PDA

View Full Version: Zgjidhet Baza e të dhënave backup fotografi shumë të mëdha!

mario06
22-06-10, 08:23
I backup forumi im një herë në të dobët nëpërmjet ssh, backup ime ishte jo më e madhe pas 350mb dhe tani ajo goditi 1.2gb, unë mendoj se kjo mund të jetë problemi që do të thotë unë nuk kam probleme të mbështetur atë, por në qoftë se unë ndonjëherë kanë për të bërë një rivendosur fituar 't timeout server me backup të tillë të madh?

steve
22-06-10, 11:00
I backup forumi im një herë në të dobët nëpërmjet ssh, backup ime ishte jo më e madhe pas 350mb dhe tani ajo goditi 1.2gb, unë mendoj se kjo mund të jetë problemi që do të thotë unë nuk kam probleme të mbështetur atë, por në qoftë se unë ndonjëherë kanë për të bërë një rivendosur fituar 't timeout server me backup të tillë të madh?

Unë sugjeroj që ju shikoni këta njerëz nga Remote Backup duke përdorur Rsync ose FTP (http://www.bqbackup.com/) Ne kemi përdorur ato për disa vjet dhe aktualisht backup rreth 1TB përditshme, ajo është shumë e lehtë për të ngritur. Ju mund të qartë të kalojnë nëpër disa bandwidth, por që mund ose nuk mund të jetë një problem në varësi të planit tuaj server.

Unë nuk jam një ekspert, dikush tjetër këtu pa dyshim ka këshillë më të mirë. E rëndësishme e saj për bazat e të dhënave nuk rsync jetojnë, në vend backups rsync tuaj hotcopied (google atë) (http://www.google.com.au/search?hl=en&q=mysqlhotcopy) ose në një hale SQL ose panelit të kontrollit tuaj backups.

Rivendosja është aq e thjeshtë si duke përdorur rsync apo SCP për të lëvizur backup përsëri në serverin tuaj (bqbackup jep juve akses shell) dhe rivendosjen e bazës së të dhënave rrugën e duhur për metodën tuaj backup. 1.2GB duhet të restaurohen në disa minuta.

Kjo u tha, një host të mirë duhet të ju jap të gjitha mjetet që ju duhet për të menaxhuar çdo detyrë backup.

mario06
22-06-10, 16:14
Faleminderit për përgjigjen, por si unë mund të shoh se ju keni një veshje të mëdha kështu që ju mund të trajtojë servers ndihmoi + ekstra nga ana tjetër unë kam për postimet e anëtarëve të 140k 400k & etj kështu që unë e konsiderojnë atë të jetë një forum vogla / të mesme.

Unë jam shumë i dobishëm në SSHing kështu që problemi nuk është atje, as me serverin tim (syze janë të mira) none pak unë shoh një "potencial" Problemi në të restauruar atë për shkak të madhësisë së tij humongous (dhe në rritje) me server timeouts dhe kështu me radhë.

Unë mendoj se disa lloj metode compression duhet të implementohet dhe / ose tavolina në MyAdmin reduktuar në madhësi (numri i mençur), madje edhe optimizmin e bazës së të dhënave im ka bërë një gjë të urrejtur për të bërë që nga ajo e të gjithë kohën duke marrë dhe ka shumë pak të saj.

Best Regards: p

vBET
22-06-10, 16:26
Në serverin tonë ne përdorim automatike backup të plotë server (functionality VPS). Pa ndonjë çështje.

Ju lutem konsideroni të mos përfshijnë tavolina vBET cache në rezervë. Ju mund lehtë të përcaktuar se cila tavolina doni të cache by MyAdmin kështu që unë mendoj se ajo mund gjithashtu të bëhet nga command line (me SSH). Natyrisht komandë të tillë do të jetë shumë të gjatë, duke u bazuar në numrin e tabelave vBulletin, por në qoftë se ju ruani atë për disa fotografi që duhet të jetë mënyra mjaft të rehatshme për të bërë backups.

Ju lutem vini re se përdorimi i vBET përmbajtja juaj është shumëzuar 52 herë. Pra, nëse ju keni cache kthyer në DB tuaj duhet të rriten. Dhe jo vetëm pak;) Ju mund të shmangur atë duke fikur cache, por ne nuk e rekomandojmë fuqimisht atë. Për forume të mëdha duke kërkuar çdo herë Google për përkthim do të vrasin punën tuaj të serverit, ose edhe të përfundojë me kufizime Google.

mario06
22-06-10, 16:48
Kur kam blerë serverin tim dedikuar (së bashku kohë më parë), nuk kishte gjë të tillë si VPS:)

Unë e di se si të përdorin SSH shumë mirë dhe kjo është afër / nëse jo e pamundur për të përjashtuar nga të qenit backuped vBET, e vetmja gjë që mund të bëni është të esclude kur optimizuar ose riparimin.

Por ju duhet të konsiderojnë se një e mirë 50% e webmasters (nuk ka shkelje të thotë) janë në server të përbashkët apo virtuale të përkushtuar dhe rreth 70% nuk e dinë se çfarë SSH është kështu duke u mbështetur në mySQLdumper, e ndërtuar në backup vBulletin dhe / ose të ngjashme.

vBET
22-06-10, 17:00
Ata që përdorin shared hosting nuk kanë bazat e të dhënave mendje çështje e madhe. Unë nuk shoh asnjë mundësi për të kandiduar forum madh vBulletin - madje edhe pa asnjë plugins - ne shared hosting. Burimet janë thjesht shumë i ulët.

Gjithashtu si kam shkruar ata që nuk e përdorin SSH thjesht mund të backup të dhënave të tyre dmth me phpMyAdmin, ku ata mund të përcaktojë saktësisht se cilat tabela duhet të jenë të mbështetura. Gjithashtu ju mund ta provoni. Në rastin tuaj të vërtetë po presin disa çështje për shkak të dosjeve të mëdha të ngarkoj me phpMyAdmin të tilla, por ndoshta ka disa mundësi kështu të shpëtuar atë në server nuk upload. Ju lutem kontrolloni atë. Gjithashtu - Unë besoj në përvojën tuaj backup, ende në qoftë se disa mjete GUI lejojnë për të përcaktuar se cilat tabela saktësisht duhet të mbështetet, unë pres që është e duhet të lejohet edhe nga command line. Unë nuk e di se - siç kam shkruar ne nuk kemi probleme në të gjitha me gjithë backup e serverit - por unë pres atë, sepse shumica e mjeteve të GUI si që janë vetëm të fasadave dhe në fund janë përdorur vetëm komandën nga rreshti i komandës. Pra, ndoshta ajo është vetëm vlerë për të parë - ndoshta u shtua në disa version MySQL. Unë e di se phpMyAdmin e mbështet atë.

tsak76
19-07-10, 14:36
si mund të kemi tavolina vbet në një db të ndryshme vetëm për vbet

kamilkurczak
20-07-10, 12:11
ju lutem, pyes për atë në fije të reja:)

mario06
20-07-10, 18:03
tsak76. I dytë që ******

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.10.1 supports automatic translations