PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Mod coś działa nie richtik.

jaryx
07-12-09, 19:42
Dalem rade. Nieważne. : P

jaryx
09-12-09, 07:39
1. W ostatnich tematach na vbadvanced temat napisany po portugalsku wyświetla się razem z bbcode

como faço pra participar

Co zrobić, żeby SIĘ NIE pojawiało się?

2. Użytkownik napisał temat po portugalsku "como faço pra participar" W treści powtórzył się samo. O ile w treści wszystko ładnie się wyświetla zarówno przetłumaczone jak i nie, aby w tytule zamiast "ç" pojawiło się "FAA $".
Po mojej edycji i poprawieniu FAA $ na ç teraz temat wyświetla się prawidłowo.

Żart Co przyczyną Tego błędu? Jak temu zaradzić?

vBET
10-12-09, 22:22
1. Podaj mi proszę link pod którym mogę to zobaczyć.
2. Czy jesteś w stanie to zreprodukować - to znaczy jak napiszesz nowego posta z takim tytułem to też są krzaczki?

Przy okazji łatwiej będzie jak w przyszłości, dla każdego problemu napiszesz osobny wątek :)

jaryx
20-12-09, 22:17
ad. 1 Znasz link
ad. 2 Znasz opis

Czekam :)

vBET
22-12-09, 00:19
Podeślij poprzez forum. To jest jedyny oficjalny kanał, poprzez który dostarczana jest pomoc w zakresie vBET. Informacje wysyłane innymi kanałami mogą po prostu zginąć, albo zostać odebrane z innego komputera i nie być więcej dostępne dla naszego personelu.

Dlatego sorki za niedogodność, ale wstukaj to jeszcze raz tutaj ;)

jaryx
11-01-10, 20:24
Dzis na forum pojawił się nowy "kwiatek":

htt p://fifa.pes.com.pl/sezon-1-fifa-10-ps3-f2154/%D0%B7%D0%B0nz%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0z%D0%B8%D0%B5-23440.html
Jakaś podpowiedź?

vBET
11-01-10, 20:59
Tak - zobacz czy tytuł wątku jest wewnątrz znacznika langtitle - jak nie to dodaj (z kodem języka).

Przy okazji - proszę otwieraj nowe wątki dla nowych kwestii :) To pomoże nam w lepszym zarządzaniu nimi :)

jaryx
12-01-10, 07:52
Tak - zobacz czy tytuł wątku jest wewnątrz znacznika langtitle - jak nie to dodaj (z kodem języka). Przy okazji - proszę otwieraj nowe wątki dla nowych kwestii :) To pomoże nam w lepszym zarządzaniu nimi :)Faktycznie chyba nie było tego znacznika. W treści tematu również. Pytanie teraz: Dlaczego?Użytkownik ma język ustawiony na PL, choć jego adres IP jest z Rosji.Czy przy rejestracji użytkownika na forum, jest automatycznie wybierany jego język, na podstawie tego w jakim języku aktualnie przegląda forum?No i wrócił główny problem tego tematu, czyli na stronie głównej (vbcmps) ten poprawiony temat wyświetla mi się jako: [ langtitle=ru]Запись Dlatego też kontynuuję ten wątek

vBET
12-01-10, 14:04
Jeśli nie masz ustawionego automatycznego wykrywania języka wiadomości, to system ufa użytkownikowi. vBET nie ustawia automatycznie języka w trakcie rejestacji - użytkownik sam go wybiera. vBET proponuje automatycznie (na dzień dobry zaznacza) język na podstawie ustawień przeglądarki a nie na podstawie IP.

Jeśli chodzi o vB Advanced to aktualnie vBET ma moduł integrujący z vB Advanced Dynamics i tam langtitle będzie interpretowany. vB CMPS po prostu nie jest jeszcze zintegrowany i dlatego tam nie jest jeszcze interpretowany langtitle. Tak więc wymaga to integracji. Jeśli chcesz pomocy w zakresie integracji - proszę napisz pista w dziale integracji. Podam Ci przykładowy kod do użycia, który parsuje langtitle - trzeba go użyć w odpowiednim miejscu.

vBET z czasem będzie wspierał najbardziej popularne mody. Obecnie mamy dużo pracy nad versją 3.3.0, która wyjdzei w tym tygdniu, a potem nad 4.0. Potem będziemy integrować inne mody - vB CMPS już został zgłoszony do integracji :)

jaryx
12-01-10, 18:40
Ok. Dziękuję. Temat do zamknięcia. :)

ps.
Nie mam uprawnień do zakładania tematów w dziale integracja... dlatego napisałem go tu: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/pl/vbet-integration-other-plugins/245-wsparcie-dla-vbadvanced-cmps.html#post1085

vBET
23-01-10, 15:10
Zaktualizowałem uprawnienia :) Tak na przyszłość ;)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations made by vBET 4.10.1