Прагляд поўнай версіі: Прадукцыйнасць з вялікім кэшам
Я ў цяперашні час мая сістэма наладжаная, каб ачысціць ўвесь кэш кожны тыдзень. З пустым кэшам, мая база дадзеных складае каля 1.1Gb, а з поўным кэшам, гаворка ідзе пра 4.5GB.
Я заўважыў, што чым больш кэш, тым вышэй маіх сярэдняя загрузка сервера атрымлівае. У любы момант часу мой форум мае ад 650 да 1300 карыстальнікаў онлайн, але гэта, здаецца, не ўплывае на нагрузку столькі, колькі памер кэшу.
З вялікай кэш, серверныя нагрузкі 3.3-3.8, а з пустой, ён застаецца ў 2,0-2,5 дыяпазону. Гэта не так дрэнна, як я ўжо 16-ядзерны сервер, але мне было проста цікава, калі такія паводзіны можна чакаць з ваганнямі памеру базы дадзеных!
Дзякуй,
Адам
vBET мае індэксы для кэша табліцы і выкарыстоўвае MySQL хуткі рухавік для капялюшы - MyISAM. Так што мы павінны найлепшым выбарам для DB кэш-памяці. Усяго адрозненне, якое вы заўважылі, не ў бок vBET, але ў баку MySQL, які выконвае запыты. Індэксы дае вам хуткі водгук і запэўнівае, што час водгуку не збіраецца рэзка ўверх з вялікімі аб'ёмамі дадзеных. Тым не менш MySQL прыйдзецца шукаць больш індэксаў і, як я мяркую, што гэта патрабуе больш рэсурсаў. Вось чаму вы заўважылі вялікую нагрузку на сервер.
Акрамя таго - пры пераводзе ў кэшы, то гэта ўзята адтуль. Калі няма, то Google прапануецца для перакладу. Гэта займае больш часу, чым, але, хутчэй за ўсё, таксама займае менш рэсурсаў вашага сервера. Гэта займае больш часу, таму што ёсць сувязь з Google сервер, які патрабуе часу, ёсць пераклад, які займае шмат часу, і ёсць адпраўка вынікаў Google на свой сервер, які таксама займае шмат часу. Яна займае менш рэсурсаў, таму што сервер чакае адказу пасіўна і, калі ён атрымлівае гэта ёсць толькі простая распакаванне адказ. Атрыманне перакладу з кэша значна, значна хутчэй - пераклад ўжо зроблена, і гэта на вашым уласным серверы, усё ж павінны быць ўзятыя з базы дадзеных, запыты павінны быць выкананы, MySQL займае некаторы працэсара і памяці для гэтага.
Мяркуючы, - выкарыстанне кэш вельмі добрая ідэя. Калі вы адчуеце, што сервер мае праблемы з гэтым вы можаце эксперыментаваць, каб адключыць кэш для некаторых моў і параўнаць прадукцыйнасць сервера. Мы не раім, каб выдаліць кэш цалкам.
Вось пра што я чакаў:)
Прадукцыйнасць штраф прама зараз, гэта проста, што нагрузка ніколі не пайшоў нашмат вышэй, чым 2,0 да vBET. Я думаю, гэта таго варта, аднак!
Пакуль нагрузка ніжэй 16,0, то сервер не абкладаецца падаткам, таму я думаю, у нас усё добра: D
Konstantin
18-02-10, 23:08
Ці ёсць магчымасць або неабходнасць захоўваць кэш ў файле - для зніжэння нагрузкі на базу MYSQL? Я выкарыстоўваю толькі 2 мовы так як колькасць паведамленняў на форуме вялікае і не хачу вялікага памеру базы дадзеных Ці будзе сайт з vbet лепш працаваць пасля ўсталёўкі nginx, eaccelerator? Ці думалі Вы пра пераробцы модуля для паскарэння яго працы на вялікіх форумах? Выкарыстоўваць кэш памерам 1-2Gb ў маім выпадку не выйсце. Можа ёсць нейкія варыянты аптымізацыі працы? Ці магчыма паставіць модуль vbet 3.3.1 на форум vb3.8.4 + vbseo 3.5RC2? Чаму так дорага каштуе версія без капірайтаў? (220 $) Я выкарыстоўваю vbet 2.4.3 і хацеў бы купіць vbet 3.3.1. Мой форум прадае спасылкі для Сеа біржы. Капірайт спасылка прадубліраваная на 15 000 старонак для мяне не падыходзіць - 90 $ гатовы заплаціць але 220 $ гэта вельмі шмат
Ці ёсць магчымасць або неабходнасць захоўваць кэш ў файле - для зніжэння нагрузкі на базу MYSQL? Ці будзе сайт з vbet лепш працаваць пасля ўсталёўкі nginx, eaccelerator? Ці думалі Вы пра пераробцы модуля для паскарэння яго працы на вялікіх форумах? Выкарыстоўваць кэш памерам 1-2Gb ў маім выпадку не выйсце. Чаму так дорага каштуе версія без капірайтаў? (220 $) Я выкарыстоўваю vbet 2.4.3 і хацеў бы купіць vbet 3.3.1. Мой форум прадае спасылкі для Сеа біржы. Капірайт спасылка прадубліраваная на 15 000 старонак для мяне не падыходзіць - 90 $ гатовы заплаціць але 220 $ гэта вельмі шмат Я выкарыстоўваю толькі 2 мовы так як колькасць паведамленняў на форуме вялікае і не хачу вялікага памеру базы дадзеных
Мы плануем дадаць яшчэ і файлавы кэш, каб vBET. Таму што цяпер наш прыярытэт і найбольш намаганні на vBET4.0 ў нас няма графіка для файла функцыянальнасць кэша. Калі ласка, памятайце, што вы можаце наладзіць, якія мовы будуць працаваць з кэшам. Так што калі вы хочаце, вы можаце выкарыстоўваць кэш толькі для некаторых з перакладу, які вы будзеце падаваць. Таксама звернеце ўвагу, што платная версія vBET палепшыліся кэша базы дадзеных, так што хутчэй, чым у бясплатнай версіі. Ёсць і іншыя паляпшэнні ў платнай версіі - як правіла, гэта хутчэй і з меншым аб'ёмам памяці. У нас ужо ёсць кліенты, якія паспяхова выкарыстоўваюць яго на вялікіх дошках.
Мы не зрабілі тэсты прадукцыйнасці з Nginx паскаральнік таму не можа параўнацца.
Калі ласка, звярніце ўвагу, што купля брэндынгу бясплатная ліцэнзія не з'яўляецца абавязковай, і вы заўсёды можаце абнавіць ліцэнзію пазней.
Konstantin
19-02-10, 01:52
Дзякуй за адказ. Nginx гэта такі сервер як apache. Раю азнаёміцца - кэшаванне лепш за ўсё працуе праз php + nginx + eaccelerator можа і ваш vbet стане нашмат хутчэй
Дзякуй за адказ. Nginx гэта такі сервер як apache. Раю азнаёміцца - кэшаванне лепш за ўсё працуе праз php + nginx + eaccelerator можа і ваш vbet стане нашмат хутчэй
На дадзены момант мы вельмі блізкія да vBET4.0 рэліз і ў нас ёсць шмат працы з гэтым. Калі вы хочаце, каб мы тэст vBET пад Nginx, калі ласка, стварыце новы струмень у недапрацоўка. Калі Nginx працуе PHP, то vBET будзе працаваць там. Адно з пытанняў - калі вы хочаце выкарыстоўваць пераклад SEO спасылкі затым перапісаць правілы будзе неабходна. У нас ёсць тыя, хто гатовы толькі для Apache ў файле Htaccess ў гэты момант, але калі вы не ў стане перапісаць яго з Apache на Nginx, то вы заўсёды можаце выкарыстоўваць спасылкі з мовай атрыбут -. Гэта вельмі лёгка. Вы можаце эксперыментаваць з бясплатнай версіяй, каб пазбегнуць нечаканых пытанняў, перш чым купіць платны.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):