PDA

View Full Version: Решени Проблем

Taurus
23-06-10, 11:34
Извини за двојно пост.

Јас итно им е потребна помош. По надградба имам грешка на врвот на мојот форум:

Предупредување: array_merge () [function.array-спојат]: Аргумент # 1 не е низа во [пат] / global.php (400): eval () 'd code on-line 1153

Целиот мој форум е целосно збркана. Поради некоја причина ова се случува само ако не сте се логирале внатре Значи за гости. Ако сте најавени, се е во ред.

Edit: Добро, сфативме дека откако забрането користење "Целосното датотека кеш за гости (BETA!)" сè е во ред. Значи мора да има нешто во ред тука. (И јас не chmod 777-Р vbet_guestcache)

kamilkurczak
23-06-10, 12:56
Здраво,

може да ви ставете тука URL-то на вашиот форум? Јас би сакал да го провериш.

Taurus
23-06-10, 13:13
Што ти го претворив во Целосна датотека кеш за гости надвор. Инаку мојот форум е целосно прекината. Имам премногу членови и гости он-лајн дури и да имаат ова за 5 минути колега. Извини.

CreativX - најмасовниот (http://creativx.net/forums/)

Edit: lol .... жал, видов само дека сте вработени. Дозволете ми да знам кога ќе можам да го проверам, а јас ќе им овозможи на гости кеш повторно.

kamilkurczak
23-06-10, 13:25
Не вклучувајте го Сепак, Ние ќе се обидеме да го решиме без користење на вашиот форум.

Taurus
23-06-10, 13:58
Добро, добро да се чуе. Чекајќи го решение!

kamilkurczak
23-06-10, 14:39
Добро, жал ми е за овој проблем, ова е уште BETA функционалност.

Исто така Ве молиме прво се обиде само да се отстрани соодветни кеш датотека (ќе го најдете во / vbet_guestcache / bg / директориумот - треба да го признае по име -. Не само отстрани сите датотеки вклучени има Можеби vB само генерирана како страница за некоја причина и vBET кеширани него и сега тој се покажува кеширани резултат.

После тоа само го вклучите оваа функционалност.

Ако се случи тоа повторно по кеш расчистување - пратете ни пристап детали (пристап за Твоето админ ЦП и FTP) и ние ќе го реши.

Taurus
23-06-10, 15:17
соодветни кеш датотека

Извинете, но она што е името на датотеката треба да се отстрани?

Taurus
24-06-10, 01:14
Ништо ... некој?

kamilkurczak
24-06-10, 09:38
да ги избришете сите датотеки во оваа папка. Ако тоа не функционира пратете ми PM со пристап детали на вашиот форум (и) FTP

Taurus
24-06-10, 11:07
FTP детали испрати!

kamilkurczak
24-06-10, 13:48
Добро, благодарам.
сега ќе се обидеме да се најдат на овој баг

и сè уште им треба пристап до вашиот admincp (PM молам)

steve
24-06-10, 13:51
Ова ќе биде во врска со датотека кеш.

kamilkurczak
24-06-10, 13:57
Да, ние сега:)

Taurus
24-06-10, 14:45
Детали за PM'd! Благодарам

kamilkurczak
24-06-10, 16:11
Јас најавени на admincp и свртев оваа опција на.
После тоа бев на вашиот главен сајт и форум преведени сајт и јас и не се види на ова прашање.

Сега оваа опција е исклучен повторно.

1.please вклучите оваа опција,
2.find на страницата со ова прашање,
3.copy овој рачно,
4.turn исклучи оваа опција и ставете тука рачно со прашање

:)

Taurus
24-06-10, 16:18
ehhhhhh ********** ова прашање само прашањето дали сте гостин на форумот. Тоа не се случи ако сте логирани Значи го вклучите. Вклучи се надвор како администратор. И Оди до URL-то како гостин.

Edit: а како гостин, оди во било која тема или пост, ќе видите, на форумот е целосно прекината. Не почетната страница од пребарувачот. На почетната страница на само има грешка правото на врвот.

kamilkurczak
24-06-10, 16:29
Бев како гостин секако, но се беше нормално (како сајт со оваа опција исклучена)

plese ставете тука URL-то на сајт со ова прашање

Taurus
24-06-10, 16:36
Јас само да го вклучи. И отиде да ја почетната страница од пребарувачот CreativX - најмасовниот (http://creativx.net/forums/)

На прво тоа е во ред. Оди во било која тема еднаш, тоа е во ред. Врати се на почетната страница од пребарувачот .... Бенг ... грешка на врвот. Оди во една нишка сега **********.. скршени. Тоа е уште вклучен сега.

Taurus
24-06-10, 16:45
Жалам, но не можам да го задржите ова вклучено. Имам скоро 400 гости на оваа страница, сега гледате скршени форумот. Јас сум тоа исклучување. Ве молиме тест кога ќе може.

kamilkurczak
24-06-10, 17:03
Добро во ред, само исклучете ја оваа опција:)

kamilkurczak
24-06-10, 18:28
OK. Решен:)

Најдовме конфликт со КТ Роденден слика пост во global_start кука.
Ова е спротивставени кодот од сликата:

global $globaltemplates;
$globaltemplates = array_merge($globaltemplates, array('postbit_ct_birthday_box'));

Тоа не е vBET прашање, но ние го реши.
Ние не знаеме што точно предизвикува оваа грешка, бидејќи vBet не ја користат оваа променлива (глобалната $ globaltemplates;). може грешка на PHP или vBulletin

Сега се работи добро. Користете Целосна датотека кеш за гости е пали!

Ако некогаш се ажурира оваа Роденден КТ слика пост додаток што треба да направите овие операции:
1. Оди до admincp -> Приклучоци и производи -> Plug-in менаџер
2. Најди КТ Роденден слика пост
3. кликнете на роденден КТ - додаде во globaltemplates

Сега можете да ги менувате опции на овој код. Значи:

4. Најди Извршување Ред поле,
5. само уреди 5-6
6. Кликнете на Зачувај копчето

Taurus
25-06-10, 00:42
Ви благодарам многу за твојот голем услуги! Вие момци рок голема време! Gonna провери ги сега!

Taurus
26-06-10, 16:37
За среќа јас проверив да се види дали сè е сè уште работи добро кога ќе се најавите во својство на гостин. И тоа не е! Целиот мој форум е целосно збркана повторно! Дури и мојот почетната страница од пребарувачот. Јас Петров на гости кеш повторно. И тоа е во ред!

Ве молиме момци, јас навистина се надевам дека може да се најде ова.

Ви благодариме!

vBET
27-06-10, 00:07
Ве молиме бидат конкретни. Испрати точно рачно да страница која не е работи правилно со гости кеш и кажете што не е во ред таму.

Taurus
27-06-10, 02:17
Кога гости кешот е на секоја страница е скршен. Значи, да ме знаеш кога ќе сакате да се погледне, и јас да им овозможи на гости кеширање, и може да се види.

kamilkurczak
28-06-10, 10:59
Im жал Бик, но не можам да најдам ова прашање на вашиот форум.
Бев на вашиот сајт и јас го вклучите оваа опција гости кеш.

Јас Reloaded неколку сајтови како гостин, но не можам да се најдат на овој проблем.
сè е нормално (како кога оваа опција е исклучена)

Taurus
28-06-10, 11:23
Па, јас само тоа е овозможено, и отиде да ми forumhomepage на IE, а тоа е целосно збркана!

Taurus
28-06-10, 11:25
Го исклучен повторно.

Нешто друго. Од вас е изменета на извршување наредба за што другите современи, 2 на моите други mods престана да работи. Една од нив е автоматски добредојде тема за регистрација, а другата е автоматски добредојде посетител порака за регистрација. Можете ли да ве молиме погледнете во ова исто така.

Ви благодариме.

kamilkurczak
28-06-10, 11:27
Добро, ќе се обидеме на IE. Можам да го вклучите оваа опција, па ќе се обидам да се најде ова прашање

Taurus
28-06-10, 11:30
OK. Јас, исто така изменето мојот претходен пост. Ве молиме да се види дека, исто така.

Благодарам

kamilkurczak
28-06-10, 15:55
за прашање на почетната страница: јас трагам и се уште не можат да најдат ehh.

за овие две додатоци. Како може да репродуцира ова прашање на вашиот форум? Кога ќе можам да го најдете?

Taurus
28-06-10, 16:01
Не знам што сте направиле, но се чини дека се работи сега. Прашањето за форумот е скршена дека е. Се чини ред сега.

Не знам како може да репродуцира проблемот со 2 додатоци. На една создава нова тема во форумот Добредојдовте кога нов член регистри. Поздравувајќи него. Од друга создава еден посетител порака добредојде него. Во својата профил страница.

kamilkurczak
28-06-10, 16:41
доволно да се отстранат старите кеш:)

за ова 2 додатоци. Ве молиме оневозможи vBET и обидете се да се најде ова прашање повторно.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vB Enterprise Translator 4.10.1