PDA

View Full Version: Rešeno preveč povezav db napake v cache posodobitev

krisp
17-12-09, 01:17
Drugo noč sem se je zgodilo, da je buden malo po 4 zjutraj, kjer je forum nenadoma se je zmanjšalo za 20 min, kot so:

Napaka zbirke podatkov v vBulletin:

mysqli_real_connect () [<a href='function.mysqli-real-connect'> function.mysqli-realnem povezavo </ a>]: (08004/1040): Preveč povezav
/ Var / www / vhosts / ... / httpdocs / includes / class_core.php on line 1138

MySQL Error:
Številka napake:
Zahteva Datum: torek, 15. december, 2009 @ 04:28:00
Napaka Datum: torek, 15. december, 2009 @ 04:28:00
Script: http://.../
Napotitelj:
IP naslov:
Uporabniško ime:
Classname: vB_Database_MySQLi
MySQL Različica:
-->

Zdaj, nikoli nisem doživela to prej, in jaz sem se spraševala, če je bilo naključje, da je to okoli posodobitev predpomnilnika vb pri rednih nalogah.

Preveril sem to jutro in vse je bilo ok, tako da ni danes ponoviti.

Strežnik morda ne bodo poudariti, ker sem imel drug forum na istem strežniku, ne da bi vBET, ki je bil zagnan v redu odmore mojega vBET forum.

Če pogledamo serverlog, tam pa se zdi, da nekateri bot dejavnost, vendar ne veliko uporabnikov dejavnost. Bote zdelo, da bi dobili OK 200 - ampak normalni uporabniki dobili dberror. Prav čudno zapise v strežniku logfile zdi, ne bodo razvrščena kronološko ...

Malo puzzele ... morda mi lahko poveste, če includes / class_core.php on line 1138 sodeluje pri posodabljanju cache? Ali pa morda nekateri od vas ima idejo, kako odpraviti to?

vBET
17-12-09, 01:31
vBET ne ustvarja novih povezav - lahko znova vzpostaviti povezavo, vendar je to samo, če se izgubi dejansko ena (v primeru, če prevode prihaja prepozno od Google). In je ta povezava, ki jo $ vBulletin-> db-> povezati tako vBulletin so vse potrebne obračun na koncu.

Torej v tem trenutku menimo, da je vprašanje nekje drugje.

class_core.php ni naš datoteke in jih ne uporablja neposredno vBET cache - če pa ta datoteka je odgovoren za izvajanje rednih nalog, potem bo to izvede tudi v cache obračun.

vBET
17-12-09, 01:54
Še ena stvar. Če pišete o cache obračun vBET, nato pa vas prosimo, vraga, koliko podatkov, ki jih imate v predpomnilniku. Če je to res velik znesek, potem prosimo, spremenite svojo strategijo predpomnilnika obračun.
vBET ne ustvarja dodatnih povezav, če pa obračun traja predolgo, potem druge stranke, ki čakajo nove povezave in se ustvarijo z vB za nove stranke, ki je slabo počakati. Zato smo dodali nekaj obračun strategije. Za res velike količine podatkov, uporabite zadnje strategije.

Prosimo, upoštevajte, da se bo to vprašanje čim bolj zmanjšati v 3.3.0, saj bomo split cache tabel za vsak jezik, tako da vaše indeksov se bo 52-krat manjši in obračun bo veliko hitreje - brisanje podatkov je hiter, vendar posodabljanje velike indekse ni potrebno. Torej v tem trenutku prosimo, razmislite uporabo drugih strategije obračun, ki so bolj za velike indeksov:)

krisp
17-12-09, 05:22
Spet se je zgodilo 04-05 - vsa področja dol s preveč povezavami. Mislim, da imaš prav. Forum je zaseden s praznjenjem predpomnilnika in iskanja roboti so že odprta z eno prošnjo na sekundo. Videl sem serverload je bila izredno visoka. Zdaj je spet zelo nizka. vBET db cca 1,1 GB

Imam prešli na "Izbriši vse cache podatke enkrat za interval cache TTL".

Sliši se zelo dobro zares 330 obravnava ta problem!

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Integration with translations by vB Enterprise Translator 4.10.1