PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany biała strona podczas tłumaczenia RSS

Snake
11-04-10, 01:09
i pojawia się pusta strona podczas przeglądania jednego z tłumaczone kanały RSS, jakieś pomysły dlaczego?

dzięki.

vBET
11-04-10, 15:14
Jaki rodzaj RSS na próbę - prosimy o przesłanie pełnego adresu URL. Czy to się dzieje na oryginalnych RSS również, czy tylko na przetłumaczone jeden?

Snake
11-04-10, 15:19
Po prostu przetłumaczone RSS, normalny RSS jest w porządku, masz mój adres forum, możesz przetestować go tam.

vBET
11-04-10, 22:54
OK - widzę go na forum. Niestety nie jesteśmy w stanie odtworzyć go na naszym forum.

Byłoby najlepiej, jeśli mamy dostęp do forum i sprawdzić - może to być także np. test / kopia - po prostu zachowywać się tak samo. Bez odtwarzania kwestii nie możemy nad nim pracować. Czy możesz mi PM dostęp szczegóły do Admin CP i FTP? Jak napisałem może to być jakiś przykład testu - Muszę tylko zachowanie nie treści. Albo przynajmniej masz jakieś logi błędów o RSS? ...

Jak można sprawdzić tutaj i na tym forum (http://www.forum.simple-nlp.pl/) RSS działają dobrze. Testu na naszym forum również. W tej chwili jesteś jedynym, który ma problem i swoim forum jest jedynym miejscem, gdzie możemy to sprawdzić.

Snake
11-04-10, 22:58
Jestem jedynym administratorem na moim forum, proszę mi dać instrukcje do rozwiązywania problemów.

vBET
12-04-10, 13:08
Obawiam się, że to jest zbyt skomplikowane i wymaga interakcji - musimy znaleźć przyczynę problemu. Byłbym w stanie udzielić Ci szybko naprawić instrukcje, czy wiem, co tam się dzieje i być w stanie odtworzyć go na mojej stronie. Nie wiedząc, gdzie jest błąd, po prostu nie mają pojęcia o tym, jak, co i nie naprawić (może to być spowodowane konfliktem w inny mod, konfiguracji źle ...). Bez możliwości reprodukcji nie wiemy, czy nasze zmiany rozwiązuje problem. A ty jesteś jedynym, który ma problem. Dlatego najlepiej będzie, jeśli mamy dostęp - nawet do forum. Jak pisałem już nie muszę zawartości forum po prostu trzeba to zachowanie. Rozumiem, że nie chcesz dzielić dostęp do forum dyskusyjne. Czy masz przykład testu, w którym to samo się dzieje?

W tym momencie do najprostszych instrukcji należy otworzyć plik / includes / vbenterprisetranslator_functions_external.php i określić, gdzie kod zatrzymuje oceny poprzez umieszczenie "TEST 1" echo; (i zmieniając liczbę dla każdego echo) pomiędzy liniami kodu. Jeśli wiesz, co jest binarny wyszukiwania, a następnie użyć tego algorytmu. Ewaluacja zaczyna się w funkcji vbet_translateExternal.

Jeśli uważasz, że jesteś w stanie określić, gdzie problem jest wtedy możemy zrobić to w ten sposób, ale to zajmie dużo więcej czasu - zwłaszcza po twojej stronie, co nie jest konieczne, ponieważ nasze poparcie. Oczywiście rozumiemy, że nie chcesz nasze pełne poparcie, więc spróbujmy zrobić to na swój sposób.

Snake
15-04-10, 20:57
Pierwsze inny problem tutaj Juice komputerowe - Spy Site (http://www.computer-juice.com/forums/pt/vaispy.php)

Wydaje się, że skrypt nie jest uzyskanie pliku css prawidłowo i szuka w niewłaściwym miejscu dla obrazów ...

- Postaram się to, co powiedział do innych kwestii.

Snake
15-04-10, 21:02
Obawiam się, że to jest zbyt skomplikowane i wymaga interakcji - musimy znaleźć przyczynę problemu. Byłbym w stanie udzielić Ci szybko naprawić instrukcje, czy wiem, co tam się dzieje i być w stanie odtworzyć go na mojej stronie. Nie wiedząc, gdzie jest błąd, po prostu nie mają pojęcia o tym, jak, co i nie naprawić (może to być spowodowane konfliktem w inny mod, konfiguracji źle ...). Bez możliwości reprodukcji nie wiemy, czy nasze zmiany rozwiązuje problem. A ty jesteś jedynym, który ma problem. Dlatego najlepiej będzie, jeśli mamy dostęp - nawet do forum. Jak pisałem już nie muszę zawartości forum po prostu trzeba to zachowanie. Rozumiem, że nie chcesz dzielić dostęp do forum dyskusyjne. Czy masz przykład testu, w którym to samo się dzieje?

W tym momencie do najprostszych instrukcji należy otworzyć plik / includes / vbenterprisetranslator_functions_external.php i określić, gdzie kod zatrzymuje oceny poprzez umieszczenie "TEST 1" echo; (i zmieniając liczbę dla każdego echo) pomiędzy liniami kodu. Jeśli wiesz, co jest binarny wyszukiwania, a następnie użyć tego algorytmu. Ewaluacja zaczyna się w funkcji vbet_translateExternal.

Jeśli uważasz, że jesteś w stanie określić, gdzie problem jest wtedy możemy zrobić to w ten sposób, ale to zajmie dużo więcej czasu - zwłaszcza po twojej stronie, co nie jest konieczne, ponieważ nasze poparcie. Oczywiście rozumiemy, że nie chcesz nasze pełne poparcie, więc spróbujmy zrobić to na swój sposób.

Twój mówi mi, gdybyś oceny tego problemu byłoby spędzić godziny dodając: "TEST 1" echo; pod każdym i każdej linii kodu w tym pliku ... naprawdę?

vBET
16-04-10, 02:27
Nie - nigdy nie napisałem czegoś takiego. Nie mam pojęcia, dlaczego nawet o tym myśleć ...

Te, w których wskazówek, ponieważ te, w których najłatwiej opisać. 1 - stracisz punkt, przeszukiwanie binarne. 2 - mamy sposoby, aby to zrobić bez wyjścia zmienia i jesteśmy w stanie to zrobić szybko, bo wiemy, że nasz kod i duże doświadczenie w znalezieniu błędów i konfliktów z innymi wtyczek.

Tak czy inaczej - pytanie nie daje żadnych krok bliżej do rozwiązania. Oferujemy Państwu nasze pełne poparcie. Można zaakceptować to, co zapłacił, czy można odmówić. Będziemy cię szanować decyzji i starać się pomóc, nawet jeśli odmówi nasze wsparcie. Nadal należy skupić się na problem - chcesz spróbować to zrobić samemu, to proszę daniele naszych wskazówek. Chcesz nam bezpieczny czas, poinformuj nas w Pamiętaj, że wszystkie nasze intencje są pomóc.

Snake
16-04-10, 02:31
Prawo, a punkt i czynię to może i postępuj według instrukcji, tak, proszę podać mi instrukcje.

Nie chcę, aby umożliwić dostęp jak nie masz reputacja, tylko ludzie, i dać dostęp do forum jest mi vbulletin i vbseo, bo mogę im ufać.

Jesteś dla mnie nowe, więc wolałabym, aby instrukcje nie pełne poparcie.

Dzięki.

vBET
16-04-10, 02:56
To jest twoja decyzja, a my zaszczyt go nawet to czyni rzeczy bardziej skomplikowane:) Proszę pamiętać, że zawsze można po prostu zrobić kopię forum i daje nam dostęp do testów przykład nie prawdziwe forum.

Proszę daniele instrukcji, które już dał. Nie musisz ustawić echo po każdym wierszu - znaleźć sposób przeszukiwania binarnego pracy. Włóż trochę na początku, niektóre na końcu, niektóre w środku. Sprawdź, które są pokazane co nie umieścić kilku między ostatnią i to, które nie wykazały, i tak dalej. W ten sposób można określić, gdzie przerwy kodu. Innym podpowiedzi - korzystanie URL RSS2 i echa zestaw funkcji do RSS2 (dużo kodu nie jest w ogóle używany). Jak już napisałem do ciebie - wiemy, nasz kod i wiedzieć, jak i gdzie szukać skutecznie. Dla możesz być łatwiejsze, jeśli tylko znaleźć wystąpienia RSS2 w kodzie. Proszę zacząć od początku (poszukaj w podpowiedzi przed) - to może być coś przed oceną idzie do RSS2 kodem.

Również przed tym wszystkim sprawdź czy masz jakieś inne wtyczki pracy na haku external_complete i wyłączyć tymczasowo aby sprawdzić czy niektóre z nich powoduje konflikt.

Proszę daj nam znać o wynikach.

Snake
16-04-10, 11:53
I teraz mamy pracy, wydaje się, miałem wtyczki wyłączone przez pomyłkę.

Ale przetłumaczone kanałów nie potwierdzić, mnóstwo błędów.

RSS Validator Wyniki: http://www.computer-juice.com/forums/zh-CN/external.php?type=RSS2

I waszą tutaj są złe;

RSS Validator Wyniki: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/zh-CN/external.php?type=RSS2

vBET
16-04-10, 16:28
Jak widzę te są ważne, a niektóre wskazówki są do poprawy.

Prosimy pamiętać, że RSS jest OK. 1-cia sprawa jest w treści tego, co jest w post nie po naszej stronie. 2-ga jest o tym, jak vBulletin generuje kanały RSS - wystarczy zauważyć, że dzieje się na stoisku nie przetłumaczone kanał RSS, kiedy vBET nic nie robi.

W twoim przypadku tak naprawdę wydaje się być problemem. Wygląda jak zły nagłówek jest wysyłany. Idę do kodu teraz szukać problemu - powinno dać szybkie rozwiązania w chwilę:)

Snake
16-04-10, 16:34
Moje paszy problem z kodowaniem, znaków specjalnych i 500 kod błędu serwera.

Kanał nadal daje 500 błąd serwera, który jest zły.

Ten kanał nie sprawdza.

Serwer zwrócił HTTP Error 500: Internal Server Error

vBET
16-04-10, 16:53
Dzięki za znalezienie tego błędu:) Do rozwiązania - patrz szybko naprawić poniżej - będzie to uwzględnione w następnym wydaniu.

Quick Fix:
1. Znajdź plugin o nazwie "Tłumacz RSS" i przejdź do edycji.
2. Znajdź tam:

vbet_external_complete(&$output);
3. Zamień na:

vbet_external_complete(&$output, &$headers);
4. Zapisz zmiany
5. Edytuj plik / includes / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php
6. Znajdź tam:

function vbet_external_complete(&$output) {
7. Zamień na:

function vbet_external_complete(&$output, &$headers) {
8. Dodaj zmienił fie z serwerem.

Daj nam znać, nie rozwiąże ona problemów RSS. To rozwiązanie zostało przetestowane na naszym forum badań i rozwiązuje problem kodowania.

Snake
16-04-10, 17:10
Same.

http://www.computer-juice.com/forums/zh-CN/external.php?type=RSS2

RSS Validator Wyniki: http://www.computer-juice.com/forums/zh-CN/external.php?type=RSS2

Także kanał wciąż dają 500 błędów;

Normalny vBulletin rss nie;

vBET
16-04-10, 17:17
Widzisz teraz w pamięci podręcznej treści (cache RSS jest obsługiwana przez vBulletin).

I sprawdzeniu RSS / ar / i to jest w porządku. zh-CN będzie dobrze po przedawnienia pamięci podręcznej:) Proszę tylko sprawdzić na coś, czego nie było przed buforowane (np. arabski tłumaczenie) i daj nam znać wyniki.

Snake
16-04-10, 17:17
Ponadto, kolejny błąd, w RSS też, jeśli spojrzeć na walidacji przewijania w dół, wszystkie linki są skierowane do stron w języku angielskim, a nie nowe strony języka, więc strony RSS nie jest nawet połączenie do prawej wątki!

vBET
16-04-10, 17:20
Ponadto, kolejny błąd, w RSS też, jeśli spojrzeć na walidacji przewijania w dół, wszystkie linki są skierowane do stron w języku angielskim, a nie nowe strony języka, więc strony RSS nie jest nawet połączenie do prawej wątki!

Jak widzę na kanał RSS dla arabskiego, że wszystko jest OK. Być może coś przeoczyć. Prosimy o przesłanie dokładnego adresu URL kanału RSS do forum, gdzie problem istnieje i daje dokładny adres URL, który jest źle w tym kanale.

Snake
16-04-10, 17:20
Ok, ale nadal błąd 500., bot google nie spodoba 500 błąd nagłówka!

Również linki są w tym formacie.

***. Computer-juice.com/forums/bg/showthread.php? T = 28848 & goto = newpost

Nie powinny one być seo'd adresów?

vBET
16-04-10, 17:34
Ok, ale nadal błąd 500., bot google nie spodoba 500 błąd nagłówka!

Również linki są w tym formacie.

***. Computer-juice.com/forums/bg/showthread.php? T = 28848 & goto = newpost

Nie powinny one być seo'd adresów?

Około 500 nagłówka - w tym momencie nie mam pojęcia dlaczego validator twierdzi, około 500 błędów - sam URL w przeglądarce daje odpowiedniej treści. Wydaje się również, tylko na niektórych tłumaczeń na inne nie. Może to coś z cache - będziemy z powrotem do niego po upłynie i sprawdzić czy jest to jakiś istniejący problem, czy tylko w pamięci podręcznej historii.

O linki - tak te powinny być seo'd adresów URL. Proszę powiedzieć, jaka jest twoja wartość dla "katalog Forum" ustawienie.

Snake
16-04-10, 19:26
Musi być problem pamięci podręcznej, wszystkie nowe przetłumaczone RSS to teraz 100% ok, dziękuję.

Snake
20-04-10, 13:24
Ok, więc problem jest kanały tłumaczone przed tej poprawki wciąż są błędy i zła nie URLe seo.

Jak usunąć stary cache kanały więc nowy kanał poprawek może pracować.

Dzięki.

vBET
21-04-10, 02:27
Powinno to być realizowane automatycznie - czas cache RSS mierzona jest w minutach, a nie w dniach ... Nie wiem, czy / gdzie vBulletin pozwala wyczyścić cache RSS ręcznie. Yoou może spróbować ustawić na niską wartość (np. 1 minuta), kiedy robisz testy, a potem wrócić do poprzedniej.

Jak napisałem nie powinny być przechowywane tak długo. Upewnij się, że szukasz na rzeczywistych kanał wyjściowy nie buforowane na stronie (np. w pamięci podręcznej przeglądarki). Proszę podać mi adres URL RSS, który nadal nie jest poprawny - będzie to sprawdzić na mojej stronie. Jeśli konieczne będzie będziemy szukać błędów, ale najpierw sprawdzić, czy rzeczywiście istnieje.

Ponadto prosimy o przesłanie 2 pierwsze zasady vBET i upewnij się, że zestaw katalogu forum / forum w vBET konfiguracji.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.10.1 you can enjoy automatic translations