Zobacz pełną wersję: Rozwiązany błąd podczas instalacji
psychopata
18-07-11, 15:30
Mam błąd podczas instalacji
Fatal error: Call to undefined function vbet_global_bootstrap_complete () in / home / admin / domains / xxx / public_html / forum / includes / class_bootstrap.php (80): eval () 'd code on line 10
W swoją wersję widziałem, że miał też inne błędy. Prawdopodobnie dlatego, że Admin CP jest w innym katalogu. Po pierwsze należy powiedzieć, dlaczego usunięto te błędy z komunikatu - jest to rozwiązane?
Musimy wiedzieć, cały rzeczywisty komunikat o błędzie nie tylko ostatniej części. Często rozwiązywania pierwszy numer rozwiązać resztę w przypadku, gdy niektóre obejmuje nie rozwiązany. Więc proszę podać rzeczywisty pełny komunikat o błędzie. A jeśli naprawdę się zmienił administratora tego katalogu CP, to proszę przenieść pliki admincp do odpowiedniego katalogu. Jeśli nie upewnij się, że wszystkie pliki były przesłane do serwera odpowiednio.
Prosimy o podanie aktualnego stanu emisji po odłogowania wskazówki i pełny komunikat błędu jest jakiś problem nadal istnieje.
psychopata
19-07-11, 12:57
wcześniejszy błąd był spowodowany brakiem wrzuconego pliku bo o nim zapomniałem po wrzuceniu pliku do adminCP mod się wgrał ale wyskakuje teraz błąd wyżej podany
Dobra - nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, bo wymagany plik powinien być załączony w hooku init_startup. Tak więc sprawdź czy ten hook przez przypadek nie został wyłączony:
1. Idź do Admin CP -> Plugins & Products -> Plugin Manager
2. Znajdź plugin o nazwie: Initialization
3. Sprawdź czy jest włączony - jak nie to włącz.
Jeśli jest włączony to proszę:
1. Idź do Admin CP -> Plugins & Products -> Plugin Manager
2. Znajdź plugin o nazwie: Support early redirection
3. Wejdź do edycji i znajdź:
vbet_global_bootstrap_complete();
4. Wstaw PRZED Tym kod:
require(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_hooks.php');
5. Zapisz
Powiedz czy i która Cześć pomogła. Jeśli do problemu Drugi na rozwiązanie załączymy do przyszłej wersji.
Wszelkie opinie? Czy nadal potrzebują naszego wsparcia? :)
psychopata
25-07-11, 16:25
tak jednak nadal, wszystko wgrane tylko nie działa no i problem jets z konfiguracją w PA w vBet main zamiast opcji jest vBET 3.0.0 and higher is NOT a free software. To have right to use it you have to buy license and set your license key here.
Gdzie ja mam to podać?
Nie mogę się dostać do Twojego forum - adres podpięty do licencji nie działa.
Klucz licencji znajdziesz w sekcji Downloads (http://www.vbenterprisetranslator.com/downloads.php) a ustawisz w Admin CP -> vBET -> Main -> License Key. Jeśli nie widzisz opcji to coś jest nie tak - podeślij na PM dane dostępowe do Admin CP i FTP. Zobaczę jak to wygląda.
psychopata
26-07-11, 09:17
na PW wysłałem namiary proszę o sprawdzenie
Dora - widzę już jak to wygląda. Zaimportowałem jeszcze raz plik produktu, żeby wyeliminować możliwość błędu przy instalacji.
Najprawdopodobniej masz problem z brakującymi bibliotekami, bo tłumaczenie daje Ci białą stronę. Upewnij się proszę, że masz zainstalowane biblioteki php: ICONV i CURL. Wygląda jakby CURL nie działało, albo jakby były zablokowane połączenia wychodzące (tego nie mogę zweryfikować bez dostępu do FTP).
Zaglądnij proszę tutaj:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq.html#post1536
post o wymaganych bibliotekach:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq.html#post1535
Najprawdopodobniej brakuje tych bibliotek. Jeśli są, albo po instalacji nadal nie będzie działało, to proszę sprawdź czy nie masz zablokowanych połączeń wychodzących używając googletest.php - tutaj znajdziesz opis:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post1729
Proszę o odpowiedź czy pomogło to rozwiązać problem, czy potrzebna dalsza pomoc :)
psychopata
27-07-11, 07:02
zainstalowałem CURL i zaczyna tłumaczyć ;) dzięki za pomoc
Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość - jakby co to pisz :)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):