PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany błąd podczas instalacji

psychopata
18-07-11, 15:30
Mam błąd podczas instalacji

Fatal error: Call to undefined function vbet_global_bootstrap_complete () in / home / admin / domains / xxx / public_html / forum / includes / class_bootstrap.php (80): eval () 'd code on line 10

vBET
19-07-11, 01:07
W swoją wersję widziałem, że miał też inne błędy. Prawdopodobnie dlatego, że Admin CP jest w innym katalogu. Po pierwsze należy powiedzieć, dlaczego usunięto te błędy z komunikatu - jest to rozwiązane?

Musimy wiedzieć, cały rzeczywisty komunikat o błędzie nie tylko ostatniej części. Często rozwiązywania pierwszy numer rozwiązać resztę w przypadku, gdy niektóre obejmuje nie rozwiązany. Więc proszę podać rzeczywisty pełny komunikat o błędzie. A jeśli naprawdę się zmienił administratora tego katalogu CP, to proszę przenieść pliki admincp do odpowiedniego katalogu. Jeśli nie upewnij się, że wszystkie pliki były przesłane do serwera odpowiednio.

Prosimy o podanie aktualnego stanu emisji po odłogowania wskazówki i pełny komunikat błędu jest jakiś problem nadal istnieje.

psychopata
19-07-11, 12:57
wcześniejszy błąd był spowodowany brakiem wrzuconego pliku bo o nim zapomniałem po wrzuceniu pliku do adminCP mod się wgrał ale wyskakuje teraz błąd wyżej podany

vBET
19-07-11, 18:04
Dobra - nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, bo wymagany plik powinien być załączony w hooku init_startup. Tak więc sprawdź czy ten hook przez przypadek nie został wyłączony:
1. Idź do Admin CP -> Plugins & Products -> Plugin Manager
2. Znajdź plugin o nazwie: Initialization
3. Sprawdź czy jest włączony - jak nie to włącz.

Jeśli jest włączony to proszę:
1. Idź do Admin CP -> Plugins & Products -> Plugin Manager
2. Znajdź plugin o nazwie: Support early redirection
3. Wejdź do edycji i znajdź:

vbet_global_bootstrap_complete();
4. Wstaw PRZED Tym kod:

require(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_hooks.php');
5. Zapisz

Powiedz czy i która Cześć pomogła. Jeśli do problemu Drugi na rozwiązanie załączymy do przyszłej wersji.

vBET
22-07-11, 12:12
Wszelkie opinie? Czy nadal potrzebują naszego wsparcia? :)

psychopata
25-07-11, 16:25
tak jednak nadal, wszystko wgrane tylko nie działa no i problem jets z konfiguracją w PA w vBet main zamiast opcji jest vBET 3.0.0 and higher is NOT a free software. To have right to use it you have to buy license and set your license key here.

Gdzie ja mam to podać?

vBET
26-07-11, 07:45
Nie mogę się dostać do Twojego forum - adres podpięty do licencji nie działa.

Klucz licencji znajdziesz w sekcji Downloads (http://www.vbenterprisetranslator.com/downloads.php) a ustawisz w Admin CP -> vBET -> Main -> License Key. Jeśli nie widzisz opcji to coś jest nie tak - podeślij na PM dane dostępowe do Admin CP i FTP. Zobaczę jak to wygląda.

psychopata
26-07-11, 09:17
na PW wysłałem namiary proszę o sprawdzenie

vBET
26-07-11, 23:32
Właśnie tam wskakuję :)

vBET
26-07-11, 23:54
Dora - widzę już jak to wygląda. Zaimportowałem jeszcze raz plik produktu, żeby wyeliminować możliwość błędu przy instalacji.

Najprawdopodobniej masz problem z brakującymi bibliotekami, bo tłumaczenie daje Ci białą stronę. Upewnij się proszę, że masz zainstalowane biblioteki php: ICONV i CURL. Wygląda jakby CURL nie działało, albo jakby były zablokowane połączenia wychodzące (tego nie mogę zweryfikować bez dostępu do FTP).

Zaglądnij proszę tutaj:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq.html#post1536
post o wymaganych bibliotekach:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq.html#post1535

Najprawdopodobniej brakuje tych bibliotek. Jeśli są, albo po instalacji nadal nie będzie działało, to proszę sprawdź czy nie masz zablokowanych połączeń wychodzących używając googletest.php - tutaj znajdziesz opis:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post1729

Proszę o odpowiedź czy pomogło to rozwiązać problem, czy potrzebna dalsza pomoc :)

psychopata
27-07-11, 07:02
zainstalowałem CURL i zaczyna tłumaczyć ;) dzięki za pomoc

vBET
27-07-11, 17:27
Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość - jakby co to pisz :)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET 4.10.1