PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Sporadyczne problemy z konwersją URL

simit patel
25-11-09, 18:06
Witam,

I zostały z wykorzystaniem vBET od gałęzi 2.X i zostały aktualizacji po drodze. i tylko uaktualnić do 3.2.2.

teraz, gdy klikam na flagi, i zauważyć zmiany adresu URL, jak również. jednak czasami strona ładuje się poprawnie, ale inne czasy, i po prostu się biała strona z napisem "nie znaleziono strony". moja strona jest informedtrades.com. Mam vbseo zainstalowane.

Widziałem kilka osób zgłaszających podobne doświadczenia, ale nie widziałem nikogo o tym mówić występuje tylko raz na jakiś czas, ani nie widzę ludzi, którzy tylko mieli problem po tym najnowsze uaktualnienie. Przepraszam, jeśli było to już omówione i brakowało mi go.

jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

dzięki
Simit

vBET
25-11-09, 20:44
Hi. Myślę, że znalazłem wzór. Na linki forum, które znaki specjalne twierdził, nie został znaleziony. Nie wiem dlaczego jeszcze.

Nie jesteśmy w stanie odtworzyć go na naszych serwerach (jak widać tutaj to działa dobrze), więc proszę mnie PM szczegóły dostęp do Admin CP i FTP.

jorgejgm
26-11-09, 00:03
Witam,

I zostały z wykorzystaniem vBET od gałęzi 2.X i zostały aktualizacji po drodze. i tylko uaktualnić do 3.2.2.

teraz, gdy klikam na flagi, i zauważyć zmiany adresu URL, jak również. jednak czasami strona ładuje się poprawnie, ale inne czasy, i po prostu się biała strona z napisem "nie znaleziono strony". moja strona jest informedtrades.com. Mam vbseo zainstalowane.

Widziałem kilka osób zgłaszających podobne doświadczenia, ale nie widziałem nikogo o tym mówić występuje tylko raz na jakiś czas, ani nie widzę ludzi, którzy tylko mieli problem po tym najnowsze uaktualnienie. Przepraszam, jeśli było to już omówione i brakowało mi go.

jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?

dzięki
Simit
Witam, również zdarzyło się kiedyś, ale jeśli odświeżyć stronę ponownie i robi to dobrze. Prawda, że to rzadko, pozdrowienia.

vBET
26-11-09, 04:55
Prawdą jest, że nie ma znaczenia, tak rzadko zdarza się - nie powinno się zdarzyć na każdym i dołożymy wszelkich starań, aby to działa cały czas:)

simit patel
26-11-09, 16:18
i powrócił do vBET 312, że działa poprawnie. tak, problem jest związany z jakąś różnicę pomiędzy 312 i 322. również, kiedy i powrócił do 312, pierwszą rzeczą, i nie była produktem zastąpić. problem nadal się utrzymywały. wtedy, gdy i przesłane pliki z 312, które zdawały się rozwiązać problem. tak, być może problem dotyczy edycji plików pomiędzy 312 i 322.

Warto również zauważyć, że mam vbblogs zainstalowany. nie wpłynęły na wszystkich, adres URL w blogach nie były pisane w obcych znaków. ani w 322, ani 312.

Naprawdę chciałbym, aby skorzystać z nowych funkcji 322. Czy mimo to mogę zrobić, że w świetle sytuacji?

dzięki
Simit

DODANO: i oczywiście mam najnowszą wersję vbseo zainstalowany.

vBET
26-11-09, 16:23
Nie najlepszym pomysłem jest wykonane ponowne zainstalowanie gdy wsparcie znajduje się na pokładzie ...

Również uważam, że jest to problem z konfiguracją vBSEO. Wzory, które masz na wątku nie pozwoli na zagranicznych znaków:

'VBSEO_URL_THREAD' => '(\d+)-([a-z\._\-ŠŽšžźŔÁÂĂÄĹÇČÉĘËĚÍÎĎŃŇÓÔŐÖŘŮÚŰÜÝŕáâăäĺçčéęëěíîďńňóôőöřůúűüý˙µA-Z\d-]+)\.html',

powinno być coś takiego:

'VBSEO_URL_THREAD' => '([^/]+)/(\d+)-([^/]+)\.html',

Ale nie zmieniaj go ręcznie. Taki wzór jest w wielu miejscach w konfiguracji vBSEO. Proszę PM mi dostęp do informacji CP vBSEO i dowiem się, który parametr konfiguracji jest za to odpowiedzialny.

vBET
26-11-09, 16:38
Powodem jest złej konfiguracji vBSEO.

Ustaw opcję "Zastąp nie-angielskich znaków w adresach URL?" do "Keep nie-angielskich znaków w adresach URL".

Ten tajemniczy sposób znikają z naszych podręcznik integracji. Przepraszamy za kłopoty:) wystarczy ustawić parametr i będzie dobrze:)

jorgejgm
26-11-09, 17:28
Powodem jest złej konfiguracji vBSEO.

Ustaw opcję "Zastąp nie-angielskich znaków w adresach URL?" do "Keep nie-angielskich znaków w adresach URL".

Ten tajemniczy sposób znikają z naszych podręcznik integracji. Przepraszamy za kłopoty:) wystarczy ustawić parametr i będzie dobrze:)

Na hiszpańskim istnieje problem z literami TO litery N, O, I, etc etc (TRANSLATE Usuń, aby N, O, I.Posiadające aktywowane vbseo "zastąpić znaków innych niż angielska", zastępuje się litera n lub (I) w adresie URL. Jest to bardzo dobre dla seo.Z opcją "Keep Non-angielski znaków in URLs" znaki są zastępowane przez ~. Coś, co wpływa na seo znacznie. Dla przyszłych korekt VB będzie "rozwiązania" lub technicznie niemożliwe jest?.Dziękujemy.

vBET
26-11-09, 20:12
Posiadające aktywowane vbseo "zastąpić znaków innych niż angielska", zastępuje się litera n lub (I) w adresie URL. Jest to bardzo dobre dla seo.Z opcją "Keep Non-angielski znaków in URLs" znaki są zastępowane przez ~. Coś, co wpływa na seo znacznie. Dla przyszłych korekt VB będzie "rozwiązania" lub technicznie niemożliwe jest?.Dziękujemy.

Odbywa się to poprzez vBSEO - vBET nie dokonał takiej wymiany. Musisz odpowiednio skonfigurować vBSEO. Możesz mieć możliwość zachowania nie Espagnol znaków ans również skonfigurować ręcznie w FORUM_DIR / inclues / config_vbseo.php parametr $ vbseo_custom_char_replacement. Dzięki, że będziesz w stanie pracować z tłumaczone URL i zachować istniejące URL dla ojczystego języka jako te, w których.

Zajrzyj tutaj:

http://www.forum.simple-nlp.pl/informacje/1274-pierwsze-na-swiecie-forum-o-nlp-wspierajace-wielojezyczna-spolecznosc.html

Jest to adres URL, gdzie polskich liter (np. SAEC) został zmieniony, dzięki $ vbseo_custom_char_replacement i wciąż zachowuje wszystkie inne nie angielskie litery. Jest to taki sam link Japoński:

http://www.forum.simple-nlp.pl/ja/informacje/1274-nlp多言語のサポートのための世界初のフォーラム!.html

Także jest to dobry przykład, dlaczego należy zachować nie angielski / Espagnol znaków - niektóre języki mają noly nie angielski / Espagnol znaków.

To jest przykład jak można ustawić wartość $ vbseo_custom_char_replacement (dla polskich liter):

$vbseo_custom_char_replacement = array(
'ˇ' => 'A',
'¦' => 'S',
'¬' => 'Z',
'±' => 'a',
'¶' => 's',
'Ľ' => 'z',
'ą' => 'a',
'ę' => 'e',
'ć' => 'c',
'ż' => 'z',
'ś' => 's',
'ź' => 'z',
'ó' => 'o',
'ł' => 'l',
'ń' => 'n',
'Ą' => 'A',
'Ę' => 'E',
'Ć' => 'C',
'Ż' => 'Z',
'Ś' => 'S',
'Ź' => 'Z',
'Ó' => 'O',
'Ł' => 'L',
'Ń' => 'N'
);

Więc jak widać - można utrzymywać sposób boga SEO dla istniejących powiązań i otwarte dla przetłumaczone linki w 52 językach:)

Mam nadzieję, że pomoże to w przypadku innych pytań po prostu zapytać - jesteśmy tu aby Ci pomóc:)

jorgejgm
26-11-09, 21:27
Dziękuję bardzo jeszcze raz, działa perfekcyjnie. Dziękuję.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.10.1 supports automatic translations