View Full Version: Решени vBET сериозни бубачки е пронајдено!
Сега разбирам зошто мојот сајт не е да се индексираат правилно во 52x.
Со vBet инсталиран не даваат наоѓаат на сите мои архиви, по 6 часа на escluding се еден МО 1 од 1 излезе на ова, јас сум tryed 3.33 и 3.34 и без vBet мојата архива работи добро ..
Те молам дај ми фикс за овој проблем!
Со почит
Никој од персоналот vbet е тука? Ми треба Фикс!
КС. Немав овој проблем со бесплатна верзија
Со почит
kamilkurczak
29-06-10, 11:39
хм не може да репродуцира ова прашање. Можете ли да ми како можам да направам тоа?
Јас сум качувањето мојот сајт да чекаат 5 минути и јас ќе ви линк во часот
Јас pm'ed чекаш одговор, vbet е вклучен и мојот Архива теми не даде FOUND (404), веднаш штом ќе се потврди тоа јас ќе го исклучите така што можете да ја разгледате нашата архива повторно, така што ќе може да се види за себе си дека тоа функционира без vbet.
однос на
kamilkurczak, јас чекам тука за вас исто така потврди бубачки и да одите на пат по 20 минути без да одговори ми?
Тоа не е вистинскиот начин за лекување на клиенти кои плаќаат!
Ми треба помош каде што се сите?
Колку долго треба да чекаме?
За жал ќе мораше да чека. Јас веќе Испрати Камил потсетник за вашиот проблем. Исто така, имајте на ум дека вие не мора да се оневозможи целата vBET - тоа треба да биде доволно за да се оневозможи само vBET приклучоци за архива (сите со "Архива" во кука име). Ова ќе ви овозможи да го користите vBET и работа на вашиот архива (но не преведување архива) додека не се реши ова прашање:)
Кога ги видов Камил не беше во можност да го репродуцира на нашиот сервер и праша вас за детални инструкции за тоа (не ни треба да се направи нешто посебно за да ја видите или само целата архива е долу). Ако не ќе го репродуцира на нашиот сервер, ние ќе им треба пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP за да може да се провери зошто тоа се случува и поправи го.
Исто така, ако имаш други додатоци (не вклучувајќи ги имала), кои се користат некои Архива куки Ве молиме обидете се привремено да го исклучите овие приклучоци и проверете го vBET ќе работи како што треба за архивите тогаш. Тоа е да се провери дали имаме некои конфликти прашања тука.
Јас веќе се обиде оневозможување на архива vBET приклучок вчера но Архива е уште скршени кога vBET е овозможено, па морам да го исклучите vBET за да се добие архивското работење.
Проблемот е едноставна.
1. vBET На
= Архива скршен
2. vBET исклучен
= Архивското работење
Како што реков погоре го отстрани секој приклучок (1by1) вчера и се најде vBET да биде виновник, по тестирањето јас врати резерви.
Има навистина ништо посебно да се направи во добивање не најде (404) грешка, сите што ги имаат во е да отидете на долниот десен дел од страната и кликнете на Архива и да ги следат преку теми | мислења (дури и како гостин).
За пристап немам проблем, ајде да се утврди време да го направи тоа.
Со почит
КС. Морав да додадете Архива | Мапа на сајтот во мојот robots.txt бидејќи Google почна да ми дава грешки на архива притискање 17k (404).
PS2. Јас немам имала инсталирано maybee vBET е hooking | потрага по него.
Со почит
kamilkurczak
30-06-10, 15:11
Здраво,
Ми треба пристап до вашите admincp и ftp .. Ве молиме испратете часот до мене со овие податоци.
Јас ќе се обидам да се најде ова прашање.
kamilkurczak
01-07-10, 12:08
Најдов приклучок со бубачки .. сега ќе се обидам да се најде решение.
kamilkurczak
01-07-10, 15:09
Ве молиме, само изглед на вашиот PM
сметка престана да работи, бидејќи на multipe IP откривање, сега на сметка најава работи повторно .. Вашиот речиси таму:)
Со почит
OK, па - по кои работат на ова прашање ние откривме дека постои грешка во vBET тука. Тоа е затоа што вашиот форум користи vBulletin 3.6 и vBET официјално поддржува vB3.8
Како и да е најдовме начин да направите да работи дури и не е официјално поддржан vBulletin 3.6:
Овие промени се веќе направено на вашиот форум.
Ве молиме имајте во предвид дека уште преведени Архива страници за форуми не се работи. Тоа е затоа што на vBulletin грешка па побара vBulletin тим да го реши. Ако додадете секој параметар на форумот Архива страница (ова со f-), тогаш празна страница се појавува. Мислам секој параметар - дури и само x = y и тоа се урна дури и со vBET хендикепираните?. Така е и со овој случај мора да побара vB тим да ги поправат своите грешки и најверојатно преводи ќе почне да работи (се е во ред за архива главниот и конец страници).
Бидејќи немаше vBET бубачка тука одам нишка за решавање на проблеми секција.
Ве молиме имајте во предвид дека уште преведени Архива страници за форуми не се работи. Тоа е затоа што на vBulletin грешка па побара vBulletin тим да го реши
Ќе ми рече да го избришам, бидејќи сè што работел пред vBET МО.
Ве молиме имајте во предвид дека уште преведени Архива страници за форуми не се работи?
Не можете да го поправам?
Што толку различни за 3.6.12 и 3.85? Главните промени се релевантни за социјално вмрежување ми се чини дека во споредба VB 3 до 4 VB, малку повеќе напор од ваша страна нема да им наштети не?
Исто како што е опишано да ви бубачка во мрежата!. Тие едноставно ќе flus далеку. Можеби поради погрешно прашање desription. Тоа не е vBET грешка - Архива оригинални работи добро. Превод на форум Архива страници не е работа и таа нема да работи, бидејќи имала crasches на страница доколку во URL-то е addes секој параметар. И тоа не е vBET - можете да dissable vBET додадете рачно x = y и се уште ќе имаат crasched achrive страница на форумот.
Јас веќе го опишавме. А ти даде начин да се провери дали е vBulletin бубачка. Ве молиме напишете ги дека не треба да имаат на vBulletin crasch овие страници - тоа е доволно за додавање која било параметар за да го URL-то. И тоа crasches со vBET dissabled. Значи не да им се овозможи да ви флеш далеку повторно;)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):