View Full Version: Poslovanje z velikimi predpomnilnika
Imam trenutno svoj sistem nastavljen tako, da izbrišete celotno cache vsak teden. Z prazno cache, moja zbirka podatkov je približno 1.1Gb, medtem ko s polno cache, to je okoli 4.5Gb.
Opazil sem, da večji predpomnilnik, večja moje povprečje obremenitve strežnika bolnikih. V danem trenutku moj forum je med 650 in 1300 uporabnikov, vendar to ne zdi, da vplivajo na obremenitev, kolikor je velikost predpomnilnika.
Z velikim cache, obremenitve strežnika je 3,3-3,8, medtem ko s prazno eno, da ostane v razponu 2,0-2,5. To ni slabo sploh, kot sem že 16-core strežnik, vendar sem bil šele začuden če je tako vedenje je pričakovati z nihanja velikosti baze podatkov!
Hvala,
Adam
vBET je indekse za cache mize in uporabi najhitrejši MySQL motor za hat - MyISAM. Torej imamo najboljše možnosti za cache DB. Cela razliko, ki vam obvestilo ni na strani vBET, ampak v delu MySQL, ki izvaja poizvedbe. Indeksi omogoča hitrejši odziv, in zagotavlja, da je čas za odgovor je ne bo dramatično gor z večjo količino podatkov. Še vedno MySQL bo treba iskati večjih indeksov in, kot mislim, je potrebno več sredstev. To je razlog, zakaj ste opazili večje obremenitve strežnika.
Prav tako - če prevod v cache potem je vzet iz tam. Če ne, potem je Google prosil za prevod. To traja več časa potem, pa verjetno traja tudi manj sredstev iz vašega strežnika. To traja več časa, saj je komunikacija s strežnikom Google, ki je potreben čas, da je prevod, ki je potreben čas in da je pošiljanje rezultatov iz Google s strežnikom, ki prav tako zahteva čas. To traja manj sredstev, saj strežnik čaka na odgovor pasivno in ko postane obstaja le preprosto razpakiranja odziva. Getting prevod iz predpomnilnika je veliko, veliko hitreje - prevod je že storjeno in je na svoj strežnik, še vedno je treba vzeti iz zbirke podatkov, poizvedbo, je treba izvršiti, MySQL traja nekaj CPU in spomin na to.
Ob predpostavki, - z uporabo predpomnilnika je zelo dobra ideja. Če se vam zdi, da ima strežnik vprašanja, s tem da lahko poskus, da onemogočite cache za nekatere jezike in primerjanje delovanja strežnika. Mi ne svetujemo, da odstranite cache v celoti.
To je približno tisto, kar sem pričakoval:)
Uspešnost je v redu, prav zdaj, to je samo, da sta tovor nikoli šla precej višji od 2,0 do vBET. Mislim, da je vredno, čeprav!
Dokler je tovor pod 16,0 potem je strežnik ni obdavčen, zato mislim, da so v redu: D
Konstantin
18-02-10, 23:08
Obstaja možnost ali potrebo po datoteko shraniti v predpomnilnik za zmanjšanje obremenitev na MYSQL podatkovno bazo? uporabljam samo 2 jezika, ker število sporočil na forumu veliko in ne želite velikih velikost zbirke podatkov dannyhBudet mesto s vbet delo bolje po namestitvi nginx, eaccelerator? menite o redesign modula pospešiti svoje delo na velikih forumih? Uporabite velikost predpomnilnika, 1-2 GB v mojem primeru ne zaprete. Morda obstaja nekaj optimizacije dela? je možno, da foruma modul vbet 3.3.1 vb 3.8.4 + vbseo 3.5 RC2? ali zakaj je tako drag različico brez copyright? (220$) jaz sem z uporabo vbet 2.4.3 in bi kupil vbet 3.3.1. Moj forum je prodajna povezave za SEO izmenjavo. Avtorske referenčni produblirovannaâ 15000 strani zame ni primerna 90 $ je pripravljen plačati, vendar 220 $ zelo veliko,
Obstaja možnost ali potrebo po datoteko shraniti v predpomnilnik za zmanjšanje obremenitev na MYSQL baze podatkov bo, ali mesto z vbet delo bolje po namestitvi nginx, eaccelerator? menite o redesign modula pospešiti svoje delo na velikih forumih? Uporaba velikost predpomnilnika 1-2 GB v mojem primeru ni izhoda. zakaj tako drag različico brez copyright? (220$) jaz sem z uporabo vbet 2.4.3 in bi kupil vbet 3.3.1. Moj forum je prodajna povezave za SEO izmenjavo. Avtorske referenčni produblirovannaâ 15000 strani zame ni primerna 90 $ je pripravljen plačati, vendar 220$ je zelo mnogo uporabo samo 2 jezika, ker število sporočil na forumu veliko in ne želite velikih velikost zbirke podatkov
Načrtujemo, da dodate tudi datoteko cache, da vBET. Ker je zdaj naša prednostna naloga, in večina prizadevanja so na vBET4.0 nimamo urnik za datoteko predpomnilnika funkcionalnosti. Ne pozabite, da lahko prilagodite, ki bo jeziki delo z predpomnilnika. Torej, če želite lahko uporabite cache samo za nekatere od prevajanja, ki jih boste lahko na voljo. Prav tako upoštevajte, da so plačani različica vBET izboljšane baze podatkov predpomnilnika, zato je hitrejši, da je v brezplačno različico. Obstajajo tudi druge izboljšave v plačljivo različico - na splošno pa je hitrejši in ob manj spomina. Že zdaj imamo stranke, ki so jo uspešno uporabljajo na velikih plošč.
Nismo se preizkusov Nginx s stopalke za plin, da se ne more primerjati.
Prosimo, upoštevajte, da kupujejo blagovne znamke brezplačne licence ni obvezna in lahko vedno nadgradite licenco kasneje.
Konstantin
19-02-10, 01:52
Hvala za odgovor. Nginx je server kot apache. Svetujem vam, da se glasi - predpomnjenje najbolje deluje v php + Nginx + eaccelerator in vaše vBET lahko veliko hitreje
Hvala za odgovor. Nginx je server kot apache. Svetujem vam, da se glasi - predpomnjenje najbolje deluje v php + Nginx + eaccelerator in vaše vBET lahko veliko hitreje
V tem trenutku smo zelo blizu vBET4.0 javnost in imamo veliko dela s tem. Če želite, da preizkus vBET pod Nginx, nato pa vas prosimo, odprite novo temo v Feature Request. Če Nginx teče php potem bo vBET delo tam. Eno vprašanje - če želite uporabljati prevod SEO povezave, nato pa znova pravila, bo potrebno. Smo ti pripravili samo za apache v datoteki htaccess v tem trenutku, toda če niste mogli reportaža iz apache do Nginx potem lahko vedno uporabite povezave z atributom jezik -. To je zelo enostavno. Lahko poskus z brezplačno različico da ne pride do nepričakovanih težav, preden kupiš plača enega.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):