Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Problem
Przepraszamy za double post.
I pilnie potrzebują pomocy. Po aktualizacji mam ten błąd na moim forum:
Warning: array_merge () [function.array-merge]: eval () 'd code on line 1153: Argument # 1 nie jest tablicą w [path] / global.php (400) jest
Moje całe forum jest całkowicie zawiedli. Z jakiegoś powodu to się dzieje, jeśli tylko nie zalogowany Więc dla gości. Jeśli zalogowany, wszystko jest w porządku.
EDIT: OK, zdałem sobie sprawę, że po wyłączona Użyj "Full File Cache dla gości (BETA!)" wszystko jest w porządku. Więc musi być coś nie tak tam. (I nie CHMOD 777-R vbet_guestcache)
kamilkurczak
23-06-10, 12:56
hello,
możesz wkleić tutaj url do forum? Chciałbym to sprawdzić.
I włączono Pełna Cache File Dla Gości off. W przeciwnym razie moje forum jest całkowicie zepsuty. Mam zbyt wielu członków i gości, aby nawet ten na 5 kolega minut. Przepraszam.
CreativX - Powered by vBulletin (http://creativx.net/forums/)
EDIT: lol .... przepraszam, właśnie widziałem, że jesteś pracowników. Daj znać, kiedy możesz to sprawdzić, a ja włączyć cache gości ponownie.
kamilkurczak
23-06-10, 13:25
Nie włączaj go jeszcze, postaramy się go rozwiązać bez pomocy forum.
OK, dobra do słuchania. Czekam na rozwiązanie!
kamilkurczak
23-06-10, 14:39
ok, przepraszam za ten problem, to jest nadal BETA funkcjonalności.
Także proszę najpierw spróbować po prostu usunąć odpowiedni plik pamięci podręcznej (znajdziesz go w / vbet_guestcache / pl / katalog - powinien go rozpoznać po nazwie -. To nie tylko usunąć wszystkie pliki znajdujące się tam może tylko BB generowane takie strony z jakiegoś powodu i vBET pamięci podręcznej, a teraz okaże się w pamięci podręcznej wynik.
Potem wystarczy włączyć tę funkcję.
Jeśli sytuacja się powtórzy po wyczyszczeniu pamięci podręcznej - wyślij nam dane dostępu (dostęp dla Admin CP i FTP) i będzie go rozwiązać.
odpowiedni plik cache
Przykro nam, ale jaka jest nazwa tego pliku należy usunąć?
kamilkurczak
24-06-10, 09:38
usunięcie wszystkich plików w tym folderze. Jeśli to nie działa wyślij mi PM z danymi dotyczącymi dostępu do forum (s) FTP
kamilkurczak
24-06-10, 13:48
ok, dzięki.
Teraz postaramy się znaleźć ten błąd
i nadal mieć dostęp do admincp (PM proszę)
Będzie to związane z pliku pamięci podręcznej.
kamilkurczak
24-06-10, 13:57
tak, teraz to:)
kamilkurczak
24-06-10, 16:11
Zalogowany do admincp i odwrócił tę opcję.
Po tym byłem na stronie głównej forum i strony przetłumaczone i I i nie widzi problemu.
Teraz ta opcja jest wyłączona ponownie.
1.Proszę włączyć tę opcję,
2.find stronę z tym problem,
3.Copy ten adres,
4.turn wyłączyć tę opcję i wklej tutaj adres url z emisją
:)
ehhhhhh ********** ten problem tylko pojawia się, jeśli jesteś gościem na forum. To nie zdarza się, jeśli jesteś zalogowany więc go włączyć. Zaloguj się jako administrator. I przejdź do adresu URL jako gość.
EDIT: A jako gość, pójść do dowolnego wątku lub postu, zobaczysz, na forum jest uszkodzony. Nie na stronie głównej. Na stronie głównej ma tylko prawo błąd na górze.
kamilkurczak
24-06-10, 16:29
Byłem jako gość ofcourse, ale wszystko było normalne (jak witryny z opcja jest wyłączona)
plese wklej tutaj adres URL strony z tym problemem
I właśnie ją włączył. I udał się na mojej stronie CreativX - Powered by vBulletin (http://creativx.net/forums/)
Na początku jest w porządku. Idź do każdego wątku raz, to jest w porządku. Wróć do strony głównej .... huk ... błąd na górze. Idź do wątku teraz **********.. złamane. Jest jeszcze włączony teraz.
Przykro nam, ale nie mogę mieć to włączone. Mam prawie 400 gości, właśnie oglądasz złamaną forum. Jestem wyłączenie. Proszę przetestować go, kiedy tylko możesz.
kamilkurczak
24-06-10, 17:03
ok, po prostu wyłączyć tę opcję:)
kamilkurczak
24-06-10, 18:28
ok. Rozwiązany:)
Mamy konflikt z urodzin Post CT w hak global_start.
Jest to sprzeczne kod:
global $globaltemplates;
$globaltemplates = array_merge($globaltemplates, array('postbit_ct_birthday_box'));
Nie vBET problem jest ale go rozwiązał.
Nie wiemy, co dokładnie jest przyczyną tego błędu, ponieważ vBET nie używać tej zmiennej (global $ globaltemplates;). może to błąd w php lub vBulletin
Teraz wszystko działa poprawnie. Użyj Pełna Cache File dla gości włączyć!
Jeśli kiedykolwiek zrobić aktualizacji tego Urodziny CT obrazu wtyczki post musisz zrobić tych operacji:
1. przejdź do admincp -> Wtyczki i Produkty -> Plugin Manager
2. znaleźć Urodziny CT Obrazek
3. kliknij na urodziny CT - Dodaj do globaltemplates
Teraz możesz edytować opcje tego kodu. Tak więc:
4. znaleźć w polu Kolejność realizacji,
5. po prostu edytować od 5 do 6
6. kliknij przycisk Zapisz
Dziękuję bardzo za wspaniałą obsługę! Chłopaki rocka wielki czas! Zamierzam to sprawdzić teraz!
Na szczęście Sprawdziłem, czy wszystko jeszcze działa dobrze, gdy logując się jako gość. I nie jest to! Całe moje forum jest całkowicie zawiedli ponownie! Nawet mojej stronie. I wyłączył cache gości ponownie. I to jest w porządku!
Proszę chłopaki, mam nadzieję, można sortować na to.
Dziękujemy!
Proszę być konkretne. Podaj dokładny adres URL strony, która nie działa poprawnie z pamięci podręcznej gości i powiedzieć, co nie jest tak.
Kiedy gości cache jest, każda strona jest uszkodzony. Więc daj mi znać, kiedy chcesz wyglądać i mogę włączyć buforowanie gości, a zobaczysz.
kamilkurczak
28-06-10, 10:59
Przykro mi Taurus, ale nie mogę znaleźć tego problemu na forum.
Byłem na miejscu i włączeniu tej opcji buforowania gości.
I przeładowana kilka stron jako gość, ale nie mogę znaleźć tej kwestii.
wszystko jest normalne (jak wtedy, gdy opcja ta jest wyłączona)
Cóż, po prostu pozwolił, i poszedłem do mojego forumhomepage na IE, i jest całkowicie zawiedli!
Przeszedłem go ponownie.
Coś innego. Ponieważ zmienił kolejność wykonywania tego innego mod, 2 z moich modów nie działa. Jednym z nich jest automatyczne powitanie wątek w sprawie rejestracji, a drugi to automatyczna wiadomość powitalną gościem na rejestracji. Czy możesz spojrzeć w to.
Dziękuję.
kamilkurczak
28-06-10, 11:27
ok postaram się go na IE. Mogę włączyć tę opcję, postaram się znaleźć ten problem
OK. I także redaktorem moim poprzednim poście. Proszę zauważyć, że również.
Dzięki
kamilkurczak
28-06-10, 15:55
o problem na stronie głównej: szukam i nadal nie mogę go znaleźć ehh.
o tych dwóch wtyczek. Jak mogę odtworzyć ten problem na forum? Kiedy mogę go znaleźć?
Nie wiem, co zrobiłeś, ale wydaje się działać teraz. Kwestia o forum została złamana, że jest. Wydaje się w porządku.
Nie wiem w jaki sposób możemy odtworzyć problem z 2 wtyczek. Z jednej tworzy nowy wątek w forum Witamy, gdy nowy członek rejestrów. Witając go. Inne tworzy wiadomość odwiedzających powitanie go. W swoim profilu.
kamilkurczak
28-06-10, 16:41
wystarczy usunąć stary cache:)
o 2 wtyczki. Prosimy o wyłączenie vBET i spróbować znaleźć ten problem ponownie.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):