PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Pętli

Taurus
20-10-10, 21:12
Według mojego gospodarza Mam ogromny problem z vbenterprisetranslator_seo.php działa w moim katalogu forum, które wydaje się być po prostu pętli i pochłania cykli procesora. Czy możesz to sprawdzić. Dziękuję.

kamilkurczak
21-10-10, 08:07
Jak widzę zmienić styl witryny i tłumaczenie działa szybko teraz.

Taurus
21-10-10, 21:11
Człowieku, czy możesz sprawdzić, co pytam o, vbenterprisetranslator_seo.php działa w moim katalogu forum, które wydaje się być po prostu pętli i pochłania cykli procesora.

Ja ciągle muszę się zabić!

kamilkurczak
22-10-10, 11:24
Witam,
vbenterprisetranslator_seo.php jest kontroler frontowy, więc jeśli masz pętlę - mogą być one spowodowane przez inny mod. Więc proszę zwrócić się do administratora - Dlaczego powiedział, że są to cykle (pętla) i jaki jest powód - to wiemy od czego zacząć.

Ci zostali poinformowani o co może być przyczyną tego problemu przez Michała. (Z 9 października) Czy cokolwiek z listy Michał? można to potwierdzić?
Tutaj masz informacje od Michała:

"If after restart it is all ok then I see those possibilities:
- Your Apache broke
- Your php broke
- Some background tasks was running (some sheduled tasks) which was killing your server

In first 2 cases it is possible that will never happen again or after long time.
If it is 3rd case then the issue will definitivelly come backe as soon as sheduled task will be triggered again."
Proszę - sprawdzić, czy pierwszy (bo według danych z wcześniej posty, uważamy, że nie stosuje się do vBET problem ale z tej opcji).
Proszę sprawdzić szczególnie ten punkt: - Niektóre zadania w tle był uruchomiony (niektóre zadania sheduled), który zabija serwer
więc proszę sprawdzić: po prostu udać się do admincp-> Zaplanowane zadania-> Zaplanowane Menedżera zadań i wyłączyć wszystkie - jeśli to pomogło - to jest powód (jeden proces) - po prostu włączyć jeden po drugim i znaleźć ten proces.
Jeśli nie - sprawdź pierwszy i drugi punkt z tej listy.

Proszę, upewnij się, bo jesteśmy vBET wsparcie i mamy do czynienia z kwestiami vBET - nie obsługuje serwer.
Proszę pamiętać IT:
vbenterprisetranslator_seo.php jest kontroler frontowy. Wszystkie wnioski, które są wysyłane do serwera przechodzi przez ten plik, więc zawsze będzie widoczne.

Dzięki

Taurus
22-10-10, 14:30
Tak, nigdy nie vBET ma żadnych problemów. To jest zawsze coś innego. Mam teraz ustawić crona na moim serwerze, by sprawdzić i zabić vbenterprisetranslator_seo.php co 4 minuty. A ponieważ ja, moja obciążenie procesora jest poniżej 3 więcej niż 24 godziny. Choć z vbenterprisetranslator_seo.php będzie działać do ponad 20 w czasie. Więc, jak może być coś innego!?
Więc co wykręcając się dalej?

EDIT: Co jest celem vbenterprisetranslator_seo.php??

kamilkurczak
22-10-10, 15:03
masz instrukcje, co robić i co sprawdzić, z vBET.
Więc proszę spróbować zrobić to i tutaj potwierdzić. Poprosili nas o tym - Michał dał ci listę wskazówek.

vbenterprisetranslator_seo.php jest kontroler frontowy. Wszystkie żądania do serwera (wszystkie mody i in.) Przechodzi przez ten plik. Jest to bardzo krótki plik. Wystarczy spojrzeć w do pliku.
plik ten nosi na każde żądanie sesji internetowych, dzięki czemu ten plik jest zawsze widoczny.
Więcej informacji o kontrolerze frontowym: http://en.wikipedia.org/wiki/Front_Controller_pattern

vBET
22-10-10, 15:36
Więc co wykręcając się dalej?

Jeśli nie daniele sklepu, i nie korzystać z naszej pomocy - dlaczego pytasz o to? Masz już odpowiedź i zignorował. To naprawdę nie ma znaczenia dla serwera będzie traktować naszych wskazówek jak lame wymówek lub opinii biegłego. Liczy się dla kanalizacji będzie żadnych działań, czy nie.

Więc proszę, daniele instrukcji, które masz i sprawdź czy to spowodowane przez niektóre zaplanowane zadanie.

Nie jest ostatecznie vbenterprisetranslator_seo.php winy - bo nie ma żadnej pętli na wszystkich. Każdy, kto mniej, że podstawową wiedzę na temat PHP powie, że. I nie jest to temat do dyskusji jest - to fakt. Otwórz plik i sprawdź to sam - są tylko niektóre instrukcje warunkowe i zmienne zmian. Należy pamiętać, że po prostu rzuca złe słowa niczego nie zmienią tutaj. Jeżeli jesteś pewien, że to tylko słaba wymówka, prosimy punkt ŻADNYCH wewnątrz pętli vbenterprisetranslator_seo.php pliku ...
W przeciwnym razie, jeśli nie wiesz co się dzieje - to proszę najpierw sprawdzić.

Jeśli pętli istnieje, zostanie on w innym pliku, który jest prawdziwym celem wniosku lub w niektórych zaplanowanych zadań (co został poproszony, by sprawdzić). Również mamy już sprawdzić na forum (przed dałem Ci wskazówki podawane przez Kamil) ma pętli przekierowanie występuje i nie było żadnego.

Jak już wiesz potrzebujemy informacji, które potwierdzić, ani zaprzeczyć nie jest to jakiś błąd zaplanowane zadania. Informacje nie umieszczone w złych opinii języka i opiera się na nic.

Taurus
22-10-10, 18:48
Tak po prostu mi o tym powiedzieć. Po vbenterprisetranslator_seo.php zabijania dlaczego moja spadek zużycia procesora od 20 do 2? Wszystko co chcę wiedzieć.

I wont znaleźć pętli na moim forum teraz, ponieważ vbenterprisetranslator_seo.php ginie co 4 minuty przez cron.

EDIT: Nie każdy tutaj posiada wiedzę masz na to wszystko technicznych wiesz! Czy to tak trudno zrozumieć? Widzę CPU idzie w górę iw górę, aż do awarii mojej stronie. Pytam mojej firmy hostingowej, co jest przyczyną tego, a oni dają mi tego samego powodu za każdym razem. vbenterprisetranslator_seo.php
Więc co mam przypuszczać zrobić? Nie mówią mi, że jest jakiś mod uruchomione zaplanowane zadanie, które jest zapętlenie, mówią, że jest vbenterprisetranslator_seo.php

Trzymają daje mi te:

17616 25 0 80640 nikt 28m 4032 R 99.7 0.8 1571:01 lsphp5: ic_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php
28305 25 0 80780 nikt 28m 4776 R 99.7 0.8 566:53.72 lsphp5: ic_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php
24296 15 0 76876 nikt 23m 3952 S 40.7 0.7 0:00.99 lsphp5: ic_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php
22259 15 0 75036 nikt 22m 4328 R 37.9 0.6 0:10.91 lsphp5: ic_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php
24294 15 0 70600 nikt 18m 3904 S 12.6 0.5 0:00.78 lsphp5: ic_html / forum / vbenterprisetranslator_seo.php

Więc teraz jestem naprawdę bardzo sfrustrowany z tym wszystkim, bo jeśli był to mod, to jak mam dowiedzieć się o tym.

Przykro mi, że nie jestem geniuszem jak ty.

vBET
22-10-10, 20:40
Dlaczego pytasz jeszcze to, co należy zrobić, gdy już napisał, co należy zrobić. Jeśli chcesz, aby firma hostingowa Ci pomóc z tym problemem - tam. Jeśli chcesz się z nami, aby Ci pomóc z tym problemem a następnie za pomocą wsparcia, które już masz.

Sobie uświadomić, że nie każdy ma wiedzy technicznej - dlatego dajemy wolne wsparcie naszego forum. Dlatego masz instrukcje krok po kroku, co należy zrobić. Proszę korzystać z tych instrukcji i uwag.

Również - nie mówią ci, że niektóre inne mod powodując, że w zaplanowanych zadań. Od początku mówimy, że możliwe jest przyczyną problemu, i od samego początku jesteśmy z prośbą o weryfikację tego. Masz już instrukcje jak to zrobić. Proszę to zrobić.

Twoje statystyki nic nie mówi o dokładnej przyczyny - tych tylko powiedział, że problem jest gdzieś w swoim forum (ponieważ wszystkie wnioski forum przejść vbenterprisetranslator_seo.php). Twoja firma hostingowa nie znają naszych produktów i nie rozumiem tego. Nie proszę Cię rozumiem tego, jeśli nie chcą lub nie są możliwe - prosimy o dokładne instrukcje, które odłogiem masz. Jeśli nie masz zaufania w naszej informacji, że nie jest winą vbenterprisetranslator_seo.php plik dlaczego nawet nie pyta nas znowu o tym? Nie chcesz usłyszeć prawdę od nas. I nie będzie kłamstwo, które, dajemy Ci ponownie prawdę - nie ma wewnątrz pętli vbenterprisetranslator_seo.php. Być może zaczniesz rozumieć, kiedy zdajesz sobie sprawę, że nie ma żadnych innych plików vBulletin w statystyki - a to dlatego, że wszystkie wnioski będą vBulletin wpadające przez vbenterprisetranslator_seo.php (z wyjątkiem administratora cp itp.). Nie wiemy, których wnioski są prawdziwe przyczyny problemu i wydaje się, tak naprawdę nie jest zainteresowany o rozwiązanie problemu, ponieważ w dalszym ciągu ignorować ponownie i ponownie instrukcje, które masz od ekspertów vBET, twierdząc, że ktoś, kto zupełnie nie ma pojęcia o vBET powiedział, że vbenterprisetranslator_seo.php ma pętli. Jeśli chcesz wierzyć, to poproś go o wygląd wnętrza tego pliku i pokazać każdej linii kodu, gdzie jest jakiekolwiek pętli.

Należy pamiętać, że nie będzie w stanie pomóc, gdy odmawia użycia naszej pomocy. Będziemy bardzo zadowoleni, kiedy problem zniknie, nadal nie wierzymy, że odszedł sam.

Nie ma sensu omawianie już, że jest vbenterprisetranslator_seo.php winy lub nie. Nie jest. Nie trzeba go zrozumieć do ugór z naszymi instrukcjami. Mamy już opisane, dlaczego vbenterprisetranslator_seo.php nie ma pętli i napisał, że jeśli chcesz, aby powiedzieć, że tak, to proszę pokazać. Tak długo, jak nie wiesz co piszesz o proszę, przestań podważać tego faktu. Jaki jest twój cel tutaj - aby rozwiązać problem lub w celu omówienia rzeczy, które jak już pisałem nie masz wiedzy na temat? Należy pamiętać, że dyskusji na temat pętli w vbenterprisetranslator_seo.php jest całkowicie talii twój czas i nasze, i przesuwa się do przodu bez problemu.

I co można byłoby dużo mniej sfrustrowani, jeśli przestaniesz słuchać Pople, którzy nie wiedzą vBET, zacząć słuchać nas, daniele i sklepu, a nie powtarzają, że jesteśmy dając lame wymówek, nawet bez sprawdzania, co piszemy ...

Także odpowiadając na pytanie, które po prostu dał:

jeśli był to mod, to jak mam dowiedzieć się o tym.
Masz już odpowiedź na to i postanowił zignorować ... Proszę używać:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/1113-looping.html # post5580
Masz tam opisane w jaki sposób można wyłączyć zaplanowane zadania. Wystarczy wyłączyć jeden po drugim. Wyłącz jeden i zobaczyć, że problem nadal się dzieje. Jeśli tak wyłącz inny i znowu ... Jeśli przestanie się problem - to ostatnie wyłączona zaplanowane zadanie jest odpowiedzialny. Jeśli wyłączysz wszystkie zaplanowane zadania i problem nadal będzie się nawet po ponownego uruchomienia serwera następnie potwierdzi, że nie jest to wina zaplanowanych zadań. W takim przypadku zbadamy go więcej. W tej chwili potrzebujemy potwierdzenia o możliwych przyczyn, ponieważ wydaje się najbardziej prawdopodobne dla nas.

Taurus
22-10-10, 20:58
OK, dziękuję. Zrobię to, co mówisz.

Mogę cię tylko to. Mam vbenterprisetranslator_seo.php na tym etapie zginęło co 4 minuty, jeśli jest obecny. Do tej pory nie widziałem żadnych problemów na moim forum w ten sposób, a także moje obciążenie procesora jest bardzo niska, jak 2 dni od czasu, kiedy to zrobił.

Tak, chcę tylko wiedzieć, czy jest to złą rzeczą? Zabijanie vbenterprisetranslator_seo.php, że jest. Jaki wpływ będzie to mieć?

I moje przeprosiny, jeśli podszedł niegrzeczne. Nie moje intencje.

vBET
22-10-10, 21:13
Zabijanie procesu co 4 minuty nie najlepsze rozwiązanie. To jest jakieś rozwiązanie - serwer działa. Ale ty nie wiesz co do zabijania. Więc użytkownik od czasu do czasu widać, że forum nie jest dostępna, jeśli faktycznie jego wniosek został zabity (oczywiście będzie on dostępny tylko natychmiast po wysłaniu wniosku ponownie).
Jak napisałem wszystkie żądania do forum przejść vbenterprisetranslator_seo.php (musisz ustawić w. Htaccess). Idzie wnioski o widzenie forum, posty, albumy - tam jest prośby o cokolwiek. Nawet do dodawania nowych treści (można luźne nowy post, jeśli zabijesz takiego wniosku przed vBulletin zapisać je do bazy danych).
Więc nawet jeśli nie rozwiązuje główny problem serwer tak naprawdę nie jest lek, tylko środek przeciwbólowy. Problem rzeczywiście istnieje. Więc zalecamy do zbadania tego zagadnienia. Daliśmy najpierw kierunku. Jeśli pojawi się błędna oferujemy także pomoc w rozwiązywaniu tego. Nadal, tak jak lekarze - musimy najpierw potwierdzić / wyeliminować większość potencjalnych przyczyn. To nie jest zdiagnozować - to tylko badanie lekarskie. X-ray, które pozwolą nam rozwiązać problem lub powiedzieć nam spojrzeć. Mam nadzieję, że wszyscy fani Dr House zrozumie o co mi chodzi;)

Taurus
22-10-10, 21:22
lol, dziękuję za wyjaśnienie medycznych. Jedyne problemy teraz przez wyłączenie jednego po drugim zaplanowane zadanie, jest to, że kiedy należy zacząć to robić? Ponieważ wydaje się, że użycie procesora rośnie bardzo powoli, jak 2 dni. Nie jest to, że strzela się nagle. Wtedy łatwiej będzie określić, co jest zaplanowane zadanie.

vBET
23-10-10, 13:18
OK, więc - Byłem w błąd przez opis o zabijaniu procesów co 4 minuty ... W tej chwili jestem trochę zmieszany. Czy mógłbyś wyjaśnić, dlaczego jesteś zabijania procesów co 4 minuty, kiedy problem pojawia się co 2 dni (przy okazji - to punkt jeszcze do niektórych zaplanowane zadanie jako winnego).

Proszę dać mi dokładny opis sytuacji. Również - czy to naprawdę prawda, że zużycie procesora rośnie wolno, albo jest na podobnym poziomie przez długi czas, a potem idzie w górę drastycznie. Prosimy o podanie szczegółowych informacji. Dając nam wprowadzających w błąd informacji zrobić trudniej pomóc.

Nadal należy wykonać test. Jeśli trwa to 2 dni, aby pojawić się problem, to proszę po prostu wyłącz wszystkie zaplanowane zadania. Uruchom ponownie serwer i czekać. Jeśli po 3 dniach nic złego się nie dzieje - oznacza to, że jednym z zaplanowanych zadań jest winny. Jeśli nadal dzieje się coś innego jest przyczyną. Więc nie będzie włączyć wszystkie zadania ponownie i daj nam znać, że ti jest coś innego. Albo będzie skręcić na jednym zaplanowane zadanie co 3 dni, jeśli jest jakiś problem zaplanowane zadania. W takim przypadku serwer będzie stabilny, dopóki nie obróci się na winnego i będziesz wiedział, który to jest (zadania reszta może być włączona wtedy) - proszę podać nam swoją opinię.

Jeśli nie jest planowane problem zadania wiesz, że w większości 3 dni. Jeśli jest - będzie wiadomo, który jest winny w więcej czasu - w takim przypadku należy rozpocząć włączanie zadań vBET zadań w celu wyeliminowania lub potwierdzić, że jest vBET problemu.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.10.1