PDA

View Full Version: Плановите се смениле за vBET 3.3.0 порака

vBET
09-01-10, 21:31
Здраво:)

Бидејќи многу од нашите клиенти едноставно не можат да чекаат кога нови, подобро, па дури и побрзо верзија на vBET ќе бидат објавени решивме да направи промени во распоредот:) Всушност - нашите клиенти се кој дава насока за нашите производи.

Значи vBET 3.3.0 ќе биде објавен следната недела (најверојатно на крајот). Ние направивме има многу перформанси оптимизации (подобро ДБ, помалку процесорот, помалку меморија), додадени нови функционалности и коригира некои грешки. Ве молиме имајте во предвид дека имаме уште долга листа на работи кои планира да направи за vBET 3.3.0 - тие ќе бидат се префрли на 3.4.0, 3.4.0 и по ќе се vBET верзија 4.0.0 (за vBulletin 4.0). Па на крајот vBET 4.0 ќе биде објавен во исто време и ќе имаат побрз на оптимизираната верзија - vBET 3.3.0

Поради тоа не сите работи кои се означени како да се направи во 3.3.0 навистина ќе биде. Значи, ако некои функција барање, или извештај за грешката нема да бидат затворени, тоа значи дека ние работник проект да vBET 3.4.0

Од нашите клиенти веќе се користи за да се едноставни надградби мислиме дека тоа е навистина добро решение, за да ви даде подобрена верзија побрзо - дури и ако ние се уште има некои подобрувања во планови:)

Michael
09-01-10, 22:26
Драго ми е да се слушне овој!

Имам едно прашање, ќе vbet уште бидат поддржани за vb3x кога vb4 верзија е пуштен?

Благодарам.

vBET
09-01-10, 23:45
Да кабина линии ќе бидат поддржани:)

Michael
10-01-10, 00:00
Прекрасно ви благодарам.

tavenger5
10-01-10, 00:45
голема не можат да чекаат!

bhanuprasad1981
10-01-10, 16:12
колку време тоа може да потрае за vb4 компатибилна верзија да дојде онлајн?

yahoooh
11-01-10, 07:47
Прекрасна приказна и се заблагодарам него и успех

Matt Olieman
11-01-10, 18:08
ШТО ?????? Тоа не е vB4 компатибилни?

Отидов на презумпција на vbulletin.org дека vBET беше vB4 компатибилни. Тоа е целиот "vBulletin 4.0 Add-ons" нема индикации дека vBET 3 не е компатибилен со vB4 и јас само ви испрати ми $ 90.

Сега знам зошто не работи по инсталирањето на тоа на vB4: (: (

Тоа ми господине, е лажно рекламирање ************

Би сакал брз одговор или пратете ми пари назад. : (

Мет Olieman
mycockpit.org

vBET
11-01-10, 20:43
колку време тоа може да потрае за vb4 компатибилна верзија да дојде онлајн?

Март. Токму сега бесплатна верзија е веќе компатибилен:)

vBET
11-01-10, 20:47
ШТО ?????? Тоа не е vB4 компатибилни?

Отидов на презумпција на vbulletin.org дека vBET беше vB4 компатибилни. Тоа е целиот "vBulletin 4.0 Add-ons" нема индикации дека vBET 3 не е компатибилен со vB4 и јас само ви испрати ми $ 90.

Сега знам зошто не работи по инсталирањето на тоа на vB4: (: (

Тоа ми господине, е лажно рекламирање ************

Би сакал брз одговор или пратете ми пари назад. : (

Мет Olieman
mycockpit.org

Нема место на нашиот сајт или форум дека vBET 3.x е компатибилен со vB4 и постојат многу конци каде што е напишано дека не е. Дури и на vbulletin.org забелешки за луѓе пишува дека не можат да чекаат до платена верзија ќе бидат компатибилни. Немаше никаква реклама кажува дека vBET 3.x е компатибилен со vB4. Ако мислите поинаку - Ве молиме да покаже нас она што се пишува за што ќе го поправи за да избегнете идна забуни.

Име на vBET 4.0, кој ќе биде компатибилен со vB4 е планирано за март.

Matt Olieman
11-01-10, 21:59
Нема место на нашиот сајт или форум дека vBET 3.x е компатибилен со vB4 и постојат многу конци каде што е напишано дека не е. Дури и на vbulletin.org забелешки за луѓе пишува дека не можат да чекаат до платена верзија ќе бидат компатибилни. Немаше никаква реклама кажува дека vBET 3.x е компатибилен со vB4. Ако мислите поинаку - Ве молиме да покаже нас она што се пишува за што ќе го поправи за да избегнете идна забуни.

Име на vBET 4.0, кој ќе биде компатибилен со vB4 е планирано за март.

Јас сум лут, бидејќи поминав пари и моето време за нешто што не можат да го користат. Мојата одлука е врз основа на екранот на vB.org. Тоа не е велејќи дека она што го имаат да понудат за 3,8 Не е фантастична, бидејќи мислам дека тоа е.

Ти ми покаже каде што се вели во вашиот пишуваат (почетна презентација на vB.org) дека тоа не е компатибилен ******!! со vB4. тогаш јас ќе се извини и затвори-up.

Мет Olieman
Untitled Document (http://www.mycockpit.org)

tavenger5
11-01-10, 23:01
смири пријателе - има 3 различни верзии на софтверот - тоа јасно укажува на тоа која верзија секој од нив е за на vb.org. На премиум верзија 3.x, која е достапно само за тука, а не на vb.org, не е надвор уште за vb4, како автор претходно наведено. Сигурен сум дека тој ќе ви даде наплата ако само побарајте.

Matt Olieman
11-01-10, 23:19
смири пријателе - има 3 различни верзии на софтверот - тоа јасно укажува на тоа која верзија секој од нив е за на vb.org. На премиум верзија 3.x, која е достапно само за тука, а не на vb.org, не е надвор уште за vb4, како автор претходно наведено. Сигурен сум дека тој ќе ви даде наплата ако само побарајте.

Мислев дека не праша за тоа .... Јас сум мирен:)

Мет Olieman
mycockpit.org

vBET
12-01-10, 02:52
Јас сум лут, бидејќи поминав пари и моето време за нешто што не можат да го користат. Мојата одлука е врз основа на екранот на vB.org. Тоа не е велејќи дека она што го имаат да понудат за 3,8 Не е фантастична, бидејќи мислам дека тоа е.

Ти ми покаже каде што се вели во вашиот пишуваат (почетна презентација на vB.org) дека тоа не е компатибилен ******!! со vB4. тогаш јас ќе се извини и затвори-up.

Мет Olieman
Untitled Document (http://www.mycockpit.org)

Јас разбирам дека се лути - сте платиле за нешто што не сте во можност да ги користат веднаш. Многу луѓе би се лути за некое време во таква ситуација.

Ние само го додадете ова информации за бесплатна верзија страница за да избегнат таква забуни во иднина. Таа никогаш не беше нашата намера да направи некој збунети и ние сме многу жал што тоа се случува. Ние само сакаме да им даде бесплатен дар за сите кои сакаат да го користат.

Како што пишува - платена верзија ќе бидат компатибилни со vB4 и е веќе во нашиот распоред. Можете да се потсетиме за ова прашање по vBET 4.0 ослободување (за vB4) и ние ќе се промени датумот на вашата лиценца почеток, така да не ќе ја изгубат секоја ден од годината за слободен пристап до нови изданија.

Дали е ова решение е во ред за вас?

Matt Olieman
12-01-10, 02:59
Јас разбирам дека се лути - сте платиле за нешто што не сте во можност да ги користат веднаш. Многу луѓе би се лути за некое време во таква ситуација.

Ние само го додадете ова информации за бесплатна верзија страница за да избегнат таква забуни во иднина. Таа никогаш не беше нашата намера да направи некој збунети и ние сме многу жал што тоа се случува. Ние само сакаме да им даде бесплатен дар за сите кои сакаат да го користат.

Како што пишува - платена верзија ќе бидат компатибилни со vB4 и е веќе во нашиот распоред. Можете да се потсетиме за ова прашање по vBET 4.0 ослободување (за vB4) и ние ќе се промени датумот на вашата лиценца почеток, така да не ќе ја изгубат секоја ден од годината за слободен пристап до нови изданија.

Дали е ова решение е во ред за вас?

Ви благодарам, ценам и ја прифати вашата понуда.

Мојот извинување за тоа што нагло. Мислам дека имам прекрасен производ и јас со нетрпение очекуваме да го стави во акција еднаш vB4 компатибилна верзија е на располагање.

Мојата искрена благодарност и најдобри желби,
Мет Olieman
mycockpit.org

vBET
12-01-10, 03:00
Мислев дека не праша за тоа .... Јас сум мирен:)

Мет Olieman
mycockpit.org

За жал - јас не сфати тоа. Мислев дека сакате брз одговор или наплата.

Би сакал брз одговор или пратете ми пари назад.

Ве молиме погледнете претходниот пост со предлог на решение за ова прашање и јасно вашата изјава во врска со ситуацијата.
Ние сме среќни да се направи на нашите клиенти среќни и нашата намера е да ги направи среќни:)

Edit:
само видов дека веќе одговори:) Мило ми е што се среќаваме со понудената ситуација! И се надевам дека ќе се чувствувате како победник е vBET на вашиот форум:)
Пред vBET 4.0 ќе биде објавен можете да го користите vBET 2.4 - вашите страници, ќе бидат веќе индексирани, и по ослободувањето ќе направи ажурирање има подобри перформанси и давајќи им на вашите корисници можноста за пишување постови во различни јазици.

krisp
13-01-10, 17:54
Само да бидете сигурни:

Во моментов имам моментално хендикепираните кеш расчистување бидејќи мојот сервер речиси Go down кога ажурирање на кешот на "Нормално бришење". Значи по ажурирање на МО во неколку дена, јас само може да го поставите на "Нормално бришење" и се што ќе работи без проблеми?

vBET
13-01-10, 22:51
Само да бидете сигурни:

Во моментов имам моментално хендикепираните кеш расчистување бидејќи мојот сервер речиси Go down кога ажурирање на кешот на "Нормално бришење". Значи по ажурирање на МО во неколку дена, јас само може да го поставите на "Нормално бришење" и се што ќе работи без проблеми?

Можете да ги користите кеш расчистување токму сега - постојат и други стратегии направени специјално за такви случаи.

Исто така во vBET 3.3.0 кеш се менува - не е посебна табела за секој јазик, па индексите ќе биде 52 пати помала и бришење ќе биде многу побрзо.

Ние не сме во можност да се каже дали тоа ќе биде доволно брз на вашиот форум да се користи нормално бришење - тоа зависи од тоа колку многу редови ќе мора во табели. MySQL rebuilds индекси кога податоците се бришат. И ова е причина за преземање на време - vBET само може да ви обезбеди и други начини да ги избришете податоци (и тоа обезбедува стратегии за ова). Останатото е во MySQL раце.

Ве молиме само да го провери и ако се уште ќе има проблем, тогаш тоа значи дека MySQL, не ќе бидат во можност да се справи со отстранување на 1 / 15 на вашиот кеширани превод на вообичаен начин. Во таков случај само провери други стратегии.

Ние можеме да се разгледа за да додадете дополнителни стратегија, ако тоа ќе биде потребно - брзо бришење без обнова на индексите. Во моментов 2 стратегии се користат брзо бришење и после тоа ја обнови индекси - тоа е секако најмногу време дел. Ние можеме да додадете стратегија, во која ќе се направи брзо бришење без индекс обнова - ова ќе направи вашиот индекси растат, па обнова ќе бидат потребни од време на време, но ќе биде во можност да го направите рачно во најдобро време за вашиот сервер (некои конзервација време ).

Нема друг начин можеме да го направиме (тоа значи ние не ги гледаме другите решенија во моментов;)) - како што сум го напишала тоа е MySQL кои го направија чистинката.

krisp
13-01-10, 23:06
Можете да ги користите кеш расчистување токму сега - постојат и други стратегии направени специјално за такви случаи.

Исто така во vBET 3.3.0 кеш се менува - не е посебна табела за секој јазик, па индексите ќе биде 52 пати помала и бришење ќе биде многу побрзо.

Ние не сме во можност да се каже дали тоа ќе биде доволно брз на вашиот форум да се користи нормално бришење - тоа зависи од тоа колку многу редови ќе мора во табели. MySQL rebuilds индекси кога податоците се бришат. И ова е причина за преземање на време - vBET само може да ви обезбеди и други начини да ги избришете податоци (и тоа обезбедува стратегии за ова). Останатото е во MySQL раце.

Ве молиме само да го провери и ако се уште ќе има проблем, тогаш тоа значи дека MySQL, не ќе бидат во можност да се справи со отстранување на 1 / 15 на вашиот кеширани превод на вообичаен начин. Во таков случај само провери други стратегии.

Ние можеме да се разгледа за да додадете дополнителни стратегија, ако тоа ќе биде потребно - брзо бришење без обнова на индексите. Во моментов 2 стратегии се користат брзо бришење и после тоа ја обнови индекси - тоа е секако најмногу време дел. Ние можеме да додадете стратегија, во која ќе се направи брзо бришење без индекс обнова - ова ќе направи вашиот индекси растат, па обнова ќе бидат потребни од време на време, но ќе биде во можност да го направите рачно во најдобро време за вашиот сервер (некои конзервација време ).

Нема друг начин можеме да го направиме (тоа значи ние не ги гледаме другите решенија во моментов;)) - како што сум го напишала тоа е MySQL кои го направија чистинката.

Во моментов на краток и среден кешира има околу 3 милиони редови секој за 12 јазици. Мислам дека се отиде во ред се додека не го достигна околу 600.000 во секоја од нив. Значи велите маси сега ќе биде 3m/12 = 300.000 по нова табела за секој јазик? Дали оваа пресметка смисла? Претпоставувам дека иста количина на работа ќе биде да се направи од сега па натаму, но потоа во "сериски" начин работат на секоја маса во еден момент наместо на една голема маса ... Можеби доколку има каде timelap на неколку минути помеѓу секоја маса надградба на тоа ќе биде подобро?

Исто така претпоставувам кога installig новиот МО ќе мора да го избришете овој голем маси и обнова на нови маси од нула во текот на инсталацијата, нели? (Се обидува да распадот на големите маси во помали во текот на инсталацијата ќе биде премногу серверот интензивна)

vBET
13-01-10, 23:21
Во моментов на краток и среден кешира има околу 3 милиони редови секој за 12 јазици. Мислам дека се отиде во ред се додека не го достигна околу 600.000 во секоја од нив. Значи велите маси сега ќе биде 3m/12 = 300.000 по нова табела за секој јазик? Дали оваа пресметка смисла? Претпоставувам дека иста количина на работа ќе биде да се направи, но потоа во "сериски" начин работат на секоја маса во еден момент наместо на една голема маса ... Можеби доколку има каде timelap на неколку минути помеѓу секоја маса надградба на тоа ќе биде подобро?

Исто така претпоставувам кога installig новиот МО ќе мора да го избришете овој голем маси и обнова на нови маси од нула во текот на инсталацијата, нели?

Вашиот пресметки се точни во овој момент. Но, се сеќавам дека во моментов имате оневозможено расчистување, па имате повеќе податоци има што обично ќе мора со расчистување на.

Имате добра точка за оние timelaps - тоа е добра идеја - Јас се додава во Листа на задачи, но не може да гарантира дека ќе се вклучи во 3.3.0 Тоа е закажано за в недела. Ако не ќе се вклучи во следното издание после тоа:)

Исто така не мислам дека тоа ќе биде исто време да се обнови една голема индекс и 12 помали кои имаат во износ истиот износ на редови. Тоа зависи од комплексноста на алгоритмот (тоа ќе биде исто ако е линеарно). На пример, е многу полесно да се реши 12 листа има 2 реда од 1 листата има 24 реда ... Се разбира искрено - немам поим што е точно MySQL алгоритам во таков случај, но како што веќе забележа имаат најмалиот маси ни дава можност да се одделат помали задачи со timelaps што ќе направи цела подобро за серверот:)

И да - vBET автоматски ќе го отстрани старите кеш табели за време на ажурирање.

krisp
13-01-10, 23:56
Тоа звучи многу добро:) Мислам дека секој форум што има сервер кој е доволно силна да се справи со непреведен форумот навистина треба да бидат способни да се справи со нормална ажурирање на кешот на барем еден јазик со никакви проблеми. Значи даде неколку минути помеѓу секој јазик маса ажурирање да го испразните Que на прашања од корисниците и indexbots, мислам дека ова решение ќе работи за сите форуми еднаш и за сите, па дури и со голема маргина. Се надевам дека ќе успее да го притисне во во оваа надградба;)

Да бидам искрен јас воопшто не ум чека неколку дена дополнителни за ова да се имплементира, и јас воопшто не мислам на останатите членови би ум ... тоа не може да биде проблем ... но подобро чекаат некои дополнителни денови за да биде на безбедна земја:)

vBET
14-01-10, 00:23
Опуштете се - ние ќе го спроведе тоа за сигурно:) Ако не е во 3.3.0, тогаш во 3.4.0 - сметаат дека е направено! : D: D

krisp
14-01-10, 00:36
Добро ќе се обидам да се релаксира ... : P: D: D

vBET
14-01-10, 01:09
Не обидувај се - само го прават тоа: P: D: D

brubros
15-01-10, 18:23
Бидејќи јас сум посветена на vB 4 платформа веќе, јас се разбира дека посака карактеристики и можности на 3.3.0 и 3.4.0 веќе вградени vB 4 компатибилност. Но, цениме вниманието што се даваат Вашата моментална база на клиенти. Само ве молам не дозволувајте vBET верзија 4.0.0 премиерот лизга премногу надвор од крајот на февруари ...

vBET
17-01-10, 13:34
Ние веќе одлучи дека ќе почне да работи на 4.0 vBET само по vBET 3.3.0.

Многу луѓе прашуваат за тоа, па ние ќе го даде толку брзо како што можеме да:)

vBET
17-01-10, 14:17
Можеби доколку има каде timelap на неколку минути помеѓу секоја маса надградба на тоа ќе биде подобро?

Timelap додадени во vBET 3.3.0 како бета функционалност (не тестираат со големи количини на податоци).

Smiggy
24-02-10, 01:29
vBET, кога 3.4.0 ќе бидат објавени?

vBET
24-02-10, 03:02
vBET, кога 3.4.0 ќе бидат објавени?

По следните 2 изданија на vBET 4.x (ние треба да додадете има поддршка за блог, CMS, имала и Мапа на сајтот генератор) ќе спроведе нови работи во кабина линии vBET 3.x и vBET 4.x
Ние проценуваат дека ќе бидат потребни 1 месец за оние vBET 4.x работи, но има вистински искуство со vB 4 тоа е навистина да се каже 2 месеци. Тоа е затоа што на многу промени што се случува во секоја vB 4 верзија и може да влијае на нашите современи (т.е. промени меѓу vB 4.0.1 и 4.0.2 чини неколку дена).

Имплементирање на нови работи за 3.4.0 ќе се нешто помеѓу 1-1,5 месец. Значи се оптимисти 3.4.0 можат да се појават во 2 месеци, но се пореални тоа може да биде 3-4 месеци.

Се надевам дека е прифатливо за вас:) Како што изјави - кабина линии vBET 3.x и 4.x ќе бидат поддржани. Ние сме свесни дека тоа е повеќе време меѓу 3.x изданија од порано, но тоа е за ова време и кога 4.x ќе биде стабилен кабина линии ќе бидат threated подеднакво и нови функционалности ќе се појави во кабина линии (колку што тие ќе не база на vB 4 специфични карактеристики).

Значи да се смири:) Вашите vBET линија ќе ви донесе нови играчки:)

Smiggy
24-02-10, 20:31
Што за одржување верзии за 3.x серија да го расчисти пријавени грешки?

vBET
24-02-10, 22:16
Што за одржување верзии за 3.x серија да го расчисти пријавени грешки?

Во овој момент има само мали проблеми. Ако ништо големи или критички ќе се појави ќе се разбира направени одржување порака побрзо:) Жал ми не се споменува пред - претпоставував дека тоа е очигледно (исто така и ние се зборува за нови функционалности таму). Мојот грешка:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations made by vBET 4.10.1