View Full Version: Решени Надогради до најновата верзија сега страници се грешки
Го следев упатствата сега речиси секоја тема добива грешка - Имам имала исто така - но насоки речеме испратите и увоз, така што е она што го направив
Firefox вели
Страната не е правилно пренасочување
ИЕ вели
Internet Explorer не може да се прикаже страница
Штом хендикепираните VBet грешки отиде
kamilkurczak
21-10-10, 08:05
Здраво,
Ако vBET е овозможено и вие сте на главната страница (без превод) сајт работа или не? Ако одговорот е да, ве молиме овозможи vBET и ми даде рачно на овој сајт.
Ако не, Ве молиме пратете ми PM со вашиот администратор и FTP пристап. Благодарам
Уредени:
Ве молиме, обидете се да се оневозможи кеш за гости од admincp-> vBet-> кеш и да се обиде да се најде ова прашање повторно.
Ова веќе беше оневозможено ви pm'ed моите информации
kamilkurczak
22-10-10, 11:45
Ве молиме изглед на вашиот PM
Јас одговорив да ви
Ве молиме изглед на вашиот PM
kamilkurczak
22-10-10, 14:27
OK.
Само погледнете тука:
vBET Преведете рачно добра (на пример - може да се види во вашата страница извор по превод pl)
http://.../forum/pl/introduce-yourself/390092-witam-y-all-post490968.html#post490968
но кога ќе кликнете и да одат во оваа тема имате пренасочување на:
http://.../forum/pl/a/390092-witam-y-all.html#post490968
не е добра интеграција со имала.
Забележав дека имаш имала 3.3.0. Ова е старата верзија на овој производ.
Старата верзија на vBET (пред ажурирање) работеле во согласност со имала. имаше добра интеграција, но по ажурирање Треба да се ажурира вашиот имала на најновата верзија.
Уредени:
по ажурирање на имала треба да се направи датотека integranion повторно (за две датотеки: форум root / имала / вклучува / functions_vbseo_url.php датотека и форум root / имала / вклучува / functions_vbseo_createurl.php датотека). Сè што е опишано во readme.html датотека - интеграција со имала во не--upload фолдерот.
По ова uptade треба да биде во ред. Ако не - ве молиме напишете тука:)
Идам само оневозможи VBET - на вашите упатства за тоа како да се надополни:
"Важни надградбата ЗАБЕЛЕШКА ЗА vBET 3.3.6: Во текот на надградба, ве молиме увоз производ датотека, а потоа испраќате датотеки Тоа е - само го вклучите редот на оние 2 чекори."
Таа вели ништо за уредување на сите датотеки - Мора да се каже на луѓето пред АКО уредување датотеки е потребно -
Бидејќи ова ти е грешка треба да биде еден уредување моите фајлови - па сега идам да загуби сè што го ставам во овој производ да функционира бидејќи вашиот инструкции да не се јасни - благодарение
kamilkurczak
22-10-10, 15:26
Знам дека по upgrate во наставата вие не имате било какви забелешки како да се интегрираат со имала, но сум го напишала за интеграција со имала додадени фајлови: по надградба имала.
сега имате имала датотеки изменето по првата инсталација на vBET и сега по надградба vBET не треба да го направите тоа.
Но, по надградба на vBET да 336 имате премногу стара верзија на имала (само 330) па затоа треба да upgrate вашиот имала на најновата верзија. По надградба имала бидете ќе има нова датотека (без стари уредување), па вие ќе треба да ги уредувате две имала датотеки.
изгледа треба да платат некој да се поправи моето форуми еднаш - сега ниту една од страните се појави точно, после надградбата имала на вашите инструкции.
kamilkurczak
22-10-10, 18:23
Готово.
сте ја заборавиле за имала интеграција (Датотека Уреди) напишав за тоа во претходниот пост.
Второ - сте имале лошо правила во htaccess -. Сега имате добар
се работи сега - ќе може да го потврди?
Не стил CSS е сите Слободен простор уште - главната страница е во ред, но секоја страница по што е збркана, но само на англиски јазик? Други јазици се добри? Тоа е чудно
kamilkurczak
22-10-10, 19:58
Да, јас го видиме, но доколку го оневозможите vBET се уште е лоша. Ако Преведете страната - сè е во ред па ова не е vBET прашање.
Ако го оневозможите имала - сè е добро - може да ја обидат.
Значи ова е имала проблем. Не можам да ви помогне, бидејќи vBET работи добро (по превод се е во ред)
Уредени:
Забележав дека - ако се оневозможи имала - стил во ред, ако ви овозможи имала повторно-стил се во ред, сепак, па можеби и кешот? (Обидете се сами - Оди на страна со лош стил, се оневозможи имала, освежи страница, им овозможи на имала повторно). Ако користите кеш - обидете се да е јасно
Како што напиша пред - ова не е vBET прашање
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):