PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız: Büyük bir önbellek ile Performans

moman
07-02-10, 09:02
Ben şu anda benim sistem, her hafta tüm önbelleği temizlemek için yapılandırılmış var. Boş bir önbellek ile benim veritabanı tam bir önbellek iken, yaklaşık 4,5 GB, 1.1 GB.

Ben daha büyük önbellek, daha yüksek ortalama sunucu yük aldığını fark ettik. Herhangi bir zamanda benim forumda çevrimiçi kullanıcılar 650 ve 1300 arasında, henüz bu önbellek boyutu gibi çok yük etkileyecek gibi görünmüyor.

Boş bir biri ile, 2,0-2,5 aralığında kalırken büyük bir önbellek sayesinde, sunucu yükü, 3,3-3,8. Ben 16-çekirdekli sunucu gibi, hiç de fena değil, ancak böyle bir davranış dalgalanan veritabanı boyutu beklenen gerekiyorsa ben sadece merak ediyorum!

Teşekkürler,
Adem

vBET
07-02-10, 23:28
BB önbellek tablolar için dizin ve şapka hızlı MySQL motorunu kullanır - MyISAM. Bu yüzden DB önbelleği için en iyi seçenek var. Tüm farkı fark BB tarafı değildir, fakat MySQL tarafında sorguları yürütür. Endeksleri daha hızlı tepki verir ve cevabı o zaman daha büyük miktarda veri ile dramatik bir şekilde gitmiyor sağlar. Yine de MySQL daha büyük dizinler aramak için var ve sanırım daha fazla kaynak alır. Bu neden büyük sunucu yükü fark.

Ayrıca çeviri sonra önbellek olduğunda oradan alınır. Google Çeviri için sorulan değildir. Daha sonra daha fazla zaman alır, ama büyük olasılıkla ayrıca sunucunuza daha az kaynak alır. Zaman alır Google sunucusu ile iletişim var, çünkü daha fazla zaman alır, zaman alır ve aynı zamanda zaman alır sunucu Google sonuçları gönderiyor çeviri var. Sunucusu pasif yanıt beklerken ve onu aldığında yanıt açma sadece basit yoktur çünkü, daha az kaynak alır. Önbellekten çeviri Başlarken, çok çok daha hızlı çeviri zaten yapılır ve kendi sunucu, yine de veritabanı alınması gereken, sorgu yürütülecek, MySQL bunun için bazı CPU ve bellek alır.

Varsayarsak - önbellek kullanarak çok iyi bir fikir. Eğer hissedeceksiniz bu sunucuda bazı diller için önbelleği devre dışı bırakmak için deney ve sunucu performansını karşılaştırmak sorunlar vardır. Biz önbellek tamamen kaldırmak için tavsiye edilmez.

moman
08-02-10, 19:27
Bu beklediğimden hakkında:)

Performans şu anda gayet iyi, yük BB önce 2.0 'dan daha yüksek gitmemiş sadece. Ben bu olsa da, buna değer düşünüyorum!

Sürece daha sonra sunucu yük aşağıda 16.0 olarak vergilendirilir değildir, bu yüzden iyi düşünün: D

Konstantin
18-02-10, 23:08
Bir olasılık ya da lüzum-e doğru mysql veritabanı üzerindeki yükü azaltmak için önbellek dosyasının olduğunu? çünkü çok üstünde belgili tanýmlýk Forum iletisi sayısı sadece 2 dil kullanmak ve nginx, eaccelerator yükledikten sonra çeviriler çalışma veritabanı dannyhBudet sitesiyle büyüklüğü daha iyi istemiyorum? modülü büyük forumlarında kadar çalışmalarını hızlandırmak için yeniden hakkında düşünüyorsunuz? 1-2 gb benim durumumda değil çıkış önbelleği boyutunu kullanın. Belki sitemizde bazı iyileştirmeler eser? forum modülü vbet 3.3.1 vb 3.8.4 + vbseo 3.5 RC2 koymak mümkündür? neden bu kadar pahalı telif hakkı olmadan sürümüdür? (220$) Vbet 2.4.3 kullanıyorum ve vbet 3.3.1 satın almaz. Forum bağlantılar seo karşılığında satıyor. Telif hakkı başvuru produblirovannaâ benim için 15000 sayfalara değil uygun-90 $ istekli ödeme ancak 220$ için bu çok

vBET
18-02-10, 23:35
Bir olasılık olduğunu veya mysql veritabanı üzerindeki yükü azaltmak için önbellek dosyası depolamak zorunda olup vbet sitesiyle çalışmak daha iyi, nginx, eaccelerator yükledikten sonra olacak? modülü büyük forumlarında kadar çalışmalarını hızlandırmak için yeniden hakkında düşünüyorsunuz? Kullanımı önbellek boyutu 1-2 gb içinde benim hal hiçbir çıktı. neden çok pahalı sürüm telif hakkı olmadan? (220$) Vbet 2.4.3 kullanıyorum ve vbet 3.3.1 satın almaz. Forum bağlantılar seo karşılığında satıyor. Telif hakkı başvuru produblirovannaâ benim için 15000 sayfalara 90 uygun değil $ ödemek ama 220$ çünkü çok mnogo kullanımı sadece 2 dil sayısı çok üstünde belgili tanýmlýk Forum mesaj ve veri tabanının büyük boy istemiyorum

Biz BB de dosya önbelleği eklemek için planlıyoruz. Şu anda bizim öncelikli ve en çabaları vBET4.0 Çünkü biz dosyayı önbelleğe işlevselliği için bir takvim var. Hangi dillerde önbellek ile çalışacak özelleştirebilirsiniz unutmayın. Yani isterseniz sadece bazı çeviri yapacak önbelleği kullanabilir. Ayrıca daha hızlı böylece BB ücretli sürümü veritabanı önbellek gelişmiş olduğunu lütfen unutmayın ki ücretsiz sürümü. Ücretli sürümü diğer gelişmeler de vardır - genellikle daha hızlı ve daha az bellek alarak. Biz zaten büyük kurullarında başarıyla kullanarak müşteriler var.
Biz nginx hızlandırıcı ile performans testleri karşılaştırın olamaz vermedi.
Satın alma markalaşma ücretsiz lisans zorunlu değildir ve her zaman daha sonra lisans yükseltmesi olduğunu lütfen unutmayınız.

Konstantin
19-02-10, 01:52
Cevabınız için teşekkür ederiz. Nginx apache gibi bir sunucudur. Önbelleğe alma php + nginx + eaccelerator en iyi çalışır ve BB çok daha hızlı olabilir - Ben okumanızı

vBET
19-02-10, 03:09
Cevabınız için teşekkür ederiz. Nginx apache gibi bir sunucudur. Önbelleğe alma php + nginx + eaccelerator en iyi çalışır ve BB çok daha hızlı olabilir - Ben okumanızı

Bu noktada vBET4.0 sürümü çok yakın ve bu iş çok şey var. BB bize nginx altında test etmek istiyorsanız, o Özellik İsteği açık yeni bir konu lütfen. Nginx sonra php çalışıyorsa BB orada çalışacak. Bir sorunu - çeviri SEO bağlantılar kullanmak istiyorsanız, o kurallar gerekli olacaktır yeniden. Biz htaccess dosyası şu anda sadece apache için hazırlanmış olanlar var, ama nginx için apache yeniden yazmak mümkün değilse, o zaman her zaman dil özniteliği ile bağlantıları kullanabilirsiniz - bu çok kolaydır. Ödenen satın almadan önce herhangi bir beklenmedik sorunları önlemek için ücretsiz sürümü ile deneme yapabilirsiniz.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.10.1