View Full Version: Izvedba s velikim cache memorije
Ja trenutno imam sustav konfiguriran za brisanje predmemorije cijeli svaki tjedan. Uz prazne spremnik, moja baza je oko 1.1Gb, dok je s punim cache memorije, to je oko 4.5Gb.
Primijetio sam da je veći cache, viši moje prosječne opterećenja poslužitelja dobiva. U bilo kojem trenutku moj forum je između 650 i 1300 korisnika on-line, ali to ne čini da utječe na opterećenje koliko predmemorija veličine.
Uz veliki cache memorije, poslužitelj učitavanje je 3,3-3,8, dok su s jedne prazna, ona ostaje u rasponu 2,0-2,5. To nije loše uopće, kao što sam ja 16-jezgre server, ali sam bio izvjedljiv ako takva ponašanja je da se očekuje s promjenjivu veličinu baze podataka!
Hvala,
Adam
vBET ima indeksi predmemorije stolova i koristi MySQL najbrži motor za šešir - MyISAM. Tako smo najbolji izbor za DB cache. Cijeli razlika koju obavijest nije u stranu vBET, ali u dijelu koji se izvršava MySQL upita. Indeksi vam daje brži odziv i osigurava da vrijeme odziva ne ide dramatično s veće količine podataka. Ipak MySQL morati tražiti veće indeksi i kako mislim da je potrebno više resursa. To je razlog zašto ćete primijetiti veći poslužitelj učitavanje.
Također - kada prijevod u predmemoriju onda je uzeti od tamo. Ako ne onda Google je pitao za prijevod. Potrebno je više vremena tada, ali vjerojatno ima i manje resursa poslužitelja. Potrebno je više vremena jer je komunikacija sa Google poslužitelj koji treba vremena, ne postoji prijevod koji treba vremena i tu je slanje Googleove rezultate na poslužitelj koji također treba vremena. Potrebno je manje resursa, jer je poslužitelj čeka na odgovor pasivno i kada se to dobiva, postoji samo jednostavna raspakiranje odgovora. Dobivanje prijevod iz cachea je mnogo, mnogo brže - prijevod je već učinjeno i da je na vlastiti poslužitelj, još uvijek ga treba uzeti iz baze podataka, upit se treba izvršiti, MySQL ima neki CPU i memoriju za to.
Uz pretpostavku - korištenje cachea je jako dobra ideja. Ako ćete osjećati da server ima problema s koje možete eksperiment onemogućiti cache za neke jezike i usporedite performanse poslužitelja. Mi ne savjetujemo da uklonite spremnik u potpunosti.
To je o tome što sam očekivao:)
Izvedba je u redu sada, to je samo da je opterećenje nikada nije otišao mnogo veći od 2,0 prije vBET. Mislim da je vrijedno toga, ipak!
Kao čeznuti kao opterećenje ispod 16,0 onda server ne oporezuje, pa mislim da su u redu: D
Konstantin
18-02-10, 23:08
Je li to moguće, ili se pohranjuju u cache datoteke - da se smanji opterećenje na bazi MYSQL? Ja samo koristiti dva jezika kao broj postova puno i ne žele velika baza Hoće vbet mjesto s boljim radom nakon instalacije nginx, eaccelerator? Jeste li razmišljali o preuređenje modul ubrzati svoj rad na velikim forumima? Koristite cache veličine 1-2Gb u mom slučaju nije opcija. Mogu imati nikakve mogućnosti za optimizaciju? Je li moguće da se stavi modul vbet 3.3.1 forum vb3.8.4 + vbseo 3.5RC2? Zašto tako skupo verzija bez autorskih prava? ($ 220) Ja sam koristeći vbet 2.4.3 i željeli kupiti vbet 3.3.1. Moj forum je prodaja linkove za SEO burzi. Copyright linkova dupliciraju na 15 000 stranica nije pogodna za mene - spremni platiti 90 dolara, ali 220 $ je puno
Je li to moguće, ili se pohranjuju u cache datoteke - da se smanji opterećenje na bazi MYSQL? Hoće stranica vbet bolji rad nakon instalacije nginx, eaccelerator? Jeste li razmišljali o preuređenje modul ubrzati svoj rad na velikim forumima? Koristite cache veličine 1-2Gb u mom slučaju nije opcija. Zašto tako skupo verzija bez autorskih prava? ($ 220) Ja sam koristeći vbet 2.4.3 i željeli kupiti vbet 3.3.1. Moj forum je prodaja linkove za SEO burzi. Copyright linkova dupliciraju na 15 000 stranica nije pogodna za mene - spremni platiti 90 dolara, ali 220 $ je puno sam koristiti samo dva jezika kao broj postova puno i ne želite veliku bazu podataka
Mi planiramo dodati i sliku cache vBET. Jer upravo sada naš prioritet, a većina napore na vBET4.0 nemamo raspored za datoteke predmemorije funkcionalnost. Imajte na umu da možete prilagoditi koje će raditi s jezicima cache memorije. Dakle, ako želite, možete koristiti predmemorije samo za neke prijevoda koje ćete staviti na raspolaganje. Također imajte na umu da su uplatili verzija vBET poboljšane baze podataka cache memorije, tako da je brži da u besplatnoj inačici. Tu su i druge poboljšanja plaća verziji - općenito to je brže i uzimanje manje memorije. Već smo korisnicima koji uspješno ga koristi na velikim zajednice.
Nismo napravili izvođenje testova s nginx gasa tako da ne mogu usporediti.
Imajte na umu da kupuju marke bez dozvole nije obvezno, a uvijek možete nadograditi vaše licence kasnije.
Konstantin
19-02-10, 01:52
Hvala na odgovor. Nginx je poslužitelj kao što je Apache. Savjetujem vam da pročitate - caching najbolje radi u PHP-u + + nginx eaccelerator i vaš vbet mogu biti puno brži
Hvala na odgovor. Nginx je poslužitelj kao što je Apache. Savjetujem vam da pročitate - caching najbolje radi u PHP-u + + nginx eaccelerator i vaš vbet mogu biti puno brži
U ovom trenutku mi smo vrlo blizu vBET4.0 objaviti i imamo puno posla s tim. Ako želite da testirati vBET pod nginx, molimo otvoriti novu temu u zahtjev za istaknutom snimkom. Ako nginx radi php onda vBET će raditi tamo. Jedno pitanje - ako želite koristiti prijevod SEO linkove onda prepisati pravila će biti potrebno. Mi smo ti pripremili samo za apache u Htaccess datoteku u ovom trenutku, ali ako niste u mogućnosti to prepisati iz Apache u nginx onda uvijek možete koristiti veze s jezikom atribut -. Ovo je vrlo jednostavno. Možete eksperimentirati s besplatnu verziju kako bi se izbjegle bilo kakve neočekivane probleme prije nego što kupiti platili jednom.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):