PDA

View Full Version: Да се објасни Деинсталацијата.

Taurus
28-10-10, 20:42
Можете ли да ми даде чекор по чекор инструкции на деинсталацијата. Исто така, постои начин да се ослободат на јазикот кодови кои ќе бидат оставени во мислења по деинсталацијата?

Ви благодариме.

kamilkurczak
29-10-10, 10:00
За да деинсталирате vBET:
1. Мора да ги менувате вашите имала датотеки во оригиналната верзија
само аплоадираш две датотеки од вашиот имала пакет
Форум / имала / вклучува / functions_vbseo_createurl.php и
Форум / имала / вклучува / functions_vbseo_url.php

2. Измени вас. htaccess фајлот. само да ги избришете сите vBET правила
3. оневозможи vBET во приклучокот и производи систем

да ги избришете [lang] тагови Додадено од рака - ќе треба да го избришете со рака или ..
може да се обидете да користите некои пребарување MySql од вашиот phpMyAdmin за да ја уредите оваа текстови со [lang] внатре.

Taurus
29-10-10, 11:42
Ви благодариме. Имам илјадници мислења на јазикот тагови во, па тоа го правам со рака е надвор од прашање. Можете ли да ми даде пребарување MySQL, јас треба да се води?

kamilkurczak
29-10-10, 12:17
хм јас никогаш не го направив тоа.
тука имате пребарување MySQL, да "преземат" сите мислења на [lang =] таг:
- Изберете pagetext ОД `пост` КАДЕ pagetext како '% [lang =% "
Како да го избришете овој lang? Не сакам да го оштети Вашиот мислења,

kamilkurczak
29-10-10, 12:46
Значи, имате пребарување да ги преземе сите мислења со lang внатре и ако сакате - вие може да го уреди со рака.
Ако го уреди со рака се уште ќе биде се мислења на друг јазик освен на англиски.
(Без информации за јазик)

не можеме да го направи тоа за вас автоматски, бидејќи Google не се согласувате со кеш превод се следниве резултати за премногу долго. Забрането е да се одржи нивната преводи во базата на податоци подолг од 15 дена.
Значи, ако сакате да имате мислења на англиски јазик - треба да го преведе "од рака"
Благодарам

Taurus
29-10-10, 13:00
Јас разбирам тоа. Се што сакам е да се ослободи од lang тагови. Тоа е во ред ако на јазиците се оригинални испратени јазик.

kamilkurczak
29-10-10, 13:03
Јас воопшто не имате било какви PHP скрипта која можете да го користите на вашиот сервер да го избришете овој тагови, така треба да го направи со рака. Жал ми е

Taurus
29-10-10, 13:12
Камил, како можам да го направи тоа со рака? Тоа е илјадници мислења! Дали е можно да се дознае ве молам?

vBET
29-10-10, 19:28
Ако навистина има илјадници на постови пишувани на различни јазици, тогаш Ви препорачувам да се чека за барем неколку дена и да чекаат за реакцијата на вашите корисници на фактот дека сега тие мора да пишува во еден јазик.

Како и да е - отстранување vBET bbcodes ќе бараат PHP скрипта. Ние ќе подготви таков. Ве молиме почекајте неколку дена за тоа (сега тоа е викенд, а потоа одмор). Како тоа не е нешто итно надевам дека малку задоцнување тоа е прифатливо тука за вас:)

Камил - Ве молиме подготви како PHP скрипта и премиерот на Бик. Исто така го додадете во vBET пакет во алатки директориум.

Бик - за безбедност пред да го користите сценариото молам:
1. затворите форум
2. се направи целосна база на податоци резерви

По користење:
1. проверете некои тема знаете е со vBET bbcodes
2. отвори форумот повторно ако се вен добро или врати ДБ од резервната и да не контактирате доколку не.

Камил - Ве молиме наведете настава употреба во сценариото како коментар.

Taurus
07-11-10, 16:38
Јас сум уште чекаат за оваа скрипта. Секое ажурирање молам!

kamilkurczak
08-11-10, 10:13
Здраво Бик
Вие ми напиша Последен недела, дека ќе биде уште го користат vBET па јас
Јас се преселив на задача за подоцна. Дали ви е потребно уште?

Taurus
08-11-10, 10:15
За жал јас не Камил. Јас сум само што имаат многу проблеми со тоа. Ве молам дозволете ми да знам кога ќе биде во можност да го стори тоа. Ви благодарам многу!

kamilkurczak
08-11-10, 13:30
Ok, па можам да направам оваа тема "да се објасни" повторно

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations by vBET translator 4.10.1