PDA

View Full Version: Gjuhë shumë = e keqe?

moman
13-09-11, 02:31
Gjatë migrimit nga Google për API e Microsoft-it, unë kam për të çaktivizuar 13 gjuhë në forum time, për fat të mirë, këto gjuhë nuk ishin shumë të popullarizuara në mesin e vizitorëve tanë. Ata arritën në rreth pageviews 50k, krahasuar me gati 500k pageviews për gjuhët e tjera të kombinuara.

Pas paaftësi këto gjuhë unë menjëherë vërejtur dy gjëra në Google Webmaster Tools:

1. Numri i faqeve crawled në ditë pothuajse dyfishuar
2. Koha mesatare zvarritje u përgjysmua.

Unë kam një nga dy shpjegime të mundshme për këtë: ose API e Google-it është e ngadalshme, ose që kanë gjuhë shumë thjesht backfires dhe merr larg indeksimin e përmbajtjes kryesore faqen tuaj. Mendime?

vBET
13-09-11, 08:39
Unë mendoj se shkaku kryesor është numri i kërkesës për API Translation. Qoftë se sistemi juaj bën një shumë prej atyre API përkthim atëherë mund përgjigje që ju ngadalshme. Kjo është arsyeja pse në punën tonë lë të kuptohet se ne e këshillojmë që të dissable disa gjuhë në fillim. kur cache do të mbushë deri atëherë ju mund të shtoni më shumë përkthime nga koha në kohë. Për shkak se shumica është një kopje e tashmë ajo do të jetë në rregull. Gjithashtu nëse disa API trnaslation ka kufizimet e ju nuk do të frenave ato:)

moman
14-09-11, 09:03
Në fillim (gati 2 vjet më parë!) Unë me të vërtetë kishte vetëm një mesin e të gjuhëve aktive, por me kalimin e kohës unë përfundoi duke bërë të mundur të gjithë. Mendoj se ka më shumë dëm se mirë!

Për fat të keq faqen tonë merr trafikut aq shumë sa që unë mund realisht vetëm cache deri në 4 ditë i përkthimeve (=> 10Gb). Ndoshta ka një rast i veçantë "server cache" me disa qindra koncerte e të dhënave cache do të ishte një zgjidhje më të mirë të përhershme, si dikur google mbyllej API tyre unë mendoj se ne do të mbështeten shumë më shumë në sasi (shih tjera thread tim të fundit).

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Integration with translations by vB Enterprise Translator 4.10.1