СДА

Виев Фулл Версион: Приручник текстова: Како да уредите / преведете текст, да се не налази унутар тела страници?

basketmen
02-08-12, 06:35
Здраво момци

Да бисте изменили / транслате ручно текст, тако изабрати и кликом на дугме Измени, унутар тела страну

Али, како да уредите текст који не унутар тела страници, као што су УРЛ, наслов, опис, кључне речи, итд?
ако је потребно можемо директно мењати у пхпМиАдмин превише, само нас обавестите који сто и како

vBET
02-08-12, 09:30
У овом тренутку за преводи подржава само текст видљив на страници. Ми ћемо додати више функција за њега у будућности :)
Ако желите да га промените у бази података, онда то има у табели чије име почиње вбентерприсетранслатор_цацхе_
Након тога имате у табели кода име језика (на који се преводи). за сваку лангиаге имате 3 табеле као што су:

vbenterprisetranslator_cache_pl
vbenterprisetranslator_cache_medium_pl
vbenterprisetranslator_cache_short_pl

Преводи су ту подељени према дужини оригиналног текста.

basketmen
03-10-12, 21:31
Добри момци вести, ја већ имам трик да измените / преведе наслов странице, Мета опис, кључне речи мета

Трик је веома једноставна, само додајте / дуплирали насловна страна, мета опис, мета кључне речи, било где у телу страници превише, тако да можемо ручно да га мењати

рецимо само да додам испод кода у сховтхреад предлошку, пре кода краја тела </ тела>

<иф цондитион="$_РЕКУЕСТ['лангуаге'] И ис_мембер_оф($ббусеринфо, 6)">
$ Тхреад [наслов] <иф цондитион="$пагенумбер> 1 "> - <пхрасе 1="$пагенумбер"> $ вбпхрасе [паге_к] </ фраза> </ ли> - $ вбоптионс [БЕНЦХфорум]
<бр>

<иф цондитион="$пагенумбер> 1 "> <пхрасе 1="$пагенумбер"> $ вбпхрасе [паге_к] </ фраза> - </ ако> $ тхреадинфо [наслов] $ О форуму [титле_цлеан]
<бр>

$ Тхреадинфо [Титле], $ [вбоптионс речи]
<бр>
</ Ли>

и већ у могућности да измените / приручник преведе наслове, Мета опис, кључне речи мета, у дну странице
тхатс ит желим да поделим

али ја и даље не могу мењати / промените УРЛ, УРЛ увек није преведен, ако користите вБСЕО.
ВБСЕО променљива зове тренутну страну урл у шаблону је $ _СЕРВЕР [ВБСЕО_УРИ] (већ тражи ову променљиву у вбсео.цом пре (ввв.вбсео.цом/ф2/вхат-цоде-цуррент-паге-урл-со-усер-цан -цопи-пасте-урл-схаре-54566 /))

Покушао сам да додам ово као горе трик:

$ _СЕРВЕР [ВБСЕО_УРИ]
<бр>

или

хттп://домаин.цом/ $ _СЕРВЕР [ВБСЕО_УРИ]
<бр>

или

хттп://домаин.цом/ес $ _СЕРВЕР [ВБСЕО_УРИ]
<бр>

променљива ради показује тренутни вБСЕО Паге УРЛ, и ја могу мењати за то и његов спашени,
али нит УРЛ у адресно поље још увек није променио, већ је покушао поново учитате страницу или отворите преведену урл у телу, али и даље преусмери назад у оригиналној УРЛ

ако имате предлог како да урл преведено / промењен, молим вас дајте траг, да би ово савршено

Marcin Kalak
04-10-12, 19:27
Преводи УРЛ нисте радили на тај начин, јер УРЛ адреса иде додатне трансформације које се не узимају у обзир за обичан текст и промене које долази као нормалан текст не пронађе у кешу.
Радимо на побољшању предложио тебе. Молимо вас да будете стрпљиви. Ми нисмо у могућности да га опише као брзо решење - између осталог и због тога што се још увек развија.
Хвала за ваше предлоге, ми би имали корист.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Integration with translations by vBET Translator 4.10.1