PDA

View Full Version: Naznake pokazuju tekst na izvornom jeziku

trevis
07-05-10, 15:24
Korisnik 1 Korisnik zadani jezik: Gledanje mjesto u portugalskom jeziku: Portugalski pisao poruke na forumu i blogu Jezik: Portugalski Ostali User 2 korisnik (posjetitelj) ulazi u mjestu i vidjeli jezik: Engleski (Default Web Site). Korisnik 2 vizualizira lateriais barove CMS, forum i blogu uz prevedeni naslov, no tekst na izvornom jeziku. Ako Korisnik 2 promjena jezika na bilo koji drugi osim engleskog (default) kao po španjolski primjer, i naslov i tekst poruke je ispravno prevedena. Tu je jasno objašnjenje? Pokušao sam pridaje slike, ali nije mogao. Sve kontakt.

vBET
07-05-10, 15:51
Svjesni smo toga i na ovom trenutku ne smatra kao bug, ali imaju (pa je tako u drugim riječima, greške u lijepo jakna;)).

Molim neka mi objasni. Ono što pišete o je da u nekim CMS blokovima kao što su "Nedavni postove" dio teksta nije preveden na izvornom jeziku. U stvari, to nije preveden na sve ispravno, jer se tekst prikazuje u takvim blok bez BBKod. vB jednostavno omogućava da biste dobili osloboditi od BBCodes bez njezina izvršenja. I to je razlog zašto možete vidjeti ovaj tekst se ne prevode.

Na nekim jezicima (kao što je japanski) možete vidjeti da je tekst "preveden", jer stvarno uvijek prevedena, ali bez BBCode je prevedena kao da je na vašem forumu izvornom jeziku. Dakle, Google uzima tekst, tj. na portugalskom, no vBET rekao da je u drugom jeziku (forum default) jer vB ukloniti informacije o stvarnom jeziku. Dakle, Google dobiva zbunjeni, a ponekad i vraća upravo isti tekst, a ponekad i pokušati ga prevesti u vrlo loš rezultat.

Nismo u mogućnosti ništa učiniti s tim bez vB Kod promjene, a mi ne želite to učiniti. Mi smo službeno zatražio vB tima za nove kuke koje bi se omogućilo procijeniti izabrao bbcodes prije svih bbcodes će biti uklonjen. Vidi ovdje za detalje: Nije prijenosnih BBCODEs (http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?343784-Not-removable-BBCODEs)

Šaljemo ovaj prijedlog od prije 2 mjeseca i još uvijek dobiti nikakav odgovor na sve ...

Dakle, uz pretpostavku - to nije do nas i to je razlog zašto smatramo kao značajka nije bug. Dokle god vBulleitn će omogućiti da jednostavno ukloniti bbcodes bez njega parsiranje ne možemo pomoći. vBET oznaka poruku na odgovarajući način i dao logike da ga prevesti, ali vBulletin samo bira na nekim mjestima ga ignorirati. Možete pomoći tako da pisanje glas u našem nit - možda vB tim će uzeti u obzir ovaj prijedlog onda.

Nažalost ja ne mogu pomoći ovdje: o Nadam se da razumijete našu situaciju u ovom broju.

trevis
07-05-10, 18:23
Ja u potpunosti razumijem :-) Je li lako provesti tu promjenu? Ja ću probati. Možete li dati bilo kakve savjete o tome što zamjenu za što? [] S Rafael

vBET
07-05-10, 19:16
To će zahtijevati pronaći vB funkcija koja uklanja BBCode, provjerite ne Lang ili langtitle BBCode postoji u polje za unos teksta i u tom slučaju zahtijevaju vBET datoteke s bbcodes i koristiti odgovarajuće funkcije je analizirati (oni su spremni sada).

Nisam to učiniti, jer želimo zadržati vBET instalacije / nadogradnje kao jednostavan kao moguć, ali, naravno, ako stvarno želite učiniti, molimo Vas javite mi - Ja ću ga testirati i dati vam spremni koda. Imajte na umu da će zahtijevati da to svaki put kada će se ažurirati vBulletin - jer ćete nadjačati promjene. Dakle - nastavi?

vBET
08-05-10, 00:55
Ispod je vrlo brzo rješenje za one koji ne žele promijeniti vBulletin datoteke. Imajte na umu da je ovo rješenje nije savršeno, ali će vam dati tekst na odgovarajućem prijevodu. Nije savršen problem je jer će biti preveden dvaput - prvi put kada bbcodes će biti uklonjen, drugi put kad je cijela stranica je prevedena.
Imajte na umu da obično vBET je način da se ne bi za takve stvari - i to nije preveden području. Nažalost, ovdje se čini da vBulletin ignorira sadržaj na 2 načina - ne samo traka bbcodes, ali i negdje kasnije mijenja znakove kao što su '<' da "bijeli HTML" znakove (notacija <), tako da nisu prevedeni područje je slomljena. Nismo tražiti sofisticiranije rješenje - stvarni netko daje prevedene tekstove, ne tako dobro kao što je to mogao biti, ali najčešće drugi prijevod vraća isti tekst i ne uzeti performanse kada je već spremljeno. Nadam se da će biti ok za sada i da vBulletin tim konačno odgovoriti na naše kuka zahtjev:)

Brzo rješenje:
1. Urediti datoteku / includes / functions.php
2. Find:

function strip_bbcode($message, $stripquotes = false, $fast_and_dirty = false, $showlinks = true, $stripimg = false)
{

3. Put nakon:

if (false !== strpos($message, '[/lang]')) {
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions.php');
$message = vbet_parseOnlyLang($message, true);
}

trevis
12-05-10, 16:11
Hvala! Ja ću testirati i dijeliti rezultate. [] S!

trevis
17-05-10, 19:56
Errr ... to je radio djelomično. 1.: Tekst se prikazuje u pravilnom jeziku (prema izboru korisnika) drugi: U bbcodes bili stranci ... na primjer, "forum "Off" ili "Done! [Url ]..f=19 [/ url]". Pogledajte primjer na mandela.org Njegova dobivanje bolje?

vBET
18-05-10, 17:07
OK - ja vidim. Čini se da imamo na umu ono što je jezik, dopustiti da uklonite sve postojeće oznake, a na kraju prevesti. Ovaj čudne stvari, jer su bbcodes je prevedena i nakon toga one u kojima ne uklanjaju. Ja ću raditi na tome.

Molimo Vas da ne možete čekati malo s ovim - do sljedećeg tjedna. Čini se kao savršeno zadatak za naš novi član. Bee cool - mi ćemo provjeriti rješenje prije nego što smo ga objaviti. Dakle - je li u redu dati rješenje u sljedeći tjedan? :)

trevis
18-05-10, 18:08
OK! Ja mogu čekati nikakav problem. Sretno s novim članicama. [] S Rafael.

trevis
26-05-10, 01:41
Bilo vijest?

vBET
27-05-10, 06:25
Samo dodijeljena Kamil:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vB Enterprise Translator 4.10.1