PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Problem zabezpieczeń z admincp linki

moman
22-01-10, 04:48
Mam. Htaccess ochrony na moim folderze admincp. Jednak, gdy dostęp do jej parametr lang w adresie URL (tj. site.com / pl / admincp /) to, że dostęp jest zablokowana! Wygląda to dość poważny problem bezpieczeństwa, czy to rzeczywiście błąd.

Ponadto, jeśli moje forum jest przetłumaczone, to mój admincp linki zawierają paremeter język z jakiegoś powodu, że nie wcześniej.

vBET
22-01-10, 19:07
Więc dodać ochrony także przetłumaczone adresy admincp, lub jeszcze lepiej - przekierowanie w htaccess tłumaczone adresy acmincp do normalnej.. To życie będzie admincp w normalny sposób i bezpieczeństwo będą działać. Jest to konkretne rozwiązanie stosowane dla forum - proszę przyjąć go do aktualnych ustawień:) Jeśli potrzebujesz pomocy w tym - proszę mi pokazać rzeczywiste htaccess..

Jeśli nie chcesz mieć adres URL śledzenia pracy admincp wystarczy użyć "Ignoruj URL opcji. Osobiście uważam, że nie jest w ogóle potrzebne - gdy idziesz do admincp nie zrobić z przetłumaczonych stron, a nawet jeśli, to można ręcznie zmienić adres URL. W każdym razie "Ignoruj adresy URL" będzie na bieżąco dowolny link oczekujesz od śledzenia tłumaczenie.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations supported by vBET 4.10.1