe. Nëse unë kaloni përsëri në Google ngarkesa faqen normalisht. Pasi cache fillon për të plotësuar për gjuhët e tjera, atëherë koha përgjigje Microsoft nuk do të jetë ndoshta një çështje e tillë, por në qoftë se ka një vonesë faqe në Gjuha e albumit atëherë kjo është kar. Përsëri, unë plotësisht e kuptojnë se kjo është përtej kontrollit tuaj:)

Përsëri, përdoruesi francez postuar një mesazh standarde duke përdorur simbole standarde. Përkthimi thjesht nuk keni punuar kur isha duke përdorur Microsoft. Ajo ishte përkthyer saktë kur kaloi përsëri në Google. I testuar vetëm tani dhe Microsoft përkthyer një post të shkruar në gjuhën gjermane dhe të shfaqet të saktë. Gjëja me djalë frengjisht ishte ndoshta thjesht një anomali.

Nga rruga, CP Admin -> vBET -> Options Translation -> Translation përgjigje kohë më shkakton probleme CSS. Ne diskutuam këtë përsëri një kohë.

http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/1969-vb-4-1-4-vbet-4-2-3-mess.html

vBET
25-09-11, 22:13
Edhe një herë - Ju lutemi përdorni Hint tona dhe shikoni se çfarë është duke pritur kohë për përkthime. Nuk ka rëndësi që ne mendojmë se përkthime të ndodhë apo jo - është çështje ata me të vërtetë ndodh apo jo. Pra ju lutem përdorni hint tonë dhe të verifikojë që ju të vërtetë nuk kanë ndonjë përkthime ka se çfarë është e vështirë të besohet për ne tani. Nëse nuk do të ndodhë tani ju mund të çaktivizoni përkohësisht cache dhe ju do të shihni përsëri se si punon kur cache nuk është mbushur. Ne nuk besojmë se ju keni më 8 sec Faqe e Gjeneruar pa ndonjë përkthim - ajo thjesht nuk ka kuptim madje. Ne besojmë se ka përkthime dhe ju thjesht nuk e kuptojnë atë. Dhe ne tashmë ju ka dhënë kohë më parë se si mjet për të verifikuar atë. Ju lutem përdorni atë. Pa diskutim verifikimit të ardhmen nuk ka pikë, sepse ne nuk dimë se çfarë kemi diskutuar në lidhje. Ju lutem përdorni aluzion tonë dhe të verifikojë kohë përkthimit të pritur në faqen ku ju mendoni se përkthimi nuk do të ndodhë. Nëse me të vërtetë nuk ka dhe brez është më i ngadalshëm, atëherë ne do të shikojmë më për këtë. Tani për tani pyetjen tuaj nuk ka kuptim, sepse nuk është konfirmuar se nuk ka ndonjë përkthim.

Çështjet CSS për CP Admin -> vBET -> Options Translation -> Translation përgjigje kohë më nuk ka rëndësi në të gjitha. Si ju mund të lexoni në përshkrimin parametër kjo është e dukshme vetem per administratorin dhe duhet të përdoret vetëm për të përcaktuar se çfarë po ndodh në katin e poshtëm. Ju lutemi përdorni të - na jep rezultate (sa duke pritur kohë për përkthim është në këtë faqe ku ju jeni duke pritur 8sec për prodhimin, sa lidhjet) - dhe turn it off.

Ne nuk jemi në gjendje t'ju ndihmojë ju, kur ju refuzoni ndihmën tonë. Ju lutem përdorni atë.

Rreth mesazh French - ju lutem jepni mesazhin e saktë (titulli dhe përmbajtja e) postuar në frëngjisht kështu që ne do të jetë në gjendje për të provuar atë dhe për të zgjidhur çështjen:), por nuk është në fije të veçanta - kjo është në lidhje me dallimet duke pritur kohën tuaj. Ne do të humbasin nëse ne do të ndahet një fije nga disa çështje - nuk ka ndjekja e diskutimit do të jetë e mundur në rast të tillë. Na vjen keq për këtë shqetësim të vogël, por kjo do të na ndihmojë të gjithë për të gjetur se në atë fazë të zgjidhjes së çështje.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vB Enterprise Translator 4.10.1