Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Sporadyczne problemy z konwersją URL
simit patel
25-11-09, 18:06
Witam,
I zostały z wykorzystaniem vBET od gałęzi 2.X i zostały aktualizacji po drodze. i tylko uaktualnić do 3.2.2.
teraz, gdy klikam na flagi, i zauważyć zmiany adresu URL, jak również. jednak czasami strona ładuje się poprawnie, ale inne czasy, i po prostu się biała strona z napisem "nie znaleziono strony". moja strona jest informedtrades.com. Mam vbseo zainstalowane.
Widziałem kilka osób zgłaszających podobne doświadczenia, ale nie widziałem nikogo o tym mówić występuje tylko raz na jakiś czas, ani nie widzę ludzi, którzy tylko mieli problem po tym najnowsze uaktualnienie. Przepraszam, jeśli było to już omówione i brakowało mi go.
jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
dzięki
Simit
Hi. Myślę, że znalazłem wzór. Na linki forum, które znaki specjalne twierdził, nie został znaleziony. Nie wiem dlaczego jeszcze.
Nie jesteśmy w stanie odtworzyć go na naszych serwerach (jak widać tutaj to działa dobrze), więc proszę mnie PM szczegóły dostęp do Admin CP i FTP.
Witam,
I zostały z wykorzystaniem vBET od gałęzi 2.X i zostały aktualizacji po drodze. i tylko uaktualnić do 3.2.2.
teraz, gdy klikam na flagi, i zauważyć zmiany adresu URL, jak również. jednak czasami strona ładuje się poprawnie, ale inne czasy, i po prostu się biała strona z napisem "nie znaleziono strony". moja strona jest informedtrades.com. Mam vbseo zainstalowane.
Widziałem kilka osób zgłaszających podobne doświadczenia, ale nie widziałem nikogo o tym mówić występuje tylko raz na jakiś czas, ani nie widzę ludzi, którzy tylko mieli problem po tym najnowsze uaktualnienie. Przepraszam, jeśli było to już omówione i brakowało mi go.
jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
dzięki
Simit
Witam, również zdarzyło się kiedyś, ale jeśli odświeżyć stronę ponownie i robi to dobrze. Prawda, że to rzadko, pozdrowienia.
Prawdą jest, że nie ma znaczenia, tak rzadko zdarza się - nie powinno się zdarzyć na każdym i dołożymy wszelkich starań, aby to działa cały czas:)
simit patel
26-11-09, 16:18
i powrócił do vBET 312, że działa poprawnie. tak, problem jest związany z jakąś różnicę pomiędzy 312 i 322. również, kiedy i powrócił do 312, pierwszą rzeczą, i nie była produktem zastąpić. problem nadal się utrzymywały. wtedy, gdy i przesłane pliki z 312, które zdawały się rozwiązać problem. tak, być może problem dotyczy edycji plików pomiędzy 312 i 322.
Warto również zauważyć, że mam vbblogs zainstalowany. nie wpłynęły na wszystkich, adres URL w blogach nie były pisane w obcych znaków. ani w 322, ani 312.
Naprawdę chciałbym, aby skorzystać z nowych funkcji 322. Czy mimo to mogę zrobić, że w świetle sytuacji?
dzięki
Simit
DODANO: i oczywiście mam najnowszą wersję vbseo zainstalowany.
Nie najlepszym pomysłem jest wykonane ponowne zainstalowanie gdy wsparcie znajduje się na pokładzie ...
Również uważam, że jest to problem z konfiguracją vBSEO. Wzory, które masz na wątku nie pozwoli na zagranicznych znaków:
'VBSEO_URL_THREAD' => '(\d+)-([a-z\._\-ŠŽšžźŔÁÂĂÄĹÇČÉĘËĚÍÎĎŃŇÓÔŐÖŘŮÚŰÜÝŕáâăäĺçčéęëěíîďńňóôőöřůúűüý˙µA-Z\d-]+)\.html',
powinno być coś takiego:
'VBSEO_URL_THREAD' => '([^/]+)/(\d+)-([^/]+)\.html',
Ale nie zmieniaj go ręcznie. Taki wzór jest w wielu miejscach w konfiguracji vBSEO. Proszę PM mi dostęp do informacji CP vBSEO i dowiem się, który parametr konfiguracji jest za to odpowiedzialny.
Powodem jest złej konfiguracji vBSEO.
Ustaw opcję "Zastąp nie-angielskich znaków w adresach URL?" do "Keep nie-angielskich znaków w adresach URL".
Ten tajemniczy sposób znikają z naszych podręcznik integracji. Przepraszamy za kłopoty:) wystarczy ustawić parametr i będzie dobrze:)
Powodem jest złej konfiguracji vBSEO.
Ustaw opcję "Zastąp nie-angielskich znaków w adresach URL?" do "Keep nie-angielskich znaków w adresach URL".
Ten tajemniczy sposób znikają z naszych podręcznik integracji. Przepraszamy za kłopoty:) wystarczy ustawić parametr i będzie dobrze:)
Na hiszpańskim istnieje problem z literami TO litery N, O, I, etc etc (TRANSLATE Usuń, aby N, O, I.Posiadające aktywowane vbseo "zastąpić znaków innych niż angielska", zastępuje się litera n lub (I) w adresie URL. Jest to bardzo dobre dla seo.Z opcją "Keep Non-angielski znaków in URLs" znaki są zastępowane przez ~. Coś, co wpływa na seo znacznie. Dla przyszłych korekt VB będzie "rozwiązania" lub technicznie niemożliwe jest?.Dziękujemy.
Posiadające aktywowane vbseo "zastąpić znaków innych niż angielska", zastępuje się litera n lub (I) w adresie URL. Jest to bardzo dobre dla seo.Z opcją "Keep Non-angielski znaków in URLs" znaki są zastępowane przez ~. Coś, co wpływa na seo znacznie. Dla przyszłych korekt VB będzie "rozwiązania" lub technicznie niemożliwe jest?.Dziękujemy.
Odbywa się to poprzez vBSEO - vBET nie dokonał takiej wymiany. Musisz odpowiednio skonfigurować vBSEO. Możesz mieć możliwość zachowania nie Espagnol znaków ans również skonfigurować ręcznie w FORUM_DIR / inclues / config_vbseo.php parametr $ vbseo_custom_char_replacement. Dzięki, że będziesz w stanie pracować z tłumaczone URL i zachować istniejące URL dla ojczystego języka jako te, w których.
Zajrzyj tutaj:
http://www.forum.simple-nlp.pl/informacje/1274-pierwsze-na-swiecie-forum-o-nlp-wspierajace-wielojezyczna-spolecznosc.html
Jest to adres URL, gdzie polskich liter (np. SAEC) został zmieniony, dzięki $ vbseo_custom_char_replacement i wciąż zachowuje wszystkie inne nie angielskie litery. Jest to taki sam link Japoński:
http://www.forum.simple-nlp.pl/ja/informacje/1274-nlp多言語のサポートのための世界初のフォーラム!.html
Także jest to dobry przykład, dlaczego należy zachować nie angielski / Espagnol znaków - niektóre języki mają noly nie angielski / Espagnol znaków.
To jest przykład jak można ustawić wartość $ vbseo_custom_char_replacement (dla polskich liter):
$vbseo_custom_char_replacement = array(
'ˇ' => 'A',
'¦' => 'S',
'¬' => 'Z',
'±' => 'a',
'¶' => 's',
'Ľ' => 'z',
'ą' => 'a',
'ę' => 'e',
'ć' => 'c',
'ż' => 'z',
'ś' => 's',
'ź' => 'z',
'ó' => 'o',
'ł' => 'l',
'ń' => 'n',
'Ą' => 'A',
'Ę' => 'E',
'Ć' => 'C',
'Ż' => 'Z',
'Ś' => 'S',
'Ź' => 'Z',
'Ó' => 'O',
'Ł' => 'L',
'Ń' => 'N'
);
Więc jak widać - można utrzymywać sposób boga SEO dla istniejących powiązań i otwarte dla przetłumaczone linki w 52 językach:)
Mam nadzieję, że pomoże to w przypadku innych pytań po prostu zapytać - jesteśmy tu aby Ci pomóc:)
Dziękuję bardzo jeszcze raz, działa perfekcyjnie. Dziękuję.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):