СДА

Виев Фулл Версион: Перформансе са великом кеш

moman
07-02-10, 09:02
Тренутно сам мој систем конфигурисан да јасно цео кеш сваке недеље. Са празан кеш, мој база података о 1.1Гб, а са пуним кеш, то је око 4.5Гб.

Приметио сам да је већи кеш, то је већа моја просечна оптерећења сервера добија. У било ком тренутку мој форуму има између 650 и 1300 корисника онлине, али ово не изгледа као да утиче на оптерећење колико кеша.

Са великим кеш, оптерећења сервера је 3.3-3.8, док је код празна прича, она остаје у 2.0-2.5 опсега. То није лоше уопште, као што сам 16-језгра сервера, али сам се питао да ли такво понашање треба очекивати са флуктуирајући величине базе података!

Хвала,
Адам

vBET
07-02-10, 23:28
вБЕТ је индексе за кеш столова и користи МиСКЛ-најбржи мотор за шешир - МиИСАМ. Тако да имамо најбољи избор за ДБ кеш. Цела разлика која сте приметили није у страну вБЕТ, али у страну МиСКЛ који извршава упита. Индекси вам даје бржи одзив и уверава да време одзива неће драматично до већу количину података. Још увек МиСКЛ морати да тражи веће индексе и као претпостављам је потребно више ресурса. То је разлог зашто сте приметили веће оптерећења сервера.

Такође - кад превод је у кеш онда се узима одатле. Ако не онда Гоогле питао за превод. Потребно је онда још времена, али највероватније се такође мање ресурса вашег сервера. Потребно је више времена јер је комуникација са Гоогле сервер који је потребно време, ту је превод који је потребно време и не постоји шаље резултате Гоогле-у да ваш сервер који такође захтева време. Потребно је мање ресурса, јер сервер је чека одговор пасивно и када се добија, постоји само једноставан распакивање одговора. Добијање превод са Кеш меморија је много, много брже - превод је већ урађено и да је на сопствени сервер, ипак треба да се преземат из базе, упит мора да буде погубљен, МиСКЛ има неки процесора и меморије за то.

Под претпоставком да - користећи кеш је веома добра идеја. Ако ћете осетити да сервер има проблеме са тим можете да експериментишете да онемогућите кеш за неке језике и упоредите перформансе сервера. Ми не саветујемо да уклоните кеш у потпуности.

moman
08-02-10, 19:27
То је о ономе што сам очекивао:)

Перформансе су фино сада, то је само да терет никада није ишао много већи од 2.0 до вБЕТ. Мислим да вреди, иако!

Докле год је оптерећење испод 16.0 онда сервер не опорезује, па мислим да су у реду: Д

Konstantin
18-02-10, 23:08
Да ли постоји могућност или треба да се чува у кеш фајла - да смањи оптерећење на МиСКЛ базе података? Ја сам само користе два језика као број постова пуно и не желе велики величина базе података ће бити сајт са вБЕТ боље да раде после инсталације нгинк и еаццелератор? Да ли сте размишљали о реанимирам модул да убрза свој рад на великим форумима? Користите величину кеша од 1-2Гб у мом случају није опција. Она може да има све опције за оптимизацију? Да ли је могуће да се стави модул вБЕТ 3.3.1 форуму вб3.8.4 + СМФ 3.5РЦ2? Зашто је то тако скупо верзија без ауторских права? ($ 220), ја користим 2.4.3 вБЕТ и желите да купите вБЕТ 3.3.1. Мој форум је продајом линкове за СЕО Берзе. Ауторска права дуплирају референца на 15 000 страница није погодан за мене - $ 90 ће платити $ 220, али је веома много

vBET
18-02-10, 23:35
Да ли постоји могућност или треба да се чува у кеш фајла - да смањи оптерећење на МиСКЛ базе података? Да ли ће сајт радити боље вБЕТ након инсталирања нгинк и еаццелератор? Да ли сте размишљали о реанимирам модул да убрза свој рад на великим форумима? Користите величину кеша од 1-2Гб у мом случају није опција. Зашто је то тако скупо верзија без ауторских права? ($ 220), ја користим 2.4.3 вБЕТ и желите да купите вБЕТ 3.3.1. Мој форум је продајом линкове за СЕО Берзе. Ауторска права дуплирају референцу на 15 000 страница није погодан за мене - $ 90 ће платити $ 220 али то је доста сам користио само два језика као број постова пуно и не желе велику величину базе

Ми планирамо да такође додати кеш фајл вБЕТ. Зато што управо сада наш приоритет и највећи напори на вБЕТ4.0 немамо распоред за функционалност датотеку кеш. Имајте на уму да можете да прилагодите које језике ће сарађивати са цацхе-а. Дакле, ако желите можете да користите кеш само за неке од превода које ћете ставити на располагање. Такође, имајте на уму да плаћа верзија вБЕТ су побољшани базу кеш, тако да је брже да се у бесплатној верзији. Ту су и друга побољшања у плаћену верзију - генерално то је бржи и узимање мање меморије. Ми већ имамо купце који се успешно користи на великим одборима.
Нисмо направили тестова са Нгинк акцелератором тако да се не могу поредити.
Имајте на уму да је куповина брендирање бесплатна лиценца није обавезан и увек можете касније надоградите вашу лиценцу.

Konstantin
19-02-10, 01:52
Хвала вам на одговору. Нгинк је сервер као што је Апацхе. Ја вам саветујем да прочитате - кеширање најбоље ради у ПХП + + Нгинк еаццелератор и ваш вбет може бити много брже

vBET
19-02-10, 03:09
Хвала вам на одговору. Нгинк је сервер као што је Апацхе. Ја вам саветујем да прочитате - кеширање најбоље ради у ПХП + + Нгинк еаццелератор и ваш вбет може бити много брже

У овом тренутку смо веома близу вБЕТ4.0 ослобађање и имамо пуно посла са тим. Ако желите да тестирате вБЕТ под Нгинк, онда отворите нову тему у фокусу Захтев. Ако Нгинк ради ПХП онда вБЕТ ће тамо радити. Једно питање - ако желите да користите превод СЕО линкове онда препише правила ће бити неопходно. Имамо тим припремили само за Апацхе у хтаццесс фајл у овом тренутку, али ако нисте у могућности да га препише од Апаш Нгинк онда увек можете да користите везе са језиком атрибут -. Ово је веома лако. Можете да експериментишете са слободним верзију да би се избегло било неочекиваних проблема пре него што купите платили један.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET Translator 4.10.1