PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Nieprzetłumaczone tytuł w forumhome

Simon Lloyd
17-06-11, 07:50
Witam wszystkich, zauważyłem, że w forumhome tytuł wątki nie są przetłumaczone (jeśli spojrzeć teraz w Pomocy programu Microsoft Office - Microsoft Office dyskusyjne - Excel VBA Programming - Programowanie Access (http://www.thecodecage.com/forumz) przejdź do forum Przedstaw się pojawi, który rozpoczyna "Hola ...." w forumdisplay pokazuje jak" Hello ...." co jest w porządku) jest to błąd bądź i mssed coś podczas uaktualniania lub w vbseo lub. htaccess?

vBET
17-06-11, 13:38
Jak widzę tytuły są tłumaczone. O ten to także zmiany URL między tłumaczenia. Widzę, że na stronie głównej forum i podforum wyświetla trochę inny tytuł - Przypuszczam, że to dlatego, że tytuł w domu forum są cięte. Czy ten tytuł jest zapakowana w bbcode langtitle? (Możesz go sprawdzić, przechodząc do zaawansowanej edycji.

Simon Lloyd
17-06-11, 17:41
Jak widzę tytuły są tłumaczone. O ten to także zmiany URL między tłumaczenia. Widzę, że na stronie głównej forum i podforum wyświetla trochę inny tytuł - Przypuszczam, że to dlatego, że tytuł w domu forum są cięte. Czy ten tytuł jest zapakowana w bbcode langtitle? (Możesz go sprawdzić, przechodząc do zaawansowanej edition.Yes, jeśli i wyświetlić dany post zaawansowany tryb edycji ma to HOLA TODOS, jak widać nie jest to długi tytuł, więc nie wiem dlaczego miałoby być obcięte, a następnie Wyświetlacz nieprzetłumaczone?

kamilkurczak
18-06-11, 09:49
Postaram się go odtworzyć na moim forum test:)

Simon Lloyd
18-06-11, 10:08
Ok czekamy na kontakt od Ciebie:)

vBET
29-06-11, 17:47
Tak, jeśli i wyświetlić dany post zaawansowany tryb edycji już ta Witam wszystkich, jak widać nie jest to długi tytuł, więc nie wiem dlaczego miałoby być obcięte, a następnie wyświetlić nieprzetłumaczone?

Ok - tak jak ja to widzę teraz, nie ma żadnego problemu. Jest to długi tytuł w tym BBCode. Więc trzeba to obcięte przez vBulletin (jak widać nie masz punktów, więc została obcięta). vBET ma specjalny kod, który znajduje tytułów z wycięciem langtitle - jeżeli takie znaleźć to koniec langtitle BBCODE dodaje i tytuł jest przetłumaczony. Dlatego, gdy jesteś na stronie forum widać to, jak być powinno - stwierdzając, została wycięta więc cały tytuł został przetłumaczony. A kiedy jesteś na forum strona główna widząc w niej ostatniego postu to jest wycinane przez vBulletin, vBET obsługuje go i tłumaczy cięcia tytuł - dlatego masz inne wyniki tłumaczenie (coś zostało przetłumaczone). Wszystko jest w porządku.

I jak pamiętam jest to przetłumaczone na forum. Byłem tam i widziałem to - problem było to, że inne wyniki tłumaczenia na forum strona główna i sub-forum strony.

Jeśli chcesz uniknąć swój tytuł odcięciu przez vBulletin, a następnie przejdź do Admin CP i skonfigurować parametr vBulletin odpowiedzialny za to (ostatni Maksymalna Tytuł wątku wyświetlane znaki).

Proszę powiedzieć czy pomógł i potrzebujesz jakiejkolwiek przyszłej pomocy tutaj:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations made by vBET 4.10.1