Zobacz pełną wersję: Rozwiązany vBET działa wolno
zainstalowany, ale vBET wydaje się działać bardzo wolno, na mojej stronie.
Zdarza się, że strona się tam zatrzymać lub wykazały wewnętrzny błąd serwera po kilku minutach.
I tylko przetłumaczyć dwa języki i próbowałem różnych ustawień bez powodzenia. Proszę o pomoc. Naprawdę chcę to MOD do pracy.
Dzięki
Przede wszystkim należy sprawdzić sklepu, wydajność: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html
Najważniejsze są:
1. Blokowanie nieodpowiednich stronach przez robots.txt (np. stron członkiem, kalendarz itp.). Należy pamiętać, że te strony znikną z indeksu - i należy - jest lepsze dla SEO od tych stron mają minimum treści i zwykle uważane są przez Google jako powielania treści (99% to samo - układ, i tylko kilka różnych informacji jak nazwa użytkownika).
2. Wyłączenie niektórych językach na początku. Należy pamiętać, że po raz pierwszy tłumaczenie nie jest aż tu vBET, ale do Google. Google robi tłumaczenia i po pierwszym vBET buforuje go. Więc następnym tłumaczenia będzie szybciej. Niektóre fora można rozpocząć w 52 językach bez żadnych problemów. Dla niektórych jest to lepiej zacząć z 2-3 języków i dodawać nowe od czasu do czasu. Ponieważ pamięć podręczna zapełni, serwer będzie w stanie obsłużyć innego językach po kilka dni.
Ponadto można sprawdzić, czy serwer ma jakiekolwiek problemy z dostępem do Google. Zobacz tutaj wskazówki: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729
kamilkurczak
07-10-10, 21:10
nie ma odpowiedzi-rozwiązany. Jeśli nie, proszę pisać tu i otworzę tego wątku ponownie.
:)
nie ma odpowiedzi-rozwiązany. Jeśli nie, proszę pisać tu i otworzę tego wątku ponownie.
:)
Dzięki
I ponownie zainstalować forum i problem został rozwiązany.
kamilkurczak
08-10-10, 09:30
Dzięki za potwierdzenie. :)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):