View Full Version: Objasniti Vrijeme je za prvi bajt - velika je razlika ako Google je isključen.
Je li netko drugi primijetio veliku razliku u vremenu do prvog byte sa sljedećim postavke:
admincp - vBet - Prijevod Providers - Koristite Google SAMO (Beta) - bez
Ako sam ga postaviti na ne sam završiti s vremena na prvi bajt od preko 8secs. Ako sam ga postaviti na Da vrijeme ide dolje 1.2secs.
Ja sam testiran u posljednjih sat vremena, a rezultati su u skladu. Sve radim zove forum stranice kroz webpagetest.org u zadanom jeziku - bez jezika sklopke.
admincp - vBet - Prijevod Providers - Koristite Google SAMO (Beta) - Zahtjev ID za Microsoft prevođenje API ispravno unijeli.
Također, s gornje postavke na 'ne' prijevodi se ne pojavljuju. Gledao sam francuski člana odgovarate na post. Nakon što je spasio post sam vidio da vbet okvir i zastave pojavila u postbit ali da prevedeni tekst nedostaje. Vratio sam se i postaviti Koristite Google SAMO (Beta) Da i voila! sve je radio normalno.
Bio bih zainteresiran da vidi je li itko drugi vidi ovaj problem na brodu.
r.dziadusz
21-09-11, 17:36
Bok
U početku, možete li molimo Vas da provjerite da li ste je dobio odgovarajući ID za Microsoft prevođenje API?
Bok,
Da, kao što je spomenuto, broj Microsoft API je ispravan i ušao. Također je definitivno omogućio - ja samo prijavljeni Bing i provjeriti.
r.dziadusz
22-09-11, 09:00
Molimo provjerite opciju foruma jezik, ako je učinio ispravno (zadani jezik je postavljen) Molim Vas, pokažite mi vaše. Htaccess datoteku. Ako je Vaš konfiguracija je ok, mi ćemo morati provjeriti to na mjestu
O prijevoda vrijeme - nije do vBET - to je do vanjske usluge prevođenja. Kako se Microsoft Prevođenje API je sporiji od Google Translation API. Ona može promijeniti s vremenom. U svakom slučaju možemo učiniti ništa s njim. Dakle, ne postoji ništa riješiti ovdje.
O nedostatku rezultata - opišite kako točno da se reproduciraju. Točni podaci koje je u post. URL na stranicu gdje se to dogodi također će pomoći:)
htaccess:
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xxx\.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.xxx\.com$|^cdn\.xxxx\.com$)
RewriteRule (.*) http://www.xxxx/$1 [R=301,L]
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301]
RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
#vbet translator rules start
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
#vbet translator rules end
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA]
## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 seconds"
ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds"
ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds"
</ifModule>
## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>
#Remove index.php from xxx.com/index.php
#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]
Jezik forum zadani je engleski. Uključivanje Google isključiti i pomoću Microsoft bi trebao napraviti nikakve razlike kod gledanja / forum / (na primjer) jer ne postoji prijevod potreban. Ako sam ja Pregled / forum / Da / ja bi se očekivati da vidite razliku, da, ali vidim da 8sec vrijeme da prvi bajt prilikom pregleda / forum / To ne može biti u pravu.
Korisnik nije to ništa posebno. On je francuski postaviti kao svoj defaultni jezik i napravio jedinstvenu kaznu post u tom jeziku u javnom forumu. Uz Google isključen sam pogledao svoj post i nema teksta, samo vbet zastave pokazuju jezik iz te i tekstni okvir u kojem vbet prijevod normalno pojavljuje. Okrenuo sam se natrag na Google i tekst je vidljiv.
Provjerio sam moje logove upravo sada, a ja sam uzimajući stotine ove pogreške:
[Čet 15. rujna 2011 14:04:17] [pogrešku] [klijenta 66.249.72.103] [čet 15. rujna 2011 14:04:17] [Info] Izvršavanje "/ home / xxx / public_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php" kao UID 503, GID 500
Vaš. Htacess točna. Kao što je napisao sve radi u redu s Googleom, pa pravila su točni.
Imajte na umu da API odgovor Prevođenje vrijeme odziva nije do nas. Već je dobio tu informaciju. Mi možemo učiniti ništa s tim. Možete pitati Microsoft o tome da njihove usluge brže. Ako želite provjeriti koliko vremena vBET čeka odgovore iz vanjskih Prevođenje API - samo uključite Admin CP -> vBET -> Prevođenje Opcije -> Prevođenje vrijeme odziva. Zatim, ako ste prijavljeni kao administrator ćete vidjeti koliko vremena vaš poslužitelj je čekao u ovoj stranici generacije. Imajte na umu da neće biti pričekati, ako prijevod je već spremljeno.
Molim Vas, dajte točno onu poruku koju je napisao. Bug može o nekim posebnim.
O dnevnik - molim otvoriti novu temu za novi broj, a mi ćemo raditi o njemu:)
Dakle, prilikom utovara stranice na jeziku forumu zadani (bez prijevoda required) još uvijek postoji kašnjenje uzrokovano vezu s Microsoft? To nema smisla ..
To može izgledati kao da nije smislu, ali samo kada nisu prijevodi se rade. Ipak - na forumu prijevoda zadane stranice mogu biti izrađene. To je zato što možete pogledati na stranici koji treba prevesti poruke pisane u drugim jezicima (koristi Lang i / ili langtitle BBCode).
Dakle, molim vas - koristiti naš savjet. Vi već znate što učiniti, kako biste provjerili vrijeme čekanja. Dakle, molimo Vas da to učinite. Pisanje da nema smisla za vas daje nam nikakav napredak. Ako ne trebaju našu podršku i ne želite ga koristiti, možemo označiti ovo pitanje kao riješeno. Ako vam je potrebna naša pomoć - molimo ga koristiti i da nam ne rezultira mišljenja - inače to nikad neće biti kraj petlje o tome što mislimo ;)
Detalji - to je ono što trebamo raditi s pitanjima :)
Shvaćam (d) da je vrijeme odziva Microsoft je izvan vaše kontrole. To nije moja stvar. Moj point je: zašto je vrijeme odziva problem kada sam učitavanja stranice u zadanom jeziku koja sadrži samo zadani jezik? Nema potrebe za prijevod još ima 8SEC odgode prije nego se stranica učita. Ako sam se vratiti na google stranica učita normalno. Nakon cache memorije počinje popuniti za drugim jezicima onda put Microsoft odgovora nije vjerojatno će biti takav problem, ali ako postoji stranica kašnjenje na zadanom jeziku, dakle, da je sranje. Opet, ja u potpunosti shvatiti da je to izvan vaše kontrole :)
Opet, francuski korisnik objavio standardnu poruku pomoću standardnih simbola. Prijevod jednostavno ne rade kada sam bio koristeći Microsoft. Prevedena je ispravno kad sam prebacio natrag na Googleu. Testirao sam upravo sada i Microsoft prevedene post napisan na njemačkom, a prikazuje ispravno. Stvar s francuskim tip je bio vjerojatno samo glitch.
Usput, Admin CP -> vBET -> Prevođenje Opcije -> Prijevod vrijeme odgovora o uzrocima CSS pitanjima. Razgovarali smo to prije nekog vremena.
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/1969-vb-4-1-4-vbet-4-2-3-mess.html
Još jednom - koristite naš savjet i provjeriti što se čeka vrijeme za prijevode. Nije bitno to što mislimo da prijevodi dogodi ili ne - to je bitno da se stvarno događa ili ne. Dakle, molimo Vas da koristite naš savjet i provjeriti da li stvarno nemam prijevode tamo ono što je teško za povjerovati za nas danas. Ako se ne dogodi upravo sada možete privremeno isključiti cache memorije, a vi ćete vidjeti kako se to radi kad cache memorije nije popunio. Mi ne vjerujemo da imate 8 sek duže stranice generaciju bez ikakve prijevodu - to jednostavno nema smisla dapače. Vjerujemo da postoje prijevodi i vi jednostavno ne shvaćaju. A mi već dao davno alat kako bi ga potvrdili. Molimo ga koristiti. Bez provjere buduću raspravu nema točku, jer ne znamo što ćemo razgovarati o tome. Molimo koristite naš savjet i provjeriti prijevod vrijeme čekanja na stranicu na kojoj mislite da prijevod ne desi. Ako je to doista nije i generacija je sporiji onda ćemo pobliže o tome. Upravo sada vaše pitanje nema smisla, jer nije potvrđeno da ne postoji li prijevod.
CSS pitanja za Admin CP -> vBET -> Prevođenje Opcije -> Prijevod vrijeme odziva na ne smeta uopće. Kao što možete pročitati u opisu parametara to je vidljivo samo za administratora i treba se koristiti samo kako bi se utvrdilo što se događa dolje. Molimo ga koristiti - dajte nam rezultate (koliko je vrijeme čekanja za prevođenje je na ovoj stranici gdje su čekali 8SEC za generacije, koliko veze) - te ga isključite.
Nismo u mogućnosti da Vam pomoći kada odbiti našu pomoć. Molimo ga koristiti.
O francuskog poruke - molim vas dajte TOČNO poruku (naslova i sadržaja) objavljene na francuskom tako da ćemo biti u mogućnosti da ga testirati i riješiti problem :) Ali, to učiniti u zasebnoj niti - ovo je oko svoje vrijeme čekanja razlike. Mi ćemo biti izgubljeni ako ćemo podijeliti jedan nit po nekoliko pitanja - nema rasprave praćenje će biti moguće u takvom slučaju. Ispričavamo se zbog neugodnosti, ali ovo malo što će nam pomoći da sve saznati o kojoj je fazi rješavanje problema je.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):