View Full Version: Одбиени Пишувајќи во различни јазици
Здраво Михал,
Ти ме праша во друга тема да се опише овој во функција Барање форумот.
Види, врската повторно: клик (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=154496&highlight=urdu)
Со ова се пробие имате избор ако англиски или урду. Изберете Урду и вие всушност ќе се пишува во Урду а потоа можете да го поставите назад на англиски на вклучите потоа ќе бидат поставени од десно кон лево.
Ова е нешто што би сакал да види вградени но јас се сомневам дека ќе се случи.
Ви благодариме за барањето.
Не знам што е урду, па јас не го разбираат прашањето. Исто така во живо демонстрација на форумот што јас не сум во состојба да се разбере на сите:)
Можете ли да ме опишете повеќе она што го прави тоа?
Исто така, ако се пишува на англиски јазик, ве молиме да го поставите вашиот стандардниот јазик на англиски, или збир опција да не се автоматски додадете јазик BBCodes кога пишувам нов пост. Аватарот на јазик вели дека она што е стандардниот јазик за мислења:) Можете да ја промените на глобално ниво во корисничкиот ЦП, или за одредени нова порака во уредувачот.
Урду е еден јазик.
Ако го прочитате описот на тој линк ќе ви кажам.
Тоа ви овозможува да пишувате или пиши во урду јазикот.
Но Урду не е подржан од Google преводи, па vBET не може да се справи сепак, да предизвика, како текст нема да биде преведена на други јазици ...
Тоа беше само пример.
Мојот функција барање е дали тоа ќе биде можно за нас да се напише на различни јазици (реално време) наместо на пишување на еден јазик, а потоа сето тоа добива преведени подоцна.
Погледни го кодот за тоа се пробие за да го видиш на што мислам. :)
Но, може да се напише на различни јазици ... :) За жал, но јас навистина не ја добиете вашата точка.
Кога ќе напишете нешто, ќе го напишам во реално време. И може да се напише во секој поддржан јазик, па дури и на неколку јазици во една порака. Вие не треба да пишуваат на еден јазик:)
Само прочитајте го овој напис:
Мислам дека значи со пробие можете да напишете полски со користење на англиски тастатура или на англиски јазик, а потоа вашата пробие ќе го преведе.
Дали е тоа како таа ќе функционира?
Или на пример ќе бидам во можност да пишувам на хинди во хинди азбука, а не на англиски јазик. Хинди има свој азбука во различни карактери.
Се надевам дека го прави подобро чувство.
Кога пишувате во некои јазик пишувате во овој јазик. Користење на овој јазик карактери. Оди на тест пораки - оние кои се напишани на различни јазици - ќе може да се види оригиналната (пред превод) - само кликнете на стрелката на десната страна од знамето за оригиналниот јазик.
Или подобро да го погледнат тука. Пораката подолу е на јапонски - тоа значи дека е напишано на јапонски - кликнете на стрелката и ќе видите на оригиналниот текст што е напишан (не знам јапонски - тоа е само копирани од Вики за слободен софтвер;))
Постојат колачи, а не алкохол
Во тест пораки површина на која, исто така, може да се види садови напишани на други јазици - оние сите е напишан со користење на нивните национални симболи. Значи, кога корисник од некоја земја ќе се регистрирате на вашиот форум. Тој не само што може да се види вашиот форум во својот јазик - тој, исто така можат да пишуваат во неговиот јазик! : D: D
See screenprint, I selected my language Japanese from UserCP --> Измени вашите податоци.
Значи, кога ќе започне нова тема и пиши ми гледаат само англиски букви?
Сигурен сум дека ова е добивање фрустрирачки за вас Михал, но погледнете ја најновата екран.
See screenprint, I selected my language Japanese from UserCP --> Измени вашите податоци.
Значи, кога ќе започне нова тема и пиши ми гледаат само англиски букви?
Конечно, ја добиете вашата точка;)
Да - се разбира ќе го видите она што се пишува. Ако сакате да видите други знаци, мора да пишуваат други знаци - тоа значи промена на вашата тастатура поставки:)
Сигурен сум дека ова е добивање фрустрирачки за вас Михал, но погледнете ја најновата екран.
Фрустрирачки - не на сите. Сакам да се слушне како можам да се подобри уште повеќе vBET:)
Исто така - јас го добиете точка веќе - погледнете претходниот одговор.
Конечно, ја добиете вашата точка;)
Да - се разбира ќе го видите она што се пишува. Ако сакате да видите други знаци, мора да пишуваат други знаци - тоа значи промена на вашата тастатура поставки:)
О, гледам.
На пробие те поврзани со ви овозможува да пишувате на англиски и урду (како пример). Ова е она што јас го бара.
Можеби треба да ги погледне во кодот и да видат дали тоа е можно.
BTW, кога vB 3.0 ќе биде објавен? : D: D
Што велите вие Михал? : D: D
О, гледам.
На пробие те поврзани со ви овозможува да пишувате на англиски и урду (како пример). Ова е она што јас го бара.
Можеби треба да ги погледне во кодот и да видат дали тоа е можно.
BTW, кога vB 3.0 ќе биде објавен? : D: D
Јас додадов оваа тема линк на мојот Листа на задачи:)
Премиерот - производ е подготвена и стабилна. Тоа ќе биде објавен во не повеќе од 1 месец:)
Јас додадов оваа тема линк на мојот Листа на задачи:)
Премиерот - производ е подготвена и стабилна. Тоа ќе биде објавен во не повеќе од 1 месец:)
1 месец?
По ѓаволите!
Тоа ќе бидат ослободени со кои се одликува?
1 месец?
По ѓаволите!
Тоа ќе бидат ослободени со кои се одликува?
vBET 3.0.0 е достапен од денес за некои форуми кои ги поддржува овој проект пред (детали тука: vB претпријатија Преведувач - Страна 48 - vBulletin.org форум (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?p = 1896325)):)
За продажба ќе мора да почека малку повеќе:) Јас навистина мислам дека тоа ќе биде достапен во 2 недели, но 1 месец е нешто повеќе безбедно да се каже:)
И оваа функција нема да бидат вклучени во 3.0.0 - затоа што сакам да ви даде навистина добро и добро тестиран производ. Додавање на нови функции во брзање не е добра идеја:) Но, да се смири - vBET има многу планови кои одат во верзија 4.0.0 веќе:)
Ви благодариме ********************....
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):