PDA

View Full Version: Решени Vbulleting 4.7 + имала 3,6

techanalyst
10-10-11, 18:57
Изгледа како Има еден голем пауза тука, а промените побара пауза адреси зачувани во Google, во секој случај околу ова

r.dziadusz
10-10-11, 19:48
Каков вид на пауза адреси, молам да ми покаже еден од нив?
Јас ќе се обидам да се репродуцира овој проблем во нашиот тест форумот.

techanalyst
10-10-11, 21:05
Ја променив да VBSEO_URI, не работи и сл

Во суштина, ако таа се обидува да го промени или додаваат нешто за да на крајот од URL-то тоа ќе престане да работи

techanalyst
10-10-11, 21:08
буквално јас Жаргон го користите овој приклучок во основа: P

Нејзините страшни идеја, а id сакаат да го направите да работи, но вториот i овозможи целиот сајт оди на 500 (внатрешни грешки)

r.dziadusz
10-10-11, 21:57
OK сте поставите опции правилно, исто така, ќе испратите од испраќате-еднаш папка
vbet-превод-опции

techanalyst
10-10-11, 23:30
тоа е папка под www корен со форумот

techanalyst
11-10-11, 00:10
на папка е под форум корен

vBET
11-10-11, 01:08
Здраво.

- Ве молам бидете сигурни дека сте го направиле инсталација точни.
- Исто така ве молиме осигурајте се дека сте направиле имала интеграција точни.
- Исто така ве молиме бидете сигурни дека вашата htaccess промени се точни (ако не сте сигурни Ве молиме пратете ни целиот htaccess фајл и ние ќе го провери.)..
- Исто така, Радек ви испратиме прашање кое ти не одговори - не можеш да испраќате датотеки од uplad-еднаш директориум?

Ќе најдете целиот опис во readme.html од vBET пакет.

Исто така Радек ќе се инсталира утре vBulletin 4.1.7 прв на нашиот тест форумот и ако сè ќе работат а потоа на вистински форумот. Ако најдеме некакви проблеми со мрежата! 4.1.7 ние ќе ве известиме и ќе работиме на тоа веднаш. Во овој момент се чини како да има нешто погрешно во инсталацијата, или конфигурација или имала интеграција. Ние ќе ви помогне да го направите да работи :) Прво Ве молиме бидете сигурни дека вашата инсталација и интеграција беше точно.

Ако сте сигурни дека ќе имаат се што точни, тогаш Ве молиме да PM пристап детали до Админ ЦП, FTP и имала КП до мене или до r.diadusz (Радек ќе биде порано утре) или кабина. Ние ќе ги провери на местото што се случува :)

techanalyst
11-10-11, 02:34
Im се помалку и помалку удобно со она што е потребно со овој мод како што јас го користат се:

1.) Сите змеј Бајт Техника приклучоци, сите инсталирани и сите работи
2.) WikiVault
3.) Имала

Јас, исто така бараат специфични повторно пишува, бидејќи јас го користам Akamai како мој CDN

Искрено, јас не сакате да го измените се веќе, јас не сакам моите кеширани врски во Google да се промени, не сакам да мора повторно да пишувам сите мои mods да ги работат тука човек.

Може ние само се справи надвор наплата и да се направи?

techanalyst
11-10-11, 02:34
Јас не одговор, папката во која податоците се под форум пат, всушност јас одговорив дека двапати

vBET
11-10-11, 11:38
Im се помалку и помалку удобно со она што е потребно со овој мод како што јас го користат се:

1.) Сите змеј Бајт Техника приклучоци, сите инсталирани и сите работи
2.) WikiVault
3.) Имала

Јас, исто така бараат специфични повторно пишува, бидејќи јас го користам Akamai како мој CDN

Искрено, јас не сакате да го измените се веќе, јас не сакам моите кеширани врски во Google да се промени, не сакам да мора повторно да пишувам сите мои mods да ги работат тука човек.

Може ние само се справи надвор наплата и да се направи?

Здраво.

Вие не треба да се промени се '- тоа е точно определени дека во текот на интеграција на имала треба да се менува 2 имала датотеки. Сето друго останува недопрен. Ве молиме кажете на кој дел од оваа интеграција да не се разбере.
Вие не треба да ја смените вашата веќе индексирани линкови од Google - зошто мислите дека имате во моментов?
Вие не треба повторно да се пишуваат сите ваши mods да vBET работа. имала е само додаток ќе треба да се интегрираат ако се тоа го користи. Мапа на сајтот генератор интеграција не е потребно на сите - што ќе работи во секој случај. Нема други приклучоци бара датотеката промени и повеќето додатоци не бараат да бидат интегрирани во сите (само оние кои крши vBulletin архитектура и не користете global_complete кука). Па дури и за куките кои се кршат vBulletin архитектура не треба да се интегрираат, ако не сакате да - ќе може да се игнорираат во vBET опции.

Ве молиме кажете она што не го разбираат во интеграција? - Ние ќе ви помогнеме :) Токму сега читање Вашиот коментар Имам впечаток дека вие може дури и не си го прочитал интеграција инструкции.

Не постои никаква причина за рефундирање на данокот и не само да го вратат бидејќи корисник тврдел дека прашање, кое никогаш не видовме. На овој начин секој софтвер пиратски би можеле да купат, кажете му дека тој има проблем кој тој нема да се појави и не дозволува за поддршка, барање за наплата и користи производот и онака на некои други форумот. Тоа е причината зошто не можеме да го вратат, особено дека најверојатно немате проблем со vBET само со вашата инсталација / интеграција. Исто така, дури и во случај на грешка, vBET тим корегира грешки.

Ве молиме одговорете сите дадени прашања и ако мислите дека има сè в ред и се уште не работат, ве молиме PM пристап детали (Admin CP, FTP, имала КП), па ние ќе бидеме во можност да го проверете и да ви помогне :)

vBET
11-10-11, 11:40
Јас не одговор, папката во која податоците се под форум пат, всушност јас одговорив дека двапати

За жал тоа беше без понуда и не бев сигурен што е тоа за тоа - се поставува прашањето, или целиот процес на инсталација, или форумот директориум или што. Ви благодариме за објаснување - погледнете ја претходниот пост.

techanalyst
11-10-11, 12:30
Јас се тестира една од промени ги инструкциите имаше, кога го сторив тоа на линкови на сајт промени дури и за стандарден англиски јазик, јас воопшто не сакаат моите линкови за англиски да се промени период, јас го следеа инструкциите, но не можам ниту јас ќе ги направиме сите оние промени, исто така, јас го користам со стап вики кој јас не идам да ги менувате своите код, thats само досадни, кога тие донесе ажурирање надвор Лошо мора да продолжат да го прават истото, со 20 + додатоци ние само Жаргон седат и се скрши на страницата за да ги тестираат ако работи или не, период.

Обвинувајќи клиент на "Не читање инструкции"? Да го направив, јас тоа поминал часови четири, от за сè да се на T, забележав линкови од Google престана да работи, додаток не би требало да го уништи сајт, и јас Жаргон користите 301s бидејќи јас го користам Akamai за мојата CDN па повторно пишува мора да бидат конкретни

techanalyst
11-10-11, 12:32
Не постои FTP, тоа е посветен сервер кој има само порта 80 се отворени за тоа, јас се пренесе од еден посветен FTP серверот

Im не само тврдејќи дека, Јас воопшто не сакаат да се манипулира со мојот сајт до точка дека линкови од пребарување на Google да престанат да работат, верувам тоа е прилично оправдана причина

techanalyst
11-10-11, 13:07
повторно овозможено кликнете на јазик и да видиме што тоа го прави

techanalyst
11-10-11, 13:14
vbnotifications кутии се навистина Слободен простор, како и

techanalyst
11-10-11, 13:42
Чешка дела, повеќето само да остане на англиски формат иако

vBET
11-10-11, 14:05
Јас се тестира една од промени ги инструкциите имаше, кога го сторив тоа на линкови на сајт промени дури и за стандарден англиски јазик, јас воопшто не сакаат моите линкови за англиски да се промени период

Вие не може да го направи само една промена и очекуваат дека ќе работат соодветно. Мора да се направи цело интеграција мора да лопатар СИТЕ интеграција чекори - не само на еден. Ве молиме пратете ни рачно која ја менува по интеграција и пристап детали, така можеме да се провери што се случува таму.

Се придржував до инструкциите, но не можам ниту јас ќе го направи сите тие промени

Само, пред да пишува дека сте го направиле само еден интеграција чекор. Еве во една реченица ќе се пишува дека сте го направиле сето тоа и дека ти не ќе се направи сето тоа. Па, како тоа навистина е? Си направи интеграција со имала или не? Исто така она што го запира да го направите тоа - ти напиша дека не можете да се прават промени - ве молиме проверете дали имате соодветни привилегии на датотеки сакате да ја смените. Ако тоа не е привилегии нешто опишете зошто не можете да направите овие промени - она што го запира во тек?

исто така, јас го користам со стап вики кој јас не идам да ги менувате своите код, thats само досадни, кога тие ставаат на ажурирање на

Прва промена во свод Viki е потребно за интеграција само во еден посебен случај - ако не се вклопуваат таму не ќе мора да се промени било свод viki датотеки. Исто така, дури и тогаш не мора да го направи тоа - вие само може да го игнорира свод Viki во vBET. Забележете дека овој мод бара секое интеграција, бидејќи со стап viki крши vBulletin архитектура - па ве молиме да се обрати на сите се жали на тимот кој се развива со стап Viki.
Второ - што е досадно, а што не е е лична работа. Сонцето може да биде здодевна за вас, ако одлучи така. Ве молиме имајте во предвид дека нашата улога тука е да ви помогне во vBET, ние не се прави тука било тренинга, персоналните промени ниту психотерапија. Ние не сме тука за да работат со вашите емоции - ве молиме фокус на vBET прашања, така можеме да ви помогнеме. Јас разбирам дека за вас тоа е досадно - сега ве молиме овозможува фокусираат на ова прашање. Да се игнорира страници за превод на vBET Ве молиме да користите опција Admin CP -> vBET -> Преведувачки Опции -> Игнорирај адреси. Ќе ја најдеш таму опис како да го користам. Ако одлучите да се интегрираат со Viki свод тогаш Ве молиме да лопатар оние инструкции: Ве молиме имајте во предвид дека тие инструкции се јавно достапни, така сте имале сите тие информации достапни порано.

Болни треба да продолжиме да работиме на истиот, со 20 + додатоци ние само Жаргон седат и се скрши на сајтот за да ги тестира дали таа работи или не, период.

Што ви се жици за? Ве молиме назначете точно приклучоци кои мислите дека ќе бара кодот промени и зошто мислите дека тоа ќе бидат потребни. Вие веќе беше информиран дека само интеграција, која е задолжително е за имала ако тој се користи. За повеќето mods не постои потребно било интеграција на сите. Само оние кои mods крши vBulletin архитектура може да се бара интеграција (ве молиме жалат до mods автори за погрешен решенија) и тоа не е исто така задолжително - вие само да го додадете во vBET игнорира страници. Затоа ве молам точка точно кој mods те прави проблеми со vBET. Исто така, имајте на ум дека можете да работите на тест пример, па вашиот вистински форум е неповреден за време на вашиот тестови.

Обвинувајќи клиент на "Не читање инструкции"? Да го направив, јас тоа поминал часови четири, от за сè да се на T, забележав линкови од Google престана да работи, додаток не би требало да го уништи сајт, и јас Жаргон користите 301s бидејќи јас го користам Akamai за мојата CDN па повторно пишува мора да бидат конкретни

Ве молиме забележете дека не беше обвинет за ништо. Можете беше побарано да го провериш повторно, исто така, ќе ја добив впечаток врз основа на вашите извештаи - се допаѓа само пред да пишува повторно за некои мистериозни 20 mods, каде што ќе мора да се луди промени, кога ќе беше веќе информиран дека тоа нема да бидат потребни најверојатно за повеќето од оние ако на било кој. Тоа е јасно опишани:

Инсталација на vBET е лесно Сепак интеграција со други додатоци може да биде незгодно. Тоа е така бидејќи секој МО работи во поинаков начин и користење на други куки. Но, прво од сите:
Вие не треба да се интегрираат vBET со сите други mods. Повеќето mods се работи добро со vBET без никакви дополнителни чекори.
Тоа е достапен тука:
И јас навистина се уште имаат впечаток дека не си го прочитал интеграција инструкции, затоа што се повтори за менување на кодот во сите ваши mods она што не ќе се случи.
Ве молиме да ми се извини ако те допрело - сепак ова е мојот впечаток и јас сум дури и сега не сигурни дека навистина го прочита, можеби ние кабина има нешто друго во нашиот ум, кога пишува за интеграција инструкции.
Ние треба потврда дека сè беше направено соодветно (што не сум сигурен на сите, бидејќи ти напиша дека сте го направиле само еден чекор, тогаш тоа сите и во иста реченица дека не можете да го направите сето тоа ...) пред да одат на корисникот серверот. Затоа ве молам потврди дека сте го направиле целата имала интеграција. Исто така, даде точни информации за вашиот проблем со променети рачно (точно рачно пред, по и пристап детали, така можеме да се провери на промени).

vBET
11-10-11, 14:06
Не постои FTP, тоа е посветен сервер кој има само порта 80 се отворени за тоа, јас се пренесе од еден посветен FTP серверот

Im не само тврдејќи дека, Јас воопшто не сакаат да се манипулира со мојот сајт до точка дека линкови од пребарување на Google да престанат да работат, верувам тоа е прилично оправдана причина

Затоа ве молам часот пристап детали на вашиот датотечен систем. Ти мораше да испраќате vBET датотеки некој начин - Претпоставувам дека имаш некои прелистувач клиентот да го направите тоа.

Ако сè ќе се направи правилно, тогаш ниту еден од вашите постоечки врски ќе престане да работи.

vBET
11-10-11, 14:14
повторно овозможено кликнете на јазик и да видиме што тоа го прави

Ве молиме:
1. Опишете ја вашата прашања. Не погодување-дали сакате да ви помогне брзо, тогаш Ве молиме да се опише вашиот проблем.
2. Чувајте една нишка по едно прашање. Ако тоа е нешто друго што не работи адреси, тогаш ве молиме отворете нова тема за тоа. Ние ќе бидеме не се во можност да управуваат со него, ниту да ви помогне да ако неколку прашања ќе бидат поделени во една нишка ќе сите изгубени во ова. Ве молиме имајте една емисија на една нишка
3. Ве молиме имајте во предвид дека се препорачува да користат SEO врски, наместо на јазик = линкови

vBET
11-10-11, 14:15
vbnotifications кутии се навистина Слободен простор, како и

Ве молиме отворете нова тема за нова емисија и се опише токму на ова прашање (испрати точно рачно каде што можеме да го видиме, ако тоа бара сметка, тогаш PM нас пристап за да го тестирате сметка).

techanalyst
11-10-11, 14:18
Тоа е посветен сервер, не постои прелистувач метод на подигнати, јас ssh, на кутијата на локално ниво, а потоа ftp на мојот FTP серверот

vBET
11-10-11, 14:20
Чешка дела, повеќето само да остане на англиски формат иако

Ве молиме отворете нова тема за нова емисија. Набрзо тука - проверете ги вашите провајдери расположивоста (Admin CP -> vBET -> Преведувачки услуги Достапност). Провајдери поставуваат граници и ако обезбедувач на преведувачки услуги одбива да ти пратам превод потоа vBET немаат превод за да се прикаже и ги прикажува оригиналниот текст. Ве молиме забележете дека vBET кешира преводи па кога веќе кеширани тие ќе бидат прикажани дури и кога вашиот лимит беше постигнат и провајдер не испрати нови преводи (имајте на ум дека граници не се постојани периодично). Исто така, имајте на ум дека vBET периодично да проверува прави провајдер е достапен повторно :) Исто така, имајте на ум дека кога користите Google v2 API, можете да го поставите свој граници.
Ако ви треба повеќе помош со ова прашање ве молиме отворете нова тема за тоа и ние ќе ви даде повеќе информации - тука не е место за тоа, бидејќи оваа тема е за прекинати врски.

techanalyst
11-10-11, 14:30
Вие не може да го направи само една промена и очекуваат дека ќе работат соодветно. Мора да се направи цело интеграција мора да лопатар СИТЕ интеграција чекори - не само на еден. Ве молиме пратете ни рачно која ја менува по интеграција и пристап детали, така можеме да се провери што се случува таму.

Само, пред да пишува дека сте го направиле само еден интеграција чекор. Еве во една реченица ќе се пишува дека сте го направиле сето тоа и дека ти не ќе се направи сето тоа. Па, како тоа навистина е? Си направи интеграција со имала или не? Исто така она што го запира да го направите тоа - ти напиша дека не можете да се прават промени - ве молиме проверете дали имате соодветни привилегии на датотеки сакате да ја смените. Ако тоа не е привилегии нешто опишете зошто не можете да направите овие промени - она што го запира во тек?

Прва промена во свод Viki е потребно за интеграција само во еден посебен случај - ако не се вклопуваат таму не ќе мора да се промени било свод viki датотеки. Исто така, дури и тогаш не мора да го направи тоа - вие само може да го игнорира свод Viki во vBET. Забележете дека овој мод бара секое интеграција, бидејќи со стап viki крши vBulletin архитектура - па ве молиме да се обрати на сите се жали на тимот кој се развива со стап Viki.
Второ - што е досадно, а што не е е лична работа. Сонцето може да биде здодевна за вас, ако одлучи така. Ве молиме имајте во предвид дека нашата улога тука е да ви помогне во vBET, ние не се прави тука било тренинга, персоналните промени ниту психотерапија. Ние не сме тука за да работат со вашите емоции - ве молиме фокус на vBET прашања, така можеме да ви помогнеме. Јас разбирам дека за вас тоа е досадно - сега ве молиме овозможува фокусираат на ова прашање. Да се игнорира страници за превод на vBET Ве молиме да користите опција Admin CP -> vBET -> Преведувачки Опции -> Игнорирај адреси. Ќе ја најдеш таму опис како да го користам. Ако одлучите да се интегрираат со Viki свод тогаш Ве молиме да лопатар оние инструкции: Ве молиме имајте во предвид дека тие инструкции се јавно достапни, така сте имале сите тие информации достапни порано.

Што ви се жици за? Ве молиме назначете точно приклучоци кои мислите дека ќе бара кодот промени и зошто мислите дека тоа ќе бидат потребни. Вие веќе беше информиран дека само интеграција, која е задолжително е за имала ако тој се користи. За повеќето mods не постои потребно било интеграција на сите. Само оние кои mods крши vBulletin архитектура може да се бара интеграција (ве молиме жалат до mods автори за погрешен решенија) и тоа не е исто така задолжително - вие само да го додадете во vBET игнорира страници. Затоа ве молам точка точно кој mods те прави проблеми со vBET. Исто така, имајте на ум дека можете да работите на тест пример, па вашиот вистински форум е неповреден за време на вашиот тестови.

Ве молиме забележете дека не беше обвинет за ништо. Можете беше побарано да го провериш повторно, исто така, ќе ја добив впечаток врз основа на вашите извештаи - се допаѓа само пред да пишува повторно за некои мистериозни 20 mods, каде што ќе мора да се луди промени, кога ќе беше веќе информиран дека тоа нема да бидат потребни најверојатно за повеќето од оние ако на било кој. Тоа е јасно опишани:

Тоа е достапен тука:
И јас навистина се уште имаат впечаток дека не си го прочитал интеграција инструкции, затоа што се повтори за менување на кодот во сите ваши mods она што не ќе се случи.
Ве молиме да ми се извини ако те допрело - сепак ова е мојот впечаток и јас сум дури и сега не сигурни дека навистина го прочита, можеби ние кабина има нешто друго во нашиот ум, кога пишува за интеграција инструкции.
Ние треба потврда дека сè беше направено соодветно (што не сум сигурен на сите, бидејќи ти напиша дека сте го направиле само еден чекор, тогаш тоа сите и во иста реченица дека не можете да го направите сето тоа ...) пред да одат на корисникот серверот. Затоа ве молам потврди дека сте го направиле целата имала интеграција. Исто така, даде точни информации за вашиот проблем со променети рачно (точно рачно пред, по и пристап детали, така можеме да се провери на промени).

URL адреси

PC гејмингот | PC гејмерите & пареа Игри на среќа (http://forums.techieanalyst.net/forum.php) - за англиски, сега останува иста како и да не се скрши врски, како што јас не можат да го користат 301 пренесувања поради CDN CNAME конфликти
Компјутер hry | hraní нејзиниот na PC за herní пареа (Česky) (http://forums.techieanalyst.net/cs/forum.php) - изгледа да се работи, vbnotification покажува еден куп на чудни кодот
PC гејмингот | PC гејмерите & пареа Игри на среќа (грчки) (http://forums.techieanalyst.net/el/forum.php) - Останува англиски

Имала промени - Некои чекори конфликт со посебни поставки на мојот Mod повторно пишува, Im не замена имала код, имала работи совршено банкомат, im не менување на нивниот код, период, не прави никаква смисла за мене мора да се бара да се промени код во еден стан што работи, јас не не треба да се манипулира со код, она што се случува кога имам некој се надополни или примени patch да тој софтвер? Морам да се вратам и не овие чекори, со сите тековната ми додатоци Јас немам потреба да се направи ништо од тоа.

WikiVault - никогаш не ме предизвика проблем

norku
11-10-11, 14:46
На имала кодот промени се од суштинско значење. Без нив, и постојат само два од нив (и неколку промени на поставките во вашиот имала КП), Vbet нема да работи како што треба. Имам околу петнаесет mods работи на еден од моите форуми и никогаш не сум имал проблем со било кој од нив со текот на времето бев користење Vbet. Онолку колку што ќе следат инструкции за инсталација на писмото работи ќе работат.

techanalyst
11-10-11, 14:49
Значи, со цел да се направи ова дело морам да манипулира имала код: P ми го тоа мене не прави никаква смисла, кога ќе се надополни или да се применуваат крпеница имала лошо мора да се вратат и да го направиме одново, ова е сценарио Im работат за да се избегне како чума

techanalyst
11-10-11, 17:06
Добро .... Одговори со цитати се скрши додека не го Петров овој додаток: P

vBET
11-10-11, 20:14
URL адреси

PC гејмингот | PC гејмерите & пареа Игри на среќа (http://forums.techieanalyst.net/forum.php) - за англиски, сега останува иста како и да не се скрши врски, како што јас не можат да го користат 301 пренесувања поради CDN CNAME конфликти
Компјутер hry | hraní нејзиниот na PC за herní пареа (Česky) (http://forums.techieanalyst.net/cs/forum.php) - изгледа да се работи, vbnotification покажува еден куп на чудни кодот
PC гејмингот | PC гејмерите & пареа Игри на среќа (грчки) (http://forums.techieanalyst.net/el/forum.php) - Останува англиски

Имала промени - Некои чекори конфликт со посебни поставки на мојот Mod повторно пишува, Im не замена имала код, имала работи совршено банкомат, im не менување на нивниот код, период, не прави никаква смисла за мене мора да се бара да се промени код во еден стан што работи, јас не не треба да се манипулира со код, она што се случува кога имам некој се надополни или примени patch да тој софтвер? Морам да се вратам и не овие чекори, со сите тековната ми додатоци Јас немам потреба да се направи ништо од тоа.

WikiVault - никогаш не ме предизвика проблем

Здраво, јас веќе те праша да се отвори нова тема за секое прашање. Ова е само за прекинати врски и за други прашања нема да се дискутира тука. Ние не сме во можност да имаат неколку дискусии на едно место. 1 прашање = една нишка. Ве молиме отворете нова тема за не е преведен на страници кои треба да бидат преведени (јас веќе ти одговори кратко време ако ви требаат повеќе ве молиме отворете нова тема за ова). Исто така се отвори нова тема за vbnotifications (со детали - не "куп на чудни код", но токму она што сакаш да кажеш).

Ако вашата инсталација или интеграција не е направен соодветно тогаш може да има било каков вид на прашања. Се додека не го vBET соодветно инсталиран и интегрирани на вашиот форум нашиот одговор на вашите прашања е - Ве молиме да користите инструкции вклучени во readme.html и овој форум. Ќе се стави ред на гориво на вашиот автомобил - што очекувате? Дека вашиот автомобил ќе работат со вода? Ако не сакате да го направите тоа е вашиот избор - Вие исто така може да се каже не постои начин јас ќе испратите да се пренесе фајлот X - имаш право да го направи ова и vBET има право да се скрши. Вие нема да мора преведени адреси без интеграција со имала. Може да имаат проблеми со преведени линкови и пренасочувања. И тоа е она што лично се согласувам - Добро, ние разбираме дека вие се согласувате на тоа. Само не заборавајте дека тоа е вашиот избор кога ќе имате било какви прашања, и дека ние веќе ти дал решение кое ви е одбиено. имала не работи совршено со vBET без интеграција и тоа е причина на интеграција. Значи ние не сакаме да си ги промените совршено работење код - ние сакаме да се прават промени за да се совршено функционира.
WikiVault има свој песокот и не менува ништо наоколу. vBET работи на глобално ниво и тоа влијае сè (освен ако не се користи игнорирајќи параметар). Ние не сме тука да разговараме WikiVault (освен ако имаат проблеми со интеграција - тогаш ве молиме отворете нова тема.) Ве молиме остане со прашање - што адреси се скршени? Ве молиме да ни даде точна примери на скршени адреси. За било која друга прашање ве молиме отворете нова тема. Ако немате скршени адреси, тогаш ние се разгледа ова прашање како решени. Затоа ве молам - ни даваат пример на скршени URL-то. Сите линкови ќе ни даде не се скршени.

vBET
11-10-11, 20:20
Добро .... Одговори со цитати се скрши додека не го Петров овој додаток: P

Прикажани ПО новото издание - од сега ќе ги отстраниме секоја порака од оваа тема која не е за ова прашање. Само да те присили да се отвори нова тема за тоа. Тоа е навистина потребно - Верувај нас, без него ние сите ќе имаат проблеми во комуникацијата. Веќе започна тука барем 4 прашања и јас те праша неколку пати да се отворат нови теми за нив. Наместо тоа ќе се обидуваат да додадете повеќе прашања тука. Само едно прашање ќе се разговара тука. За другите - ве молиме создаде една нова тема за секое прашање. Ние ќе знаат точно што ние се уште се работи, што и како веќе беше решен. Може да ви имиџот на вашата целиот форум во една нишка? Зошто се обидувате да се направи такво нешто овде. Само ве молам - ве молам - ве молам - отворена нова тема за секој вашиот проблем :)

Исто така не заборавајте да го додадете како многу детали како може да се инаку ќе ја добијат ништо повеќе како прашање (каде што, рачно, на пример, како да се репродуцираат и така натаму).

techanalyst
11-10-11, 20:20
Две работи:

1) интеграција -. Modding на имала не е потребен, јас ја стартувате многу приклучоци, vbtube, СИТЕ змеј бајт приклучоци, имала, vaultwiki итн итн никогаш, еднаш ми требаше да се манипулира со физички додадени фајлови, интеграција не значи кодот промени, тоа значи што треба да современи 3-ти производ да се задоволат барањата на свој, што значи кога јас надградба имала јас треба да се врати и да го направиме одново, значи повеќе работа повеќе одредување на времето
2) линк - Тие работат, но сега морав да направите промени во мојот URL повторно пишува за мојата Akamai CDN услуги. P повторно морав да менувате трета страна за да се исполнат барањата на вашиот приклучок

Јас би, но јас Жаргон задржи кршење мојот форум, за да тестираат додаток, VBET веќе ме чини околу 6-7 часа на одредување на тестирање и повторно креирање и менување на микс на приклучоци е овозможено. Одговори со Qoute = скрши, ќе можам да појдам часа без тоа, vbnotifications = многу важно, и вашата поддршка потребно за да долго да се вратам па јас Жаргон поминуваат 6 часа со него за, кршење на форумот чека одговор.

vBET
11-10-11, 20:43
1.) Не се примени. Не, воопшто. И ни носи никаде. Исто така кога ќе се инсталирани имала ти мораше да манипулира со физички додадени фајлови: -. Htaccess - сепак тоа не е релевантно на сите тука. Исто така, имајте на ум дека имала кодот промени се принудени страна имала тим кој одбива да додадете куки во нивниот код кој ќе им овозможи да додаток vBET функционалност. Затоа ве молиме да ја дадете вашата жали на имала тим кој од страна на нивните современи архитектура и со нивната политика (ние јавно ги праша за куки мравка беше одбиена) - со други зборови може да се заблагодарува имала тим за тоа. Ние сме свесни што значи кодот промени - зошто ви се дури го пишувам ова со нас? Ние веќе ти реков - имате полно право да го одбие интеграција и да ги прифатат потенцијални проблеми со линкови и пренесувања и дека ти не ќе го преведоа адреси. vBET е голема софтвер кој ги користи сите можности да се направи нашите корисници живеат полесно - доказ: ако ќе го искористите vBulletin Пријателски URL наместо имала ќе мора да се направи никакви промени на сите. Тоа е така бидејќи имала тоа направени во одличен начин што овозможува да се прошири - имала таа направени во crappy начин и тие вртат магариња во страв секој пат кога некој ги прашате за да се овозможи проширувања. Решавање на вашите се жали на имала тим. Оваа дискусија нема смисла и не води никаде. Ние сме тука да ви помогнат со вашите прашања - вратете се за ова прашање. Ако прашањето не постои веќе ние ќе го поставите тоа решени.
2.) Јас не го знаете вашиот Akamai CDN услуги или каде имаш повторно пишува. Јас може да се погоди дека ќе го имаат во htaccess или во имала -. Она што би значело дека ти мораше да го направи тоа прв во трета страна да се задоволат барањата на други додатоци ... Ве молиме запрете тоа - тоа нема никаква смисла. Дали имате некое прашање или не? Конфигурацијата на вашиот животната средина е нормално администрација задача. Можете да го направи пред и ќе го направи повторно. И секој пат кога ќе направи да се исполнат некои барања - не за задоволство, па зошто да дејствуваат сега како тебе прават нешто необично? Тоа е нормална работа за да го конфигурирате вашата околина. Повеќе зависности повеќе напор и така натаму ... Убаво бележчица разговор ни даваат ништо, па јас предлагам да се затвори тоа :)

Ви препорачуваме да го користите тест форумот или да се оневозможи vBET за време на чекање, ако имате некои критички прашања кои не можат да чекаат. За сите други прашања - ве молиме отворете нова тема за нова емисија.

Добро - имаме потврда дека прашањето е решен. Ако проблемот ќе се врати тогаш пишете тука ние со задоволство ќе ви помогне да :)

techanalyst
11-10-11, 20:56
1.) Не се примени. Не, воопшто. И ни носи никаде. Исто така кога ќе се инсталирани имала ти мораше да манипулира со физички додадени фајлови: -. Htaccess - сепак тоа не е релевантно на сите тука. Исто така, имајте на ум дека имала кодот промени се принудени страна имала тим кој одбива да додадете куки во нивниот код кој ќе им овозможи да додаток vBET функционалност. Затоа ве молиме да ја дадете вашата жали на имала тим кој од страна на нивните современи архитектура и со нивната политика (ние јавно ги праша за куки мравка беше одбиена) - со други зборови може да се заблагодарува имала тим за тоа. Ние сме свесни што значи кодот промени - зошто ви се дури го пишувам ова со нас? Ние веќе ти реков - имате полно право да го одбие интеграција и да ги прифатат потенцијални проблеми со линкови и пренесувања и дека ти не ќе го преведоа адреси. vBET е голема софтвер кој ги користи сите можности да се направи нашите корисници живеат полесно - доказ: ако ќе го искористите vBulletin Пријателски URL наместо имала ќе мора да се направи никакви промени на сите. Тоа е така бидејќи имала тоа направени во одличен начин што овозможува да се прошири - имала таа направени во crappy начин и тие вртат магариња во страв секој пат кога некој ги прашате за да се овозможи проширувања. Решавање на вашите се жали на имала тим. Оваа дискусија нема смисла и не води никаде. Ние сме тука да ви помогнат со вашите прашања - вратете се за ова прашање. Ако прашањето не постои веќе ние ќе го поставите тоа решени.
2.) Јас не го знаете вашиот Akamai CDN услуги или каде имаш повторно пишува. Јас може да се погоди дека ќе го имаат во htaccess или во имала -. Она што би значело дека ти мораше да го направи тоа прв во трета страна да се задоволат барањата на други додатоци ... Ве молиме запрете тоа - тоа нема никаква смисла. Дали имате некое прашање или не? Конфигурацијата на вашиот животната средина е нормално администрација задача. Можете да го направи пред и ќе го направи повторно. И секој пат кога ќе направи да се исполнат некои барања - не за задоволство, па зошто да дејствуваат сега како тебе прават нешто необично? Тоа е нормална работа за да го конфигурирате вашата околина. Повеќе зависности повеќе напор и така натаму ... Убаво бележчица разговор ни даваат ништо, па јас предлагам да се затвори тоа :)

Ви препорачуваме да го користите тест форумот или да се оневозможи vBET за време на чекање, ако имате некои критички прашања кои не можат да чекаат. За сите други прашања - ве молиме отворете нова тема за нова емисија.

Добро - имаме потврда дека прашањето е решен. Ако проблемот ќе се врати тогаш пишете тука ние со задоволство ќе ви помогне да :)

Не знам каде се вашите од човекот, но мојата модификации на htaccess не е во промената на кодот на приклучокот

Јас фиксна линкови прашање мене: P нема помош тука

vBET
11-10-11, 21:14
Имаше помогне тука формира на самиот почеток - не беше чека еден час за нашите првиот одговор :) Јас разбирам дека ќе ја реши без нашата хитови, но сепак имаше помош од самиот почеток :)

За имала кодот модификации - како што веќе знаете дека може да Ви благодариме за оние на имала тим кој официјално одбива да ги направат своите кодот отвори за проширувања. vBulletin Пријателски рачно е направен во повеќе подобар начин и овозможува тоа - тоа е причината зошто користење на софтвер на vBulletin Пријателски рачно ќе имаат преведени адреси без никакви кодот модификации. Кој е едноставен - сиромашните имала решенија значи сиромашните интеграција. Велики vBulletin решенија значи голема интеграција. vBulletin имаат официјален поддржан и го опиша архитектура како да се создаде mods, која се отвора свои куки (продолжување поени). И многу mods навистина го стори тоа. имала тим одбиваат да го направи тоа во цел - Ве молиме испратете ваша се жали на имала тим - ние веќе знаеме твоето мислење и што веќе знаете причината поради која сте како фрустрирани со интеграција - бидејќи имала тим одби да ги направат своите современи растеглива :) Без разлика на тоа колку пати ќе повторам дека би сакале друго решение - тоа не е до нас и ние ќе се промени ништо тука. Жалба до имала да ги направат своите современи отвори за проширувања. Ние веруваме дека тоа исто така, немаат смисла - нивната политика тука е многу строги: плаши се и промени ништо за надворешни ;)

Како и да е - ние сме среќни вашиот проблем е решен :)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vBET Translator 4.10.1