PDA

View Full Version: Извършване с големи кеш

moman
07-02-10, 09:02
Аз в момента имам система конфигуриран, за да изчистите целия кеш всяка седмица. С празен кеш, моята база данни е около 1.1Gb, докато с пълен кеш, това е около 4.5Gb.

Забелязал съм, че колкото по-голям кеш, толкова по-висока е средната за натоварването на сървъра получава. Във всеки даден момент моят форум има между 650 и 1300 посетители, но това все още не изглежда да повлияе на натоварване, както е колкото размера на кеша.

С голям кеш, натоварването на сървъра е 3.3-3.8, а с празна, тя остава в диапазона 2.0-2.5. Това не е лошо на всички, като имам 16-ядрен сървър, но аз просто се чудех дали може да се очаква такова поведение с колебае размера на базата данни!

Благодаря,
Адам

vBET
07-02-10, 23:28
vBET има индекси за кеш маси и използва най-бързо MySQL двигател за шапка - MyISAM. Така че ние имаме най-добрия избор за DB кеш. Цели разлика, която забележите, не е в страна на vBET, но в страна на MySQL, който изпълнява запитвания. Индекси ви дава по-бърза реакция и уверява, че времето за отговор не е драматично с по-голямо количество на данни. Все още MySQL трябва да търсят големи индекси и както аз предполагам, че отнема повече ресурси. Ето защо забележите по-големи натоварване на сървъра.

Също така - когато преводът е в кеш след това е взета от там. Ако не, тогава Google се помоли за превод. Това отнема повече време след това, но най-вероятно и по-малко ресурси на сървъра ви. Това отнема повече време, защото има комуникация със сървъра на Google, което отнема време, не е превод, който отнема време и изпраща резултатите от Google към вашия сървър, което също отнема време. Тя отнема по-малко ресурси, защото сървърът е чака отговор пасивно и когато го получава, има само прости разопаковане на отговор. Първи превод от кеша е много, много по-бързо - превод вече е направено и е на ваш собствен сървър, все още трябва да бъдат взети от базата данни, заявката трябва да бъде изпълнена, MySQL отнема известно процесора и паметта за това.

Ако приемем, - използване на кеша е много добра идея. Ако вие ще се чувствате, че сървърът има проблеми, с които можете да експериментирате, за да забраните кеша за някои езици и сравни работата на сървъра. Ние не те съветвам да премахнете кеша напълно.

moman
08-02-10, 19:27
Това е за това, което очаквах:)

Производителността е добре точно сега, това е просто, че никога не товара отиде много по-висока от 2.0 преди vBET. Мисля, че си заслужава, макар!

Докато, тъй като товарът е под 16,0, тогава сървърът не се облагат с данък, така че мисля, че ние сме добре: D

Konstantin
18-02-10, 23:08
Има ли възможност или необходимостта да се съхрани кеш файл за намаляване на натоварването на MYSQL база данни? използвам само 2 език, защото броят на съобщения на форума много и не искате голям размер на базата данни dannyhBudet сайт с vbet работа по-добре след като инсталирате nginx, eaccelerator? смятате ли за редизайн на модула за да ускорите работата си на големи форуми? Използвай кеш размер на 1-2 GB в моя случай не излезете. Може би има някои работи, оптимизации? е възможно да се постави форума модул vbet 3.3.1 vb 3.8.4 + vbseo 3.5 RC2? защо тя е толкова скъпи версия, без авторското право? (220$) аз съм с помощта на vbet 2.4.3 и ще купи vbet 3.3.1. Моят форум продава връзки за SEO обмен. Produblirovannaâ на авторски права препратка към 15 000 страници за мен не е подходящо-90 $ е желаещи да плати, но 220$ го много бързо

vBET
18-02-10, 23:35
Има ли възможност или необходимостта да се съхрани кеш файл за намаляване на натоварването на MYSQL база данни ще бъде дали сайта с vbet работят по-добре, след като инсталирате nginx, eaccelerator? смятате ли за редизайн на модула за да ускорите работата си на големи форуми? Използване кеш размер 1-2 GB в моя случай не продукция. Защо толкова скъпи версия, без авторското право? (220$) аз съм с помощта на vbet 2.4.3 и ще купи vbet 3.3.1. Моят форум продава връзки за SEO обмен. Produblirovannaâ на авторски права препратка към 15 000 страници за мен не е подходящо-90 $ е желание да заплати, но 220$ е много mnogo употреба само 2 език, защото броят на съобщения на форума много и не искате голям размер на базата данни

Ние планираме да добавим и кеш файл, за да vBET. Защото точно сега наш приоритет и повечето усилия на vBET4.0 ние нямаме график за функционалност на кеш файл. Моля, не забравяйте, че можете да персонализирате кои езици ще работи с кеш. Така че, ако искате, можете да използвате кеш само за някои от превод, който ще направи достъпни. Също така, моля, имайте предвид, че платената версия на vBET са се подобрили база данни кеш, така че е по-бързо, че в безплатната версия. Има и други подобрения в платената версия - по принцип е по-бързо и по-малко памет. Ние вече имаме клиенти, които успешно се използва върху големи плоскости.
Ние не правят тестове за производителност с Nginx ускорител, така че да не може да се сравни.
Моля, обърнете внимание, че купуването на брандинг свободен лиценз не е задължително и винаги можете да обновите лиценза си по-късно.

Konstantin
19-02-10, 01:52
Благодаря ви за вашия отговор. Nginx е сървър като Apache. Съветвам ви да прочетете - кеширане работи най-добре в PHP + Nginx + eaccelerator и си vbet може да бъде много по-бързо

vBET
19-02-10, 03:09
Благодаря ви за вашия отговор. Nginx е сървър като Apache. Съветвам ви да прочетете - кеширане работи най-добре в PHP + Nginx + eaccelerator и си vbet може да бъде много по-бързо

В този момент ние сме много близо до vBET4.0 освобождаване и имаме много на работата с това. Ако искате да тествате vBET под Nginx, след това да отворите нова тема в Feature Искане. Ако Nginx работи PHP vBET ще работи там. Един въпрос - ако искате да използвате превод SEO връзки, след това пренапише правилата ще бъде необходимо. Ние сме тези, които са готови само за Apache в Htaccess файла в този момент, но ако не сте в състояние да го пренапише от Apache към Nginx след това винаги можете да използвате връзките с атрибут на език - това е много лесно. Можете да експериментирате с безплатната версия, за да се избегне неочаквани проблеми, преди да купите платени едно.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Multilingual community supported by vBET Translator 4.10.1