Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Duże problemy z wydajnością
Witam,
Po pierwsze, uwielbiam ten produkt, to jest wielki.
Musi być jakiś błąd w konfiguracji mam. Zapraszamy do odwiedzenia Forum Coin (http://www.coinforums.com/forum.php) i spróbuj przetłumaczyć na język. To trwa 30-40 sekund tłumaczyć każdej strony. Widzę tutaj Mogę przetłumaczyć dowolną stronę w kilka sekund.
Czytałem porady dotyczące wydajności i zrobić wszystko, co istnieje, że mogę zrobić.
Używam vBSEO i zrobili wszystko integracji, które są wymienione zarówno w forum i readme. Myślę, że może być coś nie istnieje.
Proszę dać mi znać gdzie powinienem zacząć szukać.
Dzięki!
Do tej pory mieliśmy tylko jeden taki przypadek i powodem było opóźnienia od Google odpowiedzi. W przypadku, który opiszę się, że:
1. Forum własny serwer wyciąga-coming zlecenia na tłumaczenia
2. lub Google dawał jakiś czas "kary"
To było widoczne w logach, kiedy możemy liczyć każdego żądania tłumaczenia. Wydaje się, że pierwsze kilka było w porządku, ant to każdy inny miał znacznie więcej czasu. Właściciel Forum było loking spowodować jego ustawienia zapory bez powodzenia. To było oczywiście coś z Google komunikacji, ponieważ zdarzają się tylko na stronie nie buforowane.
Rozwiązaliśmy ten problem nie poprzez dodanie nowego parametru wydajności "Opóźnienie pomiędzy tłumaczenia"
Widzę na forum, że pamięci podręcznej generuje wystarczająco szybko. Po pierwsze tłumaczenie zajmuje dużo czasu. Spróbuj użyć "Opóźnienie pomiędzy tłumaczenia" i ustaw tam tj. 10. Pamiętaj, musisz sprawdzić to z wyłączonym cache. Tak więc wyłączyć cache na chwilę i sprawdzić szybkość tłumaczenia - będziesz mieć pewność, że jest to prędkość strona nie pamięci podręcznej. Jeśli widzisz poprawę (dobrze, że niektóre narzędzia do mierzenia czasu przed i po - można znaleźć takie w internecie), następnie skręcić na cache i to jest w porządku. Jeśli nie również włączyć cache, ustawić opóźnienie na 0, i daj nam znać - będziemy szukać innych rozwiązań:)
Również - bardzo ważne. Jeśli serwer nie jest w stanie obsłużyć wszystkich językach - proszę wyłączyć niektóre na początku. Czyli początek 10 językach, a gdy te będą buforowane następnie rozpocząć dodawanie nowych języków od czasu do czasu. Wielu forach można uruchomić z wszystkich języków - to wszystko zależy od środków - w przypadku gdy coś nie jest doskonały i nawet jeśli nie jest w vBET ale między serwerem i Google, to nie mniej pamięci podręcznej językach oznacza mniej Google wniosków, oznacza mniej problemów.
Brak pamięci podręcznej i Opóźnienie pomiędzy Tłumaczenia! = 0. Mam pustą stronę na tłumaczenie?
Serwer jest przeciążony albo patrząc @ wykresów wydajności narzędzi administracyjnych.
Wiele razy, tłumaczenie jest źle, za:
http://www.coinforums.com/badtrans.jpg
To była praca bardzo dobra nawet bez cache wcześniej, nie wiem co się stało! Nawet z tej strony w pamięci podręcznej mam problemy, myślę, że jest o coś innego.
Hmmmm ....
Upewnij się, że język forum jest OK - nie nikt nie zmienił.
Należy także sprawdzić swój status Google - proszę daniele tej instrukcji: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):