View Full Version: Решени бела страница, кога преведување RSS канали
можам да добијам празна страница кога ќе видите некоја од преведени RSS feeds, сите идеи зошто?
благодарам.
Каков тип на RSS Дали сте за тестирање - пратете целосно рачно. Дали тоа се случува на оригиналниот RSS исто така, или само на преведени еден?
Само преведени RSS, нормално RSS е во ред, имаш мојот форум URL-то, можете да го пробате тука.
ОК - го гледате на вашиот форум. За жал ние не сме во можност да го репродуцира на нашите форуми.
Тоа ќе биде најдобро ако се добие пристап до твојот форум и да го провери тоа - тоа може да се тест пример / копија - тоа само треба да се однесуваат ист начин. Без копирање на прашањето не можеме да работиме на тоа. Можете ли да ве молиме PM ме пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP? Како што пишува може да се некои тест пример - Јас само треба однесување не на содржината. Или барем дали имаш грешка дневници за RSS? ...
Како што можете да проверете тука и на овој форум (http://www.forum.simple-nlp.pl/) RSS се работи добро. На нашиот тест форуми исто така. Во овој момент вие сте единствениот кој има прашање и твојот форум е единственото место каде што можеме да го провериш.
Јас сум само admin на мојот форум, да ми даде инструкции за дијагностицирање.
Се плашам дека е премногу комплициран и бара интеракција - ние треба да се најде причина за ова прашање. Јас би бил во можност да ви даде брз лек инструкции ако знаев што се случува таму и да се во можност да го репродуцира на моја страна. Не знаејќи каде на бубачки е ние едноставно немаат поим за тоа како, што и не го поправам (тоа можат да бидат предизвикани од конфликтот од страна на некои други современи, не е во ред конфигурацијата ...). Без можност да се репродуцира не знаеме се нашите промени поправки на ова прашање. И вие сте единствениот кој има прашање. Тоа е зошто тоа би било најдобро ако имаме пристап - дури и да пробната форумот. Како што веќе напиша не ми треба твојот форум содржина Јас само треба тоа е однесување. Јас разбирам дека не сакаат да ги споделат пристап до вашиот вистински форумот. Дали имате тест пример каде што истата работа се случува?
Во овој момент за наједноставните инструкции молам отвори датотеката / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_external.php и да се одреди каде кодот престане со ставање на оценување 'test 1 "ехо; (и менување на бројот за секоја ехо) меѓу кодот линии. Ако знаеш што е бинарна Барај потоа користете го овој алгоритам. Евалуација започнува во функција vbet_translateExternal.
Ако мислите дека сте способни да се утврди каде прашање е тогаш можеме да го направиме овој начин, но тоа ќе биде потребно многу повеќе време - особено на ваша страна, она што не е неопходно, бидејќи имате нашата поддршка. Се разбира, ние разбираме дека вие не сакате нашата целосна поддршка, па ајде пробајте да го направите вашиот начин.
Прв друго прашање тука Компјутерски сок - Мапа на шпион (http://www.computer-juice.com/forums/pt/vaispy.php)
Се чини дека на сценариото не е добивање на CSS датотека правилно и е во потрага во погрешно место за слики ...
- Јас ќе се обидам што си рекол за друго прашање.
Се плашам дека е премногу комплициран и бара интеракција - ние треба да се најде причина за ова прашање. Јас би бил во можност да ви даде брз лек инструкции ако знаев што се случува таму и да се во можност да го репродуцира на моја страна. Не знаејќи каде на бубачки е ние едноставно немаат поим за тоа како, што и не го поправам (тоа можат да бидат предизвикани од конфликтот од страна на некои други современи, не е во ред конфигурацијата ...). Без можност да се репродуцира не знаеме се нашите промени поправки на ова прашање. И вие сте единствениот кој има прашање. Тоа е зошто тоа би било најдобро ако имаме пристап - дури и да пробната форумот. Како што веќе напиша не ми треба твојот форум содржина Јас само треба тоа е однесување. Јас разбирам дека не сакаат да ги споделат пристап до вашиот вистински форумот. Дали имате тест пример каде што истата работа се случува?
Во овој момент за наједноставните инструкции молам отвори датотеката / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_external.php и да се одреди каде кодот престане со ставање на оценување 'test 1 "ехо; (и менување на бројот за секоја ехо) меѓу кодот линии. Ако знаеш што е бинарна Барај потоа користете го овој алгоритам. Евалуација започнува во функција vbet_translateExternal.
Ако мислите дека сте способни да се утврди каде прашање е тогаш можеме да го направиме овој начин, но тоа ќе биде потребно многу повеќе време - особено на ваша страна, она што не е неопходно, бидејќи имате нашата поддршка. Се разбира, ние разбираме дека вие не сакате нашата целосна поддршка, па ајде пробајте да го направите вашиот начин.
Вашиот ми кажуваат, ако сте биле оценување овој проблем ќе поминат неколку часа додавајќи 'test 1 "ехо, под секој линија од кодот во таа датотека ... навистина?
Не - никогаш не сум напишал такво нешто. Јас немам идеја зошто дури и размислуваат за тоа ...
Оние каде совети за вас, затоа што оние каде што најлесно да се опише. 1 - ќе го пропушти точка за бинарни пребарување. 2 - имаме начини да го направите тоа без излез се менува и ние сме во состојба да го стори тоа брзо, предизвика знаеме нашиот код и има многу искуство во пронаоѓање на грешки или конфликти со други додатоци.
Како и да е - твоето прашање не ви даде каков било чекор поблиску до решение. Ние ви нудиме нашата целосна поддршка. Можете да го прифати она што сте платиле, или можете да го одбие. Ние ќе ви чест одлука и да се обидат да ви помогнат, дури и ако одбие нашата поддршка. Сепак, ве молиме фокусира на прашањето - дека сакате се обиде да го направите тоа сами, тогаш Ве молиме да необработени нашите совети. Сакате ли да безбедно вашето време, да ги споделите со нас внатре Ве молиме имајте во предвид дека сите наши намери се да ви помогне.
Право, и точка сум што е можам да ги следат упатствата, па така, да ми даде инструкции.
Не сакам да ви даде пристап како немате онлајн репутација, само луѓе што ги даде пристап на мојот форум се мене, имала и имала, бидејќи можам да им верувам.
Вие сте нови за мене, па така, јас би сакале да имаат инструкции, а не целосна поддршка.
Благодарам.
Тоа е твоја одлука и ќе го чест дури и тоа го прави работите покомплицирани:) Ве молиме запомнете дека секогаш може само да се направи копија на форумот и да ни даде пристап до тест пример, а не вистински форумот.
Ве молиме необработени инструкции кои веќе ти дал. Вие не треба да се постави ехо по секоја линија - се најде како бинарен за пребарување работи. Стави некои на почетокот, некои на крајот, некои во средината. Проверете кои се прикажани што не, стави неколку помеѓу последната и оној кој не покажа, и така натаму. На овој начин ќе се утврди каде кодот паузи. Друга совети - употреба URL за RSS2 и да се echos во функции за RSS2 (многу кодот е не се користи на сите). Како што веќе ти пишав - знаеме нашиот код и знаат како и каде да се погледне ефикасно. За да може да биде полесно, ако само Најди појави на RSS2 во кодот. Ве молиме почне од почеток (погледнете во совети пред) - тоа може да биде нешто пред евалуација оди RSS2 специфичен код.
Исто така пред сите на кои ве молиме проверете дали имаш други додатоци кои работат на кука external_complete и се оневозможи привремено да се провери ги некои од предизвикува конфликт.
Ве молиме кажете ни за вашите резултати.
Јас сега го работи, се чини дека имаше приклучок оневозможен од страна на грешка.
Но, преведени гасови не се провери, многу грешки.
Наслови Валидаторна Резултати: http://www.computer-juice.com/forums/zh-CN/external.php?type=RSS2
И твое тука се лоши;
Наслови Валидаторна Резултати: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/zh-CN/external.php?type=RSS2
Како што гледам оние важат и некои совети се да се подобри.
Ве молиме имајте предвид дека нашите RSS е во ред. 1 прашање е за содржина која за тоа што е во пост не е на нашата страна. 2 е за тоа како во мрежата! Генерира RSS канали - само имајте во предвид дека кабина случува не преведени RSS канал, кога vBET не прави ништо.
Во вашиот случај има навистина изгледа да биде проблем. Изгледа не е во ред насловот е Испрати. Одам да го кодот во моментов да се погледне за издавање - треба да ви даде брз лек подолго време:)
Мој извор има проблем со кодирање, специјални карактери и 500 грешка на серверот код.
Вашата храна уште дава 500 грешка на серверот, што е лошо.
Оваа храна не се провери.
Серверот врати HTTP грешка 500: внатрешна Грешка на серверот
Ви благодариме за наоѓање на оваа грешка:) За решение - види брзо решение подолу - тоа ќе бидат вклучени во следното издание.
Брз лек:
1. Најди додаток наречен "Преведете RSS" и да одат да ја смените.
2. Најди ги има:
vbet_external_complete(&$output);
3. Замени со:
vbet_external_complete(&$output, &$headers);
4. Зачувај промени
5. Измени датотеката / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php
6. Најди ги има:
function vbet_external_complete(&$output) {
7. Замени со:
function vbet_external_complete(&$output, &$headers) {
8. Внеси промени FIE на серверот.
Ве молиме кажете ни го реши тоа вашиот RSS прашања. Ова решение беше тестирана на нашиот тест форуми и решава кодирање прашање.
Истото.
http://www.computer-juice.com/forums/zh-CN/external.php?type=RSS2
Наслови Валидаторна Резултати: http://www.computer-juice.com/forums/zh-CN/external.php?type=RSS2
Исто така вашата храна се уште даваат по 500 грешка;
Нормално vBulletin RSS не;
Вие сте во потрага токму сега на кеширани содржини (RSS кешот е управувани од страна имала).
Се проверува вашиот RSS за / врска / и тоа е во ред. zh-ДоН ќе биде во ред по кеш истекува:) Ве молиме само да го провериш на нешто што не беше кеширана пред (како арапски превод) и ги споделите со нас на резултатите.
Исто така, друга грешка, во вашиот RSS исто така, ако се погледне во валидација движете се надолу, сите линкови се укажува на англискиот страници не, новиот јазик страници, па RSS страница не е дури ни поврзува со право теми!
Исто така, друга грешка, во вашиот RSS исто така, ако се погледне во валидација движете се надолу, сите линкови се укажува на англискиот страници не, новиот јазик страници, па RSS страница не е дури ни поврзува со право теми!
Како што гледате на вашиот RSS канал за арапски дека сè е во ред. Можеби ми недостига нешто. Ве молиме испратете точно RSS канал рачно на вашиот форум, каде што ова прашање постои и даде точната URL адреса која не е во ред во овој канал.
Добро, но, сепак 500 грешка, Google бот не ќе се допаѓа 500 грешка насловот!
Исто така, линкови се во овој формат.
***. Computer-juice.com/forums/bg/showthread.php? T = 28.848 & Оди = newpost
Зар не треба да се seo'd адреси?
Добро, но, сепак 500 грешка, Google бот не ќе се допаѓа 500 грешка насловот!
Исто така, линкови се во овој формат.
***. Computer-juice.com/forums/bg/showthread.php? T = 28.848 & Оди = newpost
Зар не треба да се seo'd адреси?
Околу 500 насловот - Во овој момент немам идеја зошто валидатора тврдења за 500 Грешка - истата адреса во прелистувачот дава соодветна содржина. Исто така, се појавува само на некои преводи на други не. Можеби тоа е нешто со кеш - ќе се врати да го по кеш истекува и да се провери дали тоа е некои постоечки проблем или само кеширани историја.
За Линкови - Да тие треба да се seo'd адреси. Ве молиме кажете што е ваша вредност за "Форум директориумот" амбиент.
Мора да се кешот прашање, сите нови преведени RSS канали сега се 100% во ред, ви благодарам.
Ok, па проблемот се храни преведени пред овој поправи уште има грешки и погрешно не оптимизација адреси.
Како можам да ги избришете старите гасови кеш па нов довод со поправени грешки можат да работат.
Благодарам.
Тоа треба да се направи автоматски - RSS кеш време се мери во минути, а не во денови ... Не знам не / каде vBulletin овозможува да го исчистите кешот RSS рачно. Yoou да се обидете да го поставите на ниска вредност (како 1 минута) кога ќе се прават тестови, и по што се врати на претходниот.
Како што пишува не треба да бидат складирани за толку долго. Ве молиме бидете сигурни дека сте во потрага за вистински канал излез не кеширани на ваша страна (како во кешот на прелистувачот). Те молам дај ми рачно на RSS кои се уште не е точно - ќе го проверете и на моја страна. Ако тоа ќе биде потребно ние ќе го разгледаме за грешка, но прво нека се провери дали тоа навистина постои.
Исто така Ве молиме да ни ги испратите вашите 2 прв правила за vBET и бидете сигурни дека ќе го поставите вашиот форумот директориум во / форуми во vBET конфигурација.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):