PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Pomóż mi

Cuti Malaysia
02-12-10, 03:32
1) Dla Ustaw "Liczba znaków Przed Zawijanie tekstu" na '0 ', gdzie mogę dostać to ustawienie?

2) Jak znam moje forum jest utf-8 charactersets jeśli widzę w HTML Character Set pokazać liczba ISO-8859-1

3) jak i znaleźć to ustawienie wartości CharacterSet Ustaw małymi literami?

mateuszr
02-12-10, 10:59
Witam:)

1)
Jak opisano w do-not-upload -> readme.html pliku:

Wszystkie konfiguracje obok systemu kodowania są przez Admin CP-> Ustawienia-> Opcje-> - Pokaż wszystkie ustawienia -
Możesz znaleźć tę opcję w Opcje wyświetlania tematów (showthread) sekcji
Uwaga: zgodnie drugie pytanie wydaje się, że forum ma być w formacie UTF-8, więc pamiętać, że ten krok jest niezbędny tylko nie UTF-8 zestawów znaków.

2)
Jeśli jest ustawione na ISO-8859-1, a następnie swoim forum nie jest w UTF-8, ponieważ jest to wartość 'charset' atrybut HTML ustawienie typu zawartości w szablonie "headinclude" ... na każdej stronie forum
Pamiętaj, że ta opcja powinna być ustawiona tylko RAZ tylko przed posty pisane są w swoim forum! To dlatego, że może to być znak, bałagan, gdy go zmodyfikować później.
Jeśli naprawdę potrzebujesz do dokonywania zmian, można o tym przeczytać w do-not-upload -> readme.html pliku w sekcji FAQ

3)
To nie jest to ustawienie:) Po prostu ją ponownie przeczytać -> Ustaw wartość systemu kodowania w małych <- to oznacza, musisz ustawić wartość CharacterSet w małe (nie LITERAMI). Jest to ustawienie:

CP Administracja -> Języki i Frazy -> Language Manager
Musisz napisać UTF-8 zamiast UTF-8

Cuti Malaysia
02-12-10, 20:15
1) tak, jak sugestia, musimy zmienić nasze forum przekonwertować do formatu UTF-8 lub po prostu zatrzymać się aktualne ustawienie?

2) Czy jest to bardzo ważne jest ustawienie w UTF-8?

3) kiedy i zmienić to ustawienie z $ vbseo_gcache_thread ['seotitle'] = vbseo_filter_replace_text ($ TTL); do $ vbseo_gcache_thread ['seotitle'] = vbet_vbseo_filter_replace_text ($ TTL); portalu stają się puste. Więc jak go rozwiązać?

4) Jak mogę wrócić do naszych pierwotnych forum języka po tłumaczenia języka irlandzkiego za pomocą tego vbtranslator
jak abc.com / forum.php? language = ga z powrotem do abc.com / forum.php

5) Dlaczego po tym, jak korzystać z tej wtyczki i konwersji na inny język, mój plugin statystycznych, które jest pokaz najlepszych plakatów, nowy wątek, nowy post, a inni nie poszli do konwersji. Jak to zrobić? Po raz kolejny nasz opis w każdej sekcji w naszym podforum również nie poszedł do konwersji również. Jak to naprawić?

6) Jak zmienić w wyglądzie flagi?

7) Jak mogę znaleźć pliku. Htaccess w moim forum do tej instrukcji?
vBSEO integracji

moje forum: cutimalaysia.my

8) dlaczego w moim cms vbulletin, nie wykazały flaga?

kamilkurczak
03-12-10, 19:32
1) można zatrzymać się w bieżące ustawienie. Jeśli nie używasz utf-8 forum wystarczy ustawić tę opcję: Liczba znaków Przed Zawijanie tekstu do 0

2) nie to nie jest ważne, ale jeśli nie masz utf-8 charactersets prosimy wszystkich ważnych kroków od readme.html plik z do-not-upload Förder do nie utf-8 forum charactersets

3) Prosimy wszystkich integracji z kroków vBSEO z readme.html plik z nie--upload folderu. Wszystkie etapy. Byłem na forum i adresów URL nie są tłumaczone. Należy zintegrować dwa pliki vBSEO:
_createurl.php
_url.php

Jeśli będzie to ponownie (pusta strona), proszę spróbować znaleźć w pliku dziennika nazwę tej kwestii. Ten plik dziennika jest na serwerze. (Można poprosić abaut, że usługodawcy przyjmującego)

4)
abc.com/forum.php?language=ga Nie jest to SEO url. Jeżeli chcesz, aby dolne bez ?parametr językowy - proszę zintegrować url do SEO.
Prosimy o:
1. przejdź do admincp-> vBET-> główne
2. zestaw typu Link do VBSEO_URI
3. Tłumaczenie zestaw łączom Tworzenie URL według konsensusu SEO link (np. "/ en / adres")
4. edytować. htaccess (dodać wszystkie rulse vBET befor zasady vBSEO można go znaleźć w pliku. htaccess w do-not-upload folderu)

Jak z powrotem do głównego języka? Wystarczy kliknąć na głównej flagi języka (na naszym forum - jest to angielski flaga)

5) Proszę wyjaśnić to lepiej. Proszę wkleić tutaj url do wątku z tym problemem. Czy korzystasz z żadnych specjalnych Mod?

6) można zmienić położenie flag. Aby to zrobić - proszę:
1. przejdź do admincp-> vBET-> Flagi
2. ustawić opcję Flagi Place jako takie chcesz mieć. Jeśli ustawisz Custom - musisz umieścić $ vbenterprisetranslatorflags do szablonu strony.

7) Gdzie? przejdź do FTP (przez jakiegoś menadżera jak Total Commander) i przejdź do katalogu głównego forum. Na dole powinieneś mieć plik. Htaccess.
vBET. htaccess można znaleźć w nie--upload folderu. Umieść zasady vBET przed zasad vBSEO.

8) byłem na forum i widzę, flagi, więc proszę wyjaśnić ten problem lepiej i wklej tutaj adres url do strony z emisji (jeśli możesz)

Cuti Malaysia
04-12-10, 12:26
1) Dla Ustaw "Liczba znaków Przed Zawijanie tekstu" na '0 ', gdzie mogę dostać to ustawienie?

2) Jak znam moje forum jest utf-8 charactersets jeśli widzę w HTML Character Set pokazać liczba ISO-8859-1

3) jak i znaleźć to ustawienie wartości CharacterSet Ustaw małymi literami?

więc chcę potwierdzić, moje ustawienia forum teraz jest w nie utf-8 charactersets? to jest prawda?

1) można zatrzymać się w bieżące ustawienie. Jeśli nie używasz utf-8 forum wystarczy ustawić tę opcję: Liczba znaków Przed Zawijanie tekstu do 0

2) nie to nie jest ważne, ale jeśli nie masz utf-8 charactersets prosimy wszystkich ważnych kroków od readme.html plik z do-not-upload Förder do nie utf-8 forum charactersets

3) Prosimy wszystkich integracji z kroków vBSEO z readme.html plik z nie--upload folderu. Wszystkie etapy. Byłem na forum i adresów URL nie są tłumaczone. Należy zintegrować dwa pliki vBSEO:
_createurl.php
_url.php

Jeśli będzie to ponownie (pusta strona), proszę spróbować znaleźć w pliku dziennika nazwę tej kwestii. Ten plik dziennika jest na serwerze. (Można poprosić abaut, że usługodawcy przyjmującego)

4)
abc.com/forum.php?language=ga Nie jest to SEO url. Jeżeli chcesz, aby dolne bez ?parametr językowy - proszę zintegrować url do SEO.
Prosimy o:
1. przejdź do admincp-> vBET-> główne
2. zestaw typu Link do VBSEO_URI
3. Tłumaczenie zestaw łączom Tworzenie URL według konsensusu SEO link (np. "/ en / adres")
4. edytować. htaccess (dodać wszystkie rulse vBET befor zasady vBSEO można go znaleźć w pliku. htaccess w do-not-upload folderu)

Jak z powrotem do głównego języka? Wystarczy kliknąć na głównej flagi języka (na naszym forum - jest to angielski flaga)

5) Proszę wyjaśnić to lepiej. Proszę wkleić tutaj url do wątku z tym problemem. Czy korzystasz z żadnych specjalnych Mod?

6) można zmienić położenie flag. Aby to zrobić - proszę:
1. przejdź do admincp-> vBET-> Flagi
2. ustawić opcję Flagi Place jako takie chcesz mieć. Jeśli ustawisz Custom - musisz umieścić $ vbenterprisetranslatorflags do szablonu strony.

7) Gdzie? przejdź do FTP (przez jakiegoś menadżera jak Total Commander) i przejdź do katalogu głównego forum. Na dole powinieneś mieć plik. Htaccess.
vBET. htaccess można znaleźć w nie--upload folderu. Umieść zasady vBET przed zasad vBSEO.

8) byłem na forum i widzę, flagi, więc proszę wyjaśnić ten problem lepiej i wklej tutaj adres url do strony z emisji (jeśli możesz)

1) po dokonaniu niektórych konfiguracji, to wszystko jest ustawienie się vbtranslator aktywne i można konwertować języka i prawidłowo wstawić link w tej chwili?

2) Czy to tranlsator vBulletin samym dokładne tłumaczenie z Google Translate?

3) po i sprawdzić niektóre części na moim forum does't zmieni
na przykład ten link, http://www.cutimalaysia.my/ga/f269/berita-ekonomi

ale ten post może konwertować corectly
C3% http://www.cutimalaysia.my/ga/airgeadra-malart BA-1-usd%; -rm2-20-a/t756

dla twojej informacji moim głównym językiem jest język malajski. proszę mi pomóc odnosząc wszystkich na to pytanie?

kamilkurczak
06-12-10, 11:21
więc chcę potwierdzić, moje ustawienia forum teraz jest w nie utf-8 charactersets? to jest prawda?

1) po dokonaniu niektórych konfiguracji, to wszystko jest ustawienie się vbtranslator aktywne i można konwertować języka i prawidłowo wstawić link w tej chwili?

2) Czy to tranlsator vBulletin samym dokładne tłumaczenie z Google Translate?

3) po i sprawdzić niektóre części na moim forum does't zmieni
na przykład ten link, Eacnamaíoch Nuacht (http://www.cutimalaysia.my/ga/f269/berita-ekonomi)

ale ten post może konwertować corectly
Airgeadra Malartú 1 USD; RM2.20? (% Http://www.cutimalaysia.my/ga/airgeadra-malart C3 BA-1-usd%; -rm2-20-a/t756)

dla twojej informacji moim głównym językiem jest język malajski. proszę mi pomóc odnosząc wszystkich na to pytanie?

Możesz sprawdzić ustawienia forum. Wystarczy przejść do admincp-> Języki i Zwroty-> Menedżer-> Język Edytuj ustawienia-> Zestaw znaków HTML
Jeśli nie UTF-8 - jest OK!

1) Byłem na forum i tłumaczenie dobre uczynki. Tłumaczenie w url z vBSEO działa GOOT (masz dobrą integrację teraz)

2) Tak, vBET działa na silniku google tłumacz

3) byłem na forum i tłumaczenie dobre uczynki. Gdzie jest problem? Wyjaśnić to proszę

Cuti Malaysia
06-12-10, 18:15
Możesz sprawdzić ustawienia forum. Wystarczy przejść do admincp-> Języki i Zwroty-> Menedżer-> Język Edytuj ustawienia-> Zestaw znaków HTML
Jeśli nie UTF-8 - jest OK!

1) Byłem na forum i tłumaczenie dobre uczynki. Tłumaczenie w url z vBSEO działa GOOT (masz dobrą integrację teraz)

2) Tak, vBET działa na silniku google tłumacz

3) byłem na forum i tłumaczenie dobre uczynki. Gdzie jest problem? Wyjaśnić to proszę

1) problem jest i nie może podejmować różne albo UTF-8, czy nie, w moim HTML Zestaw znaków, to pokazać znaków ISO-8859-1 <<<jest to UTF-8, czy nie. Proszę potwierdzić.

2) Tak, oznacza to, że vBET na naszym portalu działa prawidłowo?

3) Dlaczego flagi tłumacz vbulletin na naszym portalu w tym http://www.cutimalaysia.my/iklan/index.php url nie wykazały?

kamilkurczak
07-12-10, 10:33
1) ISO-8859-1 to nie w utf-8 i to jest OK
2) tłumaczenie działa dobrze, ale gdy próbowałem tłumaczyć po wyświetlany przez mod (przez javascript) to nie działa. Tak więc, powinniśmy zintegrować nasze mod z mod.

Proszę się nowy wątek w dziale integracji i opisać ten mod (podać nazwę i url do tego mod. Jest bez mod czy nie?)

3) będzie to sprawdzić.

Cuti Malaysia
07-12-10, 19:59
plase sprawdzić pm

Cuti Malaysia
08-12-10, 19:10
tłumaczenie dobre uczynki, ale gdy próbowałem tłumaczyć po wyświetlany przez mod (przez javascript) to nie działa. Tak więc, powinniśmy zintegrować nasze mod z mod.

Proszę się nowy wątek w dziale integracji i opisać ten mod (podać nazwę i url do tego mod. Jest bez mod czy nie?)

co masz na myśli następujące powyżej insturction. I nie undertand. Co masz na myśli o mod?

mateuszr
09-12-10, 08:24
to znaczy dokładnie, co jest napisane;)

tłumaczenie dobre uczynki - jasne

Ale kiedy staramy się tłumaczyć po wyświetlany przez mod, nie działa - jaka część tego zdania nie jest jasne dla Ciebie? :) W wyniku:

należy zintegrować z mod mod - mod wpływa na funkcjonalność naszych (vBET) i potrzeby integracji, w ten sposób:

się nowy wątek w dziale integracji i opisać ten mod (podać nazwę i url do tego mod. jest bez mod czy nie?)

Cuti Malaysia
10-12-10, 07:44
proszę to sprawdzić i już otworzył nowy wątek

Problem z VB Tłumacz?

kamilkurczak
10-12-10, 08:07
ok dzięki za to

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations by vBET Translator 4.10.1