PDA

Zobacz pełną wersję: Już Przetłumaczyć tylko nowe wątki

tavenger5
28-12-12, 23:16
Chciałbym zaproponować funkcję tylko dodać linki do tłumaczenia wątków nowszych niż określonym okresie czasu. Jeśli wątki są starsze niż podany okres, ale zostały przełożone w danym języku, podać adres translacji.

Jak to jest, Google i inne boty odwiedzić każdą stronę witryny, niepotrzebnie tłumaczyć wszystko wraca 10 lat (w moim przypadku). To okazuje się bardzo kosztowne.

Fabiano
29-12-12, 13:56
Excelente sugestão ***

vBET
29-12-12, 15:14
W tej chwili można zrobić coś takiego. Nie według daty ale miejsce. To masz wszystkie bardzo stare wątki w specjalnym miejscu, następnie możesz dodać w konfiguracji wszelkie miejsce ignorowane - wtedy nie będą tłumaczone.

Powinno być problemu z dodaniem wiek filtr i nie tłumaczyć bardzo stare wątki. Nie sprawdzimy są już przetłumaczone lub nie - to byłoby zbyt kosztowne dla wydajności (możemy myśleć po o dodanie go później jako innej opcji).

Wniosek przyjęty:)

tavenger5
29-12-12, 15:43
Przypuszczam, że istnieje forum, które mam, które zawierają stare wątki tylko archiwum. Jedynym problemem jest to, że nie chcę wyłączyć tłumaczenia całkowicie jeśli już tłumaczeń wykonanych (wtedy tylko będzie tracić pieniędzy). To nie byłoby problemu jeśli robię nowej instalacji vBET.

Dzięki za uwagę.

vBET
30-12-12, 21:03
Pomyślimy o tym. Nadal - proszę uważają, że dla użytkowników byłoby lepiej, jeśli zostanie całkowicie wyłączona lub całkowicie przetłumaczone, w przeciwnym razie będzie mylące - dlaczego to i tych, którzy nie...

tavenger5
31-12-12, 21:41
W moim przypadku, większość użytkowników nie będzie już 5 lat i czytania wątków - są tylko wyszukiwarki

vBET
04-01-13, 14:55
Jeszcze tej wyszukiwarki przyniesie Ci nowego ruchu z prawdziwych użytkowników wyszukiwań. Tak - jak już pisałem będziemy pracować na nim:)

Marcin Kalak
14-01-13, 22:03
Nie tłumaczyć wątku po określonym czasie od daty utworzenia wątku lub datę ostatniego postu w wątku?

tavenger5
15-01-13, 21:06
Datę ostatniego postu będzie prawdopodobnie działać lepiej. Jeśli post jest nadal aktualne i którą została udzielona odpowiedź to prawdopodobnie należy przeliczyć.

Marcin Kalak
18-01-13, 13:34
Dziękuję za sugestię. Będziemy pracować na tej funkcji.

tavenger5
17-02-13, 15:44
Umożliwia także, że mam numer ax wątków przetłumaczonych, ale nie chcę tłumaczyć cokolwiek więcej. Nie ma sposobu, aby wyłączyć tłumaczeń bez usuwania wszystkie linki do tych stron.

W tym przypadku chciałbym zachować flaga linki gdzie tłumaczenia istnieje, ale wyłączyć flagę linki, więc nic nowego jest przetłumaczone.

Jest to przypadek, gdzie wewnętrznego przełącznika, aby powiedzieć, czy ten wątek jest w pełni przetłumaczona w tym języku, wyświetlić link Zgłoś

Marcin Kalak
18-02-13, 22:35
Należy utworzyć nowy temat z wyróżnić.
Proszę zachować jeden problem na jeden wątek.
Nowa funkcja "przetłumaczyć tylko nowe wątki" zostało już zrobione i zawarte w budce - vBET 3.x oraz 4.x vBET Wersje.

tavenger5
02-03-13, 15:47
Zainstalowałem najnowszą wersję, i niestety to nie działa, jak myślałem, że będzie.

Problem jest, że jeśli używane, starsze wątki wtedy dzień wyszczególnione, które zostały przetłumaczone, nie są już powiązane. Ponadto, łącze jest nadal istnieje, ale zostanie przekierowany do oryginału. Zdaję sobie sprawę, że jest to wyzwanie w celu ustalenia, czy wątek został przetłumaczony, czy nie, ale myślę, że jest to konieczne, aby nie marnować pieniędzy na poprzednich tłumaczeń, które zostały zakończone.

tavenger5
02-03-13, 20:43
Również jeśli wątek, który wcześniej został przetłumaczony spadnie poniżej progu "Nie tłumaczyć stare wątki" wtedy będzie dużo indeksowanie, dzieje. Jeśli nic to nie powinno być kilka dni, ale stałej daty, więc tłumaczenia nie będą stale się nieaktualne.

Marcin Kalak
04-03-13, 11:32
Jeśli temat jest przekierowanie to nie stracisz pieniędzy na tłumaczenie, bo nie jest wysyłana do tłumaczenia.
Gwint Tłumaczenie z konkretnego dnia będzie

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vB Enterprise Translator 4.10.1