View Full Version: Решени Проблем
Извини за двојно пост.
Јас итно им е потребна помош. По надградба имам грешка на врвот на мојот форум:
Предупредување: array_merge () [function.array-спојат]: Аргумент # 1 не е низа во [пат] / global.php (400): eval () 'd code on-line 1153
Целиот мој форум е целосно збркана. Поради некоја причина ова се случува само ако не сте се логирале внатре Значи за гости. Ако сте најавени, се е во ред.
Edit: Добро, сфативме дека откако забрането користење "Целосното датотека кеш за гости (BETA!)" сè е во ред. Значи мора да има нешто во ред тука. (И јас не chmod 777-Р vbet_guestcache)
kamilkurczak
23-06-10, 12:56
Здраво,
може да ви ставете тука URL-то на вашиот форум? Јас би сакал да го провериш.
Што ти го претворив во Целосна датотека кеш за гости надвор. Инаку мојот форум е целосно прекината. Имам премногу членови и гости он-лајн дури и да имаат ова за 5 минути колега. Извини.
CreativX - најмасовниот (http://creativx.net/forums/)
Edit: lol .... жал, видов само дека сте вработени. Дозволете ми да знам кога ќе можам да го проверам, а јас ќе им овозможи на гости кеш повторно.
kamilkurczak
23-06-10, 13:25
Не вклучувајте го Сепак, Ние ќе се обидеме да го решиме без користење на вашиот форум.
Добро, добро да се чуе. Чекајќи го решение!
kamilkurczak
23-06-10, 14:39
Добро, жал ми е за овој проблем, ова е уште BETA функционалност.
Исто така Ве молиме прво се обиде само да се отстрани соодветни кеш датотека (ќе го најдете во / vbet_guestcache / bg / директориумот - треба да го признае по име -. Не само отстрани сите датотеки вклучени има Можеби vB само генерирана како страница за некоја причина и vBET кеширани него и сега тој се покажува кеширани резултат.
После тоа само го вклучите оваа функционалност.
Ако се случи тоа повторно по кеш расчистување - пратете ни пристап детали (пристап за Твоето админ ЦП и FTP) и ние ќе го реши.
соодветни кеш датотека
Извинете, но она што е името на датотеката треба да се отстрани?
kamilkurczak
24-06-10, 09:38
да ги избришете сите датотеки во оваа папка. Ако тоа не функционира пратете ми PM со пристап детали на вашиот форум (и) FTP
kamilkurczak
24-06-10, 13:48
Добро, благодарам.
сега ќе се обидеме да се најдат на овој баг
и сè уште им треба пристап до вашиот admincp (PM молам)
Ова ќе биде во врска со датотека кеш.
kamilkurczak
24-06-10, 13:57
Да, ние сега:)
Детали за PM'd! Благодарам
kamilkurczak
24-06-10, 16:11
Јас најавени на admincp и свртев оваа опција на.
После тоа бев на вашиот главен сајт и форум преведени сајт и јас и не се види на ова прашање.
Сега оваа опција е исклучен повторно.
1.please вклучите оваа опција,
2.find на страницата со ова прашање,
3.copy овој рачно,
4.turn исклучи оваа опција и ставете тука рачно со прашање
:)
ehhhhhh ********** ова прашање само прашањето дали сте гостин на форумот. Тоа не се случи ако сте логирани Значи го вклучите. Вклучи се надвор како администратор. И Оди до URL-то како гостин.
Edit: а како гостин, оди во било која тема или пост, ќе видите, на форумот е целосно прекината. Не почетната страница од пребарувачот. На почетната страница на само има грешка правото на врвот.
kamilkurczak
24-06-10, 16:29
Бев како гостин секако, но се беше нормално (како сајт со оваа опција исклучена)
plese ставете тука URL-то на сајт со ова прашање
Јас само да го вклучи. И отиде да ја почетната страница од пребарувачот CreativX - најмасовниот (http://creativx.net/forums/)
На прво тоа е во ред. Оди во било која тема еднаш, тоа е во ред. Врати се на почетната страница од пребарувачот .... Бенг ... грешка на врвот. Оди во една нишка сега **********.. скршени. Тоа е уште вклучен сега.
Жалам, но не можам да го задржите ова вклучено. Имам скоро 400 гости на оваа страница, сега гледате скршени форумот. Јас сум тоа исклучување. Ве молиме тест кога ќе може.
kamilkurczak
24-06-10, 17:03
Добро во ред, само исклучете ја оваа опција:)
kamilkurczak
24-06-10, 18:28
OK. Решен:)
Најдовме конфликт со КТ Роденден слика пост во global_start кука.
Ова е спротивставени кодот од сликата:
global $globaltemplates;
$globaltemplates = array_merge($globaltemplates, array('postbit_ct_birthday_box'));
Тоа не е vBET прашање, но ние го реши.
Ние не знаеме што точно предизвикува оваа грешка, бидејќи vBet не ја користат оваа променлива (глобалната $ globaltemplates;). може грешка на PHP или vBulletin
Сега се работи добро. Користете Целосна датотека кеш за гости е пали!
Ако некогаш се ажурира оваа Роденден КТ слика пост додаток што треба да направите овие операции:
1. Оди до admincp -> Приклучоци и производи -> Plug-in менаџер
2. Најди КТ Роденден слика пост
3. кликнете на роденден КТ - додаде во globaltemplates
Сега можете да ги менувате опции на овој код. Значи:
4. Најди Извршување Ред поле,
5. само уреди 5-6
6. Кликнете на Зачувај копчето
Ви благодарам многу за твојот голем услуги! Вие момци рок голема време! Gonna провери ги сега!
За среќа јас проверив да се види дали сè е сè уште работи добро кога ќе се најавите во својство на гостин. И тоа не е! Целиот мој форум е целосно збркана повторно! Дури и мојот почетната страница од пребарувачот. Јас Петров на гости кеш повторно. И тоа е во ред!
Ве молиме момци, јас навистина се надевам дека може да се најде ова.
Ви благодариме!
Ве молиме бидат конкретни. Испрати точно рачно да страница која не е работи правилно со гости кеш и кажете што не е во ред таму.
Кога гости кешот е на секоја страница е скршен. Значи, да ме знаеш кога ќе сакате да се погледне, и јас да им овозможи на гости кеширање, и може да се види.
kamilkurczak
28-06-10, 10:59
Im жал Бик, но не можам да најдам ова прашање на вашиот форум.
Бев на вашиот сајт и јас го вклучите оваа опција гости кеш.
Јас Reloaded неколку сајтови како гостин, но не можам да се најдат на овој проблем.
сè е нормално (како кога оваа опција е исклучена)
Па, јас само тоа е овозможено, и отиде да ми forumhomepage на IE, а тоа е целосно збркана!
Го исклучен повторно.
Нешто друго. Од вас е изменета на извршување наредба за што другите современи, 2 на моите други mods престана да работи. Една од нив е автоматски добредојде тема за регистрација, а другата е автоматски добредојде посетител порака за регистрација. Можете ли да ве молиме погледнете во ова исто така.
Ви благодариме.
kamilkurczak
28-06-10, 11:27
Добро, ќе се обидеме на IE. Можам да го вклучите оваа опција, па ќе се обидам да се најде ова прашање
OK. Јас, исто така изменето мојот претходен пост. Ве молиме да се види дека, исто така.
Благодарам
kamilkurczak
28-06-10, 15:55
за прашање на почетната страница: јас трагам и се уште не можат да најдат ehh.
за овие две додатоци. Како може да репродуцира ова прашање на вашиот форум? Кога ќе можам да го најдете?
Не знам што сте направиле, но се чини дека се работи сега. Прашањето за форумот е скршена дека е. Се чини ред сега.
Не знам како може да репродуцира проблемот со 2 додатоци. На една создава нова тема во форумот Добредојдовте кога нов член регистри. Поздравувајќи него. Од друга создава еден посетител порака добредојде него. Во својата профил страница.
kamilkurczak
28-06-10, 16:41
доволно да се отстранат старите кеш:)
за ова 2 додатоци. Ве молиме оневозможи vBET и обидете се да се најде ова прашање повторно.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):