Zobacz pełną wersję: Czy można wyłączyć vBET w blogu?
Mam określonej konfiguracji w moim VB4 gdzie forum jest na site.com / forum i blog jest na blog.site.com i każdy profile użytkowników są na [nazwa użytkownika]. Site.com i ich bloga na [nazwa użytkownika]. Miejscu .com / blog (wszystko to odbywa się poprzez vBSEO).
Próbowałem na serwerze testowym darmowe v2 vBET ale blogi i profile nie mogą być tłumaczone, więc chciałbym, aby wyłączyć w tych stronach. Czy to możliwe?
Tak można wyłączyć blogi w pełnej wersji za pomocą Admin CP -> vBET -> Opcje Tłumaczenie -> Ignoruj adresy URL - możesz po prostu ustawić tam "/ blog.
To nie będzie działać w profilach użytkownika, ponieważ nie ma części wspólnej URL (z wyjątkiem. Site.com, ale to zignoruje wszystko). Małe zmiany kodu vBET by rozwiązać problem (w miejscu, gdzie Ignoruj URL jest sprawdzany możemy sprawdzić także jest to profil strony za pomocą wartości THIS_SCRIPT).
Ignoruj opcja URL nie jest dostępny w wersji bezpłatnej.
Admin PK - > vBET - > Opcje tłumaczenia - > Ignoruj adresy URL
Proszę mi powiedzieć... jak Ignorowanie określonych forum ONZ vBET 4.4.x... examle... to forum...
Przed sprzedażą (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/pre-sales-questions/)
Mam około 140 publicznych forach ... i chcę tłumaczyć tylko w połowie moim pokładzie ... tylko niektórych forach dyskusyjnych ... około 70 forach ...
Musi umieścić wszystkie fora w tym 70 ... Ignoruj adresy ... czy co?
Będzie dobrze, aby dodać nową funkcję ... Włączenia / wyłączenia forum ... identyfikatory forum oddzielone przecinkiem ... lub wybierz (ctrl + click) forum czarownica aby włączyć lub wyłączyć ...
W tej chwili vBET obsługuje ignorowanie przez część adresu URL. Dla funkcji żądania Proszę otworzyć nowego wątku w sekcji żądanie funkcji.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):