PDA

View Full Version: Решени Интегрирање со reviewpost (исто како photopost)

moman
18-03-11, 07:49
Здраво,

Јас се обидувам да се интегрираат vbet со reviewpost. Прво, јас се обидував едноставно прави vBetTranslatePage повик на страница излез, но тоа не работи поради редирекција.

Јас тогаш следи инструкциите, чекор по чекор:

Сепак, јас сум уште добивање на пренасочување грешки. Пробав и пред за photoplog и исто така не беше успешна. Од мојата htaccess модификации не, можете да ми даде некои совети?

Коренот htaccess:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.pentaxforums\.com
RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/$1 [R=301,L]

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteCond %{Script_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ index.php?a=$1 [L]

reviewpost htaccess:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.pentaxforums\.com
RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/lensreviews/$1 [L,R=301]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbseourl=
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /forums/vbseo.php?vbseourl=$1&vbseorelpath=../lensreviews/&%{QUERY_STRING} [L]

Се обидов ставање на htaccess додадени пред и по владеењето имала, но тоа немаше ефект. Сите идеи?

kamilkurczak
21-03-11, 22:37
Здраво

Дали сте сигурни дека овој мод се користи global_complete и global_start кука?

Можете да ми даде URL на страницата со овој мод и да го инсталирате на мојот тест форумот и проверете.

moman
30-03-11, 19:35
Не, тоа испушта vBulletin кука систем целосно и во суштина само парсира насловот, headinclude, и подножјето, а потоа го своја работа.

Кога јас се обидов прави рачно повик да се преведе на страната или следеше front_controller интеграција инструкции, само што почнав страница пренасочува бесконечно.

МО се наоѓа на reviewpost.com. Поголемиот дел од codebase / дизајн се базира на photopost про.

kamilkurczak
03-04-11, 09:58
Ве молиме проверете оваа чекори уште еднаш:

Второ, да ми даде URL на вашата страница со овој мод. Јас ќе го провери.
Дали е ова МО слободен или не? ако бесплатно - Ве молиме даде URL-то на пакетот на овој мод.

Благодарам

moman
05-04-11, 08:12
Не, тоа не е бесплатно, но дизајнот мудро ја користи истата заднинската како photopost.

Се проверува одново и изгледа како да сум ќе треба да се смени коренот htaccess како добро. Имајте на ум дека јас сум се обидел сето ова пред да не ги искористи, но ќе се обидам уште еднаш, откако имам нешто повеќе слободно време.

Сите други вообичаени прашања со photopost интеграција што можеби знаете на?

kamilkurczak
06-04-11, 19:12
Јас сум во потрага по решение за вас. Ако имате било каква идеја и информации, пишете тука - ќе биде helpfully

moman
09-07-11, 00:09
Добро, јас конечно сфатиле ова едно. Јас се отклонува малку од испратени инструкции, но работел како шарм:

1. Додадено на оваа htaccess:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1 [L,QSA]

2. Додадено овој повик на функција до крајот на reviewpost извршување:

if(@include_once(DIR . '/includes/vbenterprisetranslator_functions_hooks.php'))
{
vbet_global_complete($output);
}

3. изменето vbenterprisetranslator_functions_redirect.php и хендикепираните редирекција за сопствени директориум:

foreach (explode("\n",$vbulletin->options['vbet_outside_dirs']) AS $folder)
{
$folder = trim($folder);
if (stripos($url, $folder) !== false)
{
return;
}

}

4. да се промени / da / lensreviews / до / lensreviews / da / и да се поправи знаме адреси

додадени следниве функција на URL генерација:

function vbet_externalConsensus($address, $language)
{
global $vbulletin;
foreach (explode("\n",$vbulletin->options['vbet_outside_dirs']) AS $folder)
{
$folder = trim($folder);
if (stripos($address, $folder) !== false)
{
$address = str_replace(array('/forums/',"/{$_REQUEST['language']}/"),array('/','/'), $address);
return str_replace("/$folder/","/$folder/$language/", $address);
}
}

return false;
}

Веројатно повеќе паметен начин да го направите # 4, но тоа работел! Јас сум многу среќен, како преглед делови се речиси 1.000.000 посетители месечно, и преводи ќе се вози дури и повеќе посетители.

Демо: Pentax Anmeldelser - Pentax објектив Anmeldelser Труд omfattende база на податоци (http://www.pentaxforums.com/lensreviews/da/)

vBET
09-07-11, 21:39
Вие одговори по подолг временски период за конец кој беше означен како решени. Јас не сфаќаат дека ова прашање е сеуште. Дали ви треба повеќе помош тука или е конечно решен? :)

moman
10-07-11, 21:26
Јас конечно ја сфатиле! Но, тоа може да биде достоен за тоа да се направи овој вид на интеграција полесно во идните верзии на vbet, како што се обиде на сите. Htaccess измени во прашања и одговори и тоа не успеа.

Во моментов, во форумот теми твоето URL е / форуми / {јазичен код} / содржина. За папки надвор од главниот директориум, истата треба да се применуваат (на пр / gallery / {јазичен код} / наместо / {langauge код} / gallery /) поради тоа што ќе ја поедностави бара htaccess измени во голема мера и се направи интеграција многу полесно, особено кога МО веќе повици global_complete (во овој случај јас сум се однесуваат на photoplog УЈП).

vBET
11-07-11, 01:57
Ве молиме отворете нова функција барање за тоа:) гледам како тоа ќе го направи таква интеграција полесно - тоа не ќе бара промени во главниот htaccess фајл - само во една од МО директориум..

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vBET Translator 4.10.1