Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Proszę sprawdzić moje forum jest ok?
Cuti Malaysia
01-06-11, 08:03
Hi .... szef
1) sprawdź moje forum, to jest ok moim forum (cutimalaysia.my) zintegrować właściwie z vbtranslator po i uaktualnienia do nowej wersji?
2) Mój hosting provider skargę do mnie, moja baza danych rozrasta się po I użyć wtyczki. Jak rozwiązać ten problem?
Cześć
1. Kiedy nie jestem swoim forum teraz widzę tylko puste komunikować. To jest jak forum jest zamknięta, ale bez wiadomości ... Proszę potwierdzić, że forum jest żywe i włączone.
2. Oczywiście, że jest - teraz masz dużo więcej treści już teraz. Każde tłumaczenie jest w pamięci podręcznej. Możesz wyłączyć pamięci podręcznej bazy danych, ale nie jest to zalecane. Dzięki pamięci podręcznej tłumaczenia są dużo, dużo szybciej.
Cuti Malaysia
03-06-11, 16:31
Hi szefa
Spróbuj ponownie moje forum
1) jest vbtranslator jest całkowicie funkcjonalnie w moim forum z każdym problemem wątpliwości?
2) jest to moje forum po aktualizacji do nowej funkcji wersji poprawnie z innymi plugin?
3) I url takie miejsce na Forum główne domeny ==> cutimalaysia.my / forum bez http:// to jest ok? \\
4) Jakie informacje muszę się tutaj? Forum katalogu ==>??
5) adres URL śledzenia poza katalogu forum. Ustawić tak. Czy jest to prawidłowe?
P / S: Dziękuję za wyjaśnienie przyszłości.
Twoje forum nie działa w tej chwili:
Warning: require_once (/ home / maximus / public_html / vb_dir.php) [function.include]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in / home / / maximus public_html / content.php on line 2
Fatal error: require_once () [function.include]: Failed opening required '/ home / maximus / public_html / vb_dir.php' (include_path ='.:/ usr / lib / php: / usr / local / lib / php ') in / home / / maximus public_html / content.php on line 2
To NIE jest vBET problem - pominięcia wymaganych vb_dir.php pliku proszę go poprawić.
O Twoje pytania:
1. Nie można powiedzieć, kiedy forum nie działa. Mogę sprawdzić to na ogół po zatwierdzeniu, że forum działa ponownie
2. Nie popieramy innych wtyczek tylko vBET. Nie mogę powiedzieć, nie inne swoje wtyczki pracuje wel: 1. nie wspieramy inne wtyczki. 2. Nie wiem, co masz zainstalowane. 3. Nie wiem, co wtyczki możliwe. Jeśli znajdziesz jakiś problem związany z vBET napisz a my pomożemy Ci:)
3. Nie można powiedzieć, ponieważ forum nie działa. Czy używasz subdomeny w swoim forum?
4. Nie wiem, ponieważ forum nie działa. Jeśli korzystasz z forum podkatalogu URL forum następnie umieścić tam katalog forum. Jest to wyraźnie opisane w opisie parametrów.
5. Nie wiem, ponieważ forum nie działa. Czy chcesz przetłumaczyć wszystkie strony poza katalog forum? Jeśli tak nit powinien być włączony, jeśli nie - aby go wyłączyć.
PS. Wiem, że nie było wyjaśnienie oczekiwano - o ile nie będzie widać forum pracy nie mogę powiedzieć więcej. Daj mi znać, kiedy będzie funkcjonalne.
Cuti Malaysia
04-06-11, 16:04
Haha ... sorry2. Robię problemów wczoraj
Hi szefa
Spróbuj ponownie moje forum
1) Widzę tylko niektóre język i wybrać użyć do przetłumaczenia pracy, ale stają się mądrzy po kliknięciu na drugą kartę, podobnie jak kartę do domu na przykład.
Ogólnej mojego vbtranslator nie działa prawidłowo. Jak rozwiązać ten duży problem?
2) Tak. Używam cutimalaysia.my / forum umieścić moje forum vBulletin. I CMPS vabdvanced jako strony głównej, cutimalaysia.
3) Dla Cache vBET pamięci (BETA). Jakie na to najlepszy i zalecane? Memcache? XCache? EAccelarator? APC?
P / S: Dziękuję za wyjaśnienie przyszłości.
OK. Forum działa teraz, ale tłumaczenia nie. Jak widzę tłumaczenia linki są błędne / forum / jest tam dwa razy ... Więc masz złe ustawienia.
Myślę, że najprostszym sposobem będzie PM mi dostęp szczegóły do Admin CP i FTP. Wtedy możemy sprawdzić na miejscu.
1) Prosimy o szczegóły dostęp PM będziemy sprawdzić konfigurację.
2) Jeszcze coś jest nie tak w konfiguracji, ponieważ łączy tłumaczenie pod banderą są podzielone - podwójne / forum /
3) Nie sugerujemy się za konkretnymi rozwiązaniami - nie robimy reklamy dla tych technologii pamięci podręcznej. Proszę znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Ciebie. Należy pamiętać, że niektóre z tych rozwiązań nie tylko buforuje ale także pre-kompilatory, co sprawia, że PHP znacznie szybciej - po szczegóły proszę sprawdzić te technologie w swoich stronach i forach poświęconych dla php
Dzięki za szczegóły dostępu.
Problem z niedziałających linków jest ze względu na swoją złej konfiguracji. Do katalogu Forum parametr można ustawić (bez spacji)
http: / / cutimalaysia .my / forum
Jeżeli jest to jasno opisane:
Jeśli forum nie jest połączony z domeną, ale to jest w katalogu, który jest zawarty w URL Następnie należy ustawić go tutaj. Zestaw z "/" na początku i bez '/' na końcu, czyli "/ forum"
Możesz nawet mieć tam wyraźny przykład ... Więc proszę ustawić tam odpowiednie wartości - na swoim forum jest / forum
Ponadto - dlaczego ustawić dowolną wartość, dla Forum główne domeny? Czy używasz subdomeny w swoim forum? Jeśli tak - proszę mi dać co najmniej jeden przykład sub-domen wykorzystywanych na forum. Jeśli nie, to należy oczyścić wartość tego parametru. Jest to wyraźnie opisane:
Ustawić tylko w przypadku korzystania z subdomen w swoim forum.
Również - nie zostały ustawione odpowiednie zasady vBET w htaccess w katalogu forum.. Jest to konieczne, jeśli chcesz używać linki SEO. Tutaj znajdziesz dokładne instrukcje do tego:
Również - gdy tłumaczenie forum będzie już pracy (najpierw sprawdzić to przed udaniem się do kolejnych kroków) należy zrobić jeszcze 2 rzeczy:
1. Integracja vBSEO do tłumaczenia linki (patrz readme.html w vBET pakiet instrukcje)
2. Pozostawić do tłumaczenia stron spoza katalogu forum (strony głównej jest na zewnątrz i ponieważ nie jest to forum potrzebuje specjalnego integracji) - tutaj znajdziesz instrukcje jak to zrobić: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting / 413-faq-2.html # post1546
Krótko - nie zostały wykonane niezbędne kroki. Należy pamiętać, że otrzymasz żadnej odpowiedzi tutaj za darmo - tak można to zrobić samemu całkowicie za darmo. Jeszcze jeśli czujesz to nie jest na danym obszarze, można zapłacić nam 30 dolarów na rzecz integracji: http://www.vbenterprisetranslator.com/integration-service.php
Jeśli chcesz zrobić to samodzielnie - wszystkie instrukcje są, proszę, daniele dokładnie poinstruowani. Także daj nam znać, kiedy skończysz i opisać wyniki.
Co to jest postęp? Czy potrzebne są inne wskazówki?
Wyślij PM i e-mail - nadal czeka na odpowiedź. Twoje rozwiązania są już opisane - proszę daniele tych i dać odpowiedź na wyniki.
Masz jeszcze konfiguracji rozbił się i nadal nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ze strony użytkownika. I po prostu wysłać wiadomość przez forum. Chcemy pomóc:)
Jeszcze raz wyślemy wiadomość przez forum. Dokonane żadne zmiany nie na wszystkich - Twoje tłumaczenia są nadal łamane. Chcemy pomóc:) - prosimy o kontakt.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):