View Full Version: Веќе направено Јазици
Здраво, јас имам само 3 јазици от за корисниците, но сакам пребарувачите се достапни во сите јазици. ¿Можам да имам 3 јазици на располагање на корисниците и 52 за пребарувачите?. Најдов дека јазиците кои не се активираат на знамињата не работи. Пример: Имам от за англиски, каталонски и Галиција forum.com / EN forum.com / CA forum.com / GL и работи добро. Но, би сакал forum.com / ДоН forum.com / ИТ forum.com / *.* продолжи да работи во позадина. Ви благодариме.
Токму сега оневозможување знаме значи оневозможување превод на тој јазик. Тоа е за да се обезбеди вашиот форум од барања за преводи кои не треба да се случи затоа што немаат таква знаме, но некој може да постави рачно рачно.
Ве молиме објаснете корист имаат сите преводи на располагање, но ограничување на тоа за корисниците? Токму сега во наше мислење ова може да се збуни некои корисници. Особено оние кои дојдоа да ги преведени форумот, да се прочита дека ви помогне мулти јазик заедница, се направи регистрација и тогаш се чини дека тие не можат да пишуваат на својот јазик ...
Ве молиме нè убедат дека тоа е добра идеја во некои ситуација, која не се гледаат сега. Ако тоа е ние со задоволство ќе додадете таква можност, но ако не, тогаш додавање повеќе опции кои не се користат не е добро за производот.
Здраво, јас идам да дадам 3 причини: мојот форум како и многу други се насочени кон една земја, во мојата земја се користат 4 јазици и која сум овозможено. Мојот форум не е корисно за владата странски учество, но да пребарување на владата. На пример, користејќи опции: Пренасочување на корисникот јазик на странски посетител може да има целиот форум на вашиот јазик. Придобивките од ова ќе биде: Подобрување на страница оптоварување време (52 јазици relantizan страница) Визуелно најдобро за поголемиот дел од моето корисници (од 52 јазици, помина 4 следи но, навистина сите достапни) Сите можности vBET продолжи на располагање (52 јазици и индексирање во пребарувачите). Мислам дека придобивките се многу ;)
Да. Знаејќи ја вашата гледна точка може да се каже - ова е навистина одлична идеја:) И ние сакаме да ви се заблагодарам за поведување нашето внимание на ова прашање. Ние едноставно не го реализира пред.
Додадено во Листа на задачи, и треба да бидат вклучени во следното издание:)
Се надевам дека новата верзија со нетрпение: D: D
Имплементирани - ќе бидат вклучени во 3.3.0:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):