View Full Version: Решени Непреведен титула во forumhome
Simon Lloyd
17-06-11, 07:50
Здраво на сите, јас сум забележал дека во forumhome насловот на теми не се преведуваат (ако барате сега во Microsoft Office Помош - Microsoft Office Форум - Excel VBA Програмирање - Пристап Програмирање (http://www.thecodecage.com/forumz) дојдете до Претставување форумот ќе видите една, која започнува "Hola ...." во forumdisplay тоа се покажува како" Здраво ...." што е добро) е грешка или сум mssed нешто кога надградба или во имала или. htaccess?
Како што ја видите вашата наслови се преведени. За ова исто така ја менува рачно меѓу преводи. Гледам дека на твојот форум главната страница и во подфорумот покажува малку поинаков наслов - претпоставувам дека тоа е затоа што насловот во форумот дома се намали. Дали овој наслов е завиткано во langtitle BBCode-от? (Можете да го проверите ќе Напредно издание.
Simon Lloyd
17-06-11, 17:41
Како што ја видите вашата наслови се преведени. За ова исто така ја менува рачно меѓу преводи. Гледам дека на твојот форум главната страница и во подфорумот покажува малку поинаков наслов - претпоставувам дека тоа е затоа што насловот во форумот дома се намали. Дали овој наслов е завиткано во langtitle BBCode-от? (Можете да го проверите ќе Напредно edition.Yes, ако видите пост во напредна режим на уредување има оваа HOLA А Todos, како што може да се види тоа не е долг наслов па јас не знам зошто тоа треба да биде скратена, а потоа прикажување непреведен?
kamilkurczak
18-06-11, 09:49
Јас ќе се обидам да го репродуцира на мојот тест форумот:)
Simon Lloyd
18-06-11, 10:08
Добро нетрпение очекуваме да слушнеме од вас:)
Да, ако гледам пост во напредна режим на уредување има оваа Здраво на сите, како што можете да видите дека не е долг наслов па јас не знам зошто тоа треба да биде скратена, а потоа се прикаже непреведен?
Добро - така што јас ја гледам сега, не постои било кое прашање. Тоа е долг наслов вклучувајќи BBCode-от. Значи мора да се скратени од vBulletin (како што може да се види дека се точки има, па затоа беше скратена). vBET има посебен код кој наоѓа наслови со намалување на langtitle - доколку такви се најде тогаш крајот на langtitle BBCode-от е додадена и насловот е преведена. Тоа е причината зошто, кога сте на форумот страница ќе ја види како што треба - напомене беше намален, па целиот наслов е преведена. И кога сте на форумот главната страница согледувајќи го како последното мислење тогаш тоа е намалување од vBulletin, vBET таа се справува и преведува намалување на титулата - тоа е причината зошто има и други превод резултати (нешто друго е преведен). Се е во ред.
И што се сеќавам, тоа е преведен на вашиот форум. Јас бев таму и видов ова - ова прашање е дека другите превод резултати е на форумот главната страница и во под-форум страница.
Ако сакате да се избегне насловот се намали од vBulletin, тогаш ве молиме одете на Твоето админ ЦП и конфигурирање на vBulletin параметар одговорни за тоа (Последни Наслов на тема Максимална покажувачките карактери).
Ве молиме кажете го тоа помош и ви е потребно секоја идна помош тука:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):