View Full Version: Решени Looping
Според мојот домаќин Имам огромен проблем со vbenterprisetranslator_seo.php работи во мојот форуми директориум кои се чини дека едноставно се looping и јаде процесорот циклуси. Можете ли да ве молиме проверете ова. Ви благодариме.
kamilkurczak
21-10-10, 08:07
Како што те гледам промени на сајт стил и превод работи брзо сега.
Човекот, може да се молам провери што прашувам за, vbenterprisetranslator_seo.php работи во мојот форуми директориум кои се чини дека едноставно се looping и јаде процесорот циклуси.
Јас постојано да го убие тоа!
kamilkurczak
22-10-10, 11:24
Здраво,
vbenterprisetranslator_seo.php е само пред контролер па ако имате циклус - тие може да бидат предизвикани од страна на друга МО. Затоа ве молам консултирајте се со Вашиот хост провајдер - Зошто тој рече дека тие се циклуси (loop) и што е причина - ќе знаеме каде да почнам.
Вие беа информирани за тоа што може да се предизвикува овој проблем со Michał. (Од 9 октомври) го правиш ништо од Michał листа? може да ви потврди тоа?
Тука имате информации од Michał:
"If after restart it is all ok then I see those possibilities:
- Your Apache broke
- Your php broke
- Some background tasks was running (some sheduled tasks) which was killing your server
In first 2 cases it is possible that will never happen again or after long time.
If it is 3rd case then the issue will definitivelly come backe as soon as sheduled task will be triggered again."
Ве молиме - провери дали првиот (бидејќи во зависност од вашите податоци со претходно мислења-ние мислиме дека тоа не се однесува на vBET прашање, но еден од оваа опции).
Ве молиме проверете особено оваа точка: - Некои позадина задачи беше работи (некои sheduled задачи), кој беше убиството вашиот сервер
ве молиме проверете ја: само да одат во вашиот admincp-> закажани задачи-> закажани Task Manager и ги оневозможите сите - ако помогна - Ова е причина (еден процес) - само им овозможи на еден по еден и се најдат на овој процес.
Ако не - проверка на првата и втората точка од овој список.
Ве молиме, тоа се потврди, бидејќи ние сме vBET поддршка и ќе се справи со vBET прашања - не сервер поддршка.
Ве молиме запомнете ИТ:
vbenterprisetranslator_seo.php е само пред контролорот. Сите барања кои се испраќаат на вашиот сервер шета низ оваа датотека, така што секогаш ќе бидат видливи.
Благодарам
Да, никогаш не vBET има никакви проблеми. Таа е секогаш нешто друго. Јас сега се постави закажана работа на мојот сервер за да се провери и да ги убијат vbenterprisetranslator_seo.php секои 4 минути. И бидејќи Го направив ова, ми оптоварувањето на процесорот е под 3 за повеќе од 24 часа. Додека со vbenterprisetranslator_seo.php ќе работи до повеќе од 20 пати. Значи, како тоа може да биде нешто друго!?
Значи она што сакат изговор е следно?
Edit: Која е целта на vbenterprisetranslator_seo.php??
kamilkurczak
22-10-10, 15:03
имаш инструкции што да прави и што да се провери од vBET.
Затоа ве молиме да се обиде да го направи тоа и да го потврди тука. Вие не праша за тоа - Michał ви даде листа на совети.
vbenterprisetranslator_seo.php е пред контролорот. Сите барања на вашиот сервер (сите mods ет.) Шета низ оваа датотека. Ова е многу краток датотека. Само погледнете во датотеката.
оваа датотека се нарекува по секое барање на веб сесија па оваа датотека е секогаш видливи.
Повеќе информации за пред контролорот: http://en.wikipedia.org/wiki/Front_Controller_pattern
Значи она што сакат изговор е следно?
Ако не необработени нашите совети и не ги користат нашите помош - зошто те праша за тоа? Вие веќе доби одговор и игнорира него. Тоа навистина не е важно за вашиот сервер ќе третираме нашите совети како куцо изговори или стручно мислење. Она што е важно за вашиот канализација е ќе ви направи какви било дејства или не.
Затоа ве молам необработени инструкции кои ќе морате и да го провери тоа е предизвикано од некои закажани работа.
Тоа не е дефинитивно vbenterprisetranslator_seo.php грешка - затоа што не постои некоја јамка на сите. Секој со помалку од основни познавања за PHP ќе ти кажам тоа. И ова не е тема за да разговараат - тоа е факт. Отворете ја датотеката и да го провериш себе - постојат само некои условен извештаи и променлива промени. Ве молиме имајте во предвид дека само фрлање лоши зборови ништо нема да смени овде. Ако сте сигурни дека тоа е само несмасен изговор, тогаш ве молиме момент било кој циклус внатрешноста на vbenterprisetranslator_seo.php датотека ...
Инаку, ако не знаете што се случува - тогаш Ве молиме прво да го провериш.
Ако некој looping постои тоа ќе биде во различни датотеката која е реална барање цел или во некои закажани задача (она што беше побарано да се провери). Исто така, ние веќе проверка на твојот форум (пред дадов сте совети цитиран од страна на Камил) Дали пренасочување петелки се случува и немаше.
Како што веќе знаете ние треба информација која ќе ја потврди или негира тоа се некои закажани задача вина. Информации не мислење стави во лош јазик и врз основа на ништо.
Па само да ми кажеш тоа. По убиството vbenterprisetranslator_seo.php Зошто мојот оптеретеноста на процесорот се намали 20-2? Сите сакам да знам.
И вие сакајте се најде јамка на мојот форум сега, бидејќи vbenterprisetranslator_seo.php е убиен на секои 4 минути со cron работа.
Edit: Не секој тука има знаење што треба на сите овие технички работи знаете! Дали е толку тешко да се разбере? Ја гледам мојата процесорот оди нагоре и нагоре, се додека не падне мојот сајт. Продолжувам да бара мојот хостинг компанија што предизвикува ова, и тие ми ја дава истата причина во секое време. vbenterprisetranslator_seo.php
Значи она што сум јас да претпоставиме да направам? Тие не ми ни кажуваш има некои современи работи закажани задача која е looping, тие велат дека тоа е vbenterprisetranslator_seo.php
Тие ги даваат мене, овие:
17.616 никој 25 0 80.640 28 милиони 4032 R 99,7 0,8 1571:01 lsphp5: ic_html / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
28.305 никој 25 0 80.780 28 милиони 4776 R 99,7 0,8 566:53.72 lsphp5: ic_html / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
24.296 никој 15 0 76.876 23m 3952 S 40,7 0,7 0:00.99 lsphp5: ic_html / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
22.259 никој 15 0 75.036 22 милиони 4328 R 37,9 0,6 0:10.91 lsphp5: ic_html / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
24294 никој 15 0 70.600 18m 3904 S 12.6 0.5 0:00.78 lsphp5: ic_html / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
Па сега сум навистина екстремно фрустрирани со сето ова, бидејќи ако тоа беше мод, тогаш како можам да дознаете за неа.
Жал ми е што не сум гениј како тебе.
Зошто се бара повторно она што треба да направите кога ние веќе го напиша тоа што треба да направите. Ако сакате вашиот хостинг компанија да ви помогне со ова прашање - Оди таму. Ако сакате ни да ви помогне со ова прашање тогаш употребата поддршка што веќе добив.
Ние целосно да сфатат дека не секој има техничко познавање - тоа е причината зошто ние даде бесплатна поддршка од страна на нашиот форум. Тоа е зошто ли чекор по чекор инструкции што треба да направите. Ве молиме користете оние инструкции и да ни даде фидбек.
Исто така - ние не сме ви кажува дека некои други современи го предизвикува во закажана задача. Од самиот почеток сме ви кажува дека тоа е можна причина за ова прашање, и од самиот почеток сме ви бара да се потврди ова. Вие веќе доби инструкции како да го направи тоа. Ве молиме направете го тоа.
Вашиот статистика вели ништо за точната причина - тие само рече дека ова прашање е некаде внатре во форумот (бидејќи сите барања форум одат преку vbenterprisetranslator_seo.php). Вашиот хостинг компанија не знаат нашите производи и не го разбираат тоа. Ние не побара од вас го разбирам, ако не сакате или не е можно да се - бараме од вас да необработени точно инструкциите кои сте ја добиле. Ако не верувате во нашите информации дека тоа не е вина на датотека vbenterprisetranslator_seo.php зошто дури и не прашуваат повторно во врска со тоа? Вие не сакате да ја слушнете вистината од нас. И ние нема да ве лажам, ќе ви даде повторно на вистината - не постои телефонска линија во внатрешноста на vbenterprisetranslator_seo.php. Можеби ќе почнете да го сфатам тоа, кога ќе сфатат дека не постои друг vBulletin датотека во вашиот статистика - и ова е затоа што сите барања ќе vBulletin доаѓаат преку vbenterprisetranslator_seo.php (освен admin cp итн.) Не знаеме кои барања се вистинската причина за проблемот и се чини дека навистина не сме заинтересирани за решавање на ова прашање, затоа ќе продолжи да ги игнорира повторно и повторно инструкции кои сте ја добиле од vBET експерти, тврдејќи дека некој кој има сосема немаат идеја за vBET ви кажав дека vbenterprisetranslator_seo.php има петелки. Ако сакате да им верувам, тогаш обратете се кај нив да се погледне во внатрешноста овој фајл и ќе го прикаже било која линија на кодот каде што е било јамка.
Ве молиме имајте во предвид дека ние не ќе можат да ви помогнат кога ќе одбие да ја користите нашата помош. Ние ќе биде многу драго кога вашиот проблем ќе исчезнат, сепак не верувам дека ќе исчезнала себе.
Нема смисла разговара веќе дека е vbenterprisetranslator_seo.php грешка или не. Тоа не е. Вие не треба да се разбере на необработени нашите инструкции. Веќе сте опишани зошто vbenterprisetranslator_seo.php немаат јамки и напиша вас, кои ако сакате да ги кажувам кои се, тогаш Ве молиме да покаже тоа. Се додека не знаете што се пишува за ве молиме запрете поткопа овој факт. Која е вашата цел тука е - да го решат прашањето или да разговараат за работи кои како што веќе пишуваше дека немаат сознанија за? Ве молиме имајте предвид дека дискусиите за јамки во vbenterprisetranslator_seo.php е целосно половината на времето твое и наше, и се движи не ти напред со вашиот проблем.
Мислам дека ќе биде многу помалку фрустрирани ако престанат слушаат pople кои не знаат vBET, почне да слуша нас, и необработени нашите совети наместо кажуваат дека ние сме ви даваат куци изговори, дури и без проверка на она што се пишува за ...
Исто така одговарање на вашето прашање кои само даде:
ако тоа беше мод, тогаш како можам да дознаете за неа.
Вие веќе доби одговор за ова и решил да го игнорира ... Ве молиме користете го:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/1113-looping.html # post5580
Имате опишани таму како можете да го исклучите листата на закажани задачи. Само исклучи еден по еден. Исклучување на една и види тоа прашање сепак се случува. Ако одговорот е да го исклучите уште една и повторно ... Ако ова прашање ќе престане да се случи - тогаш последните хендикепираните закажани задача е одговорен. Ако го исклучите сите закажани задачи и прашање се уште ќе се случи дури и по рестарт сервер тогаш тоа ќе потврди дека тоа не е вина на листата на закажани задачи. Во таков случај ние ќе ги испита тоа повеќе. Во овој момент ние треба потврда за оваа можна причина, бидејќи се чини дека најверојатно за нас.
ОК, ти благодарам. Јас ќе го направи она што го велат.
Може ли да ве прашам само тоа. Имам vbenterprisetranslator_seo.php во оваа фаза убиени секои 4 минути доколку се присутни. Досега не сум видел никакви проблеми на мојот форум со тоа, а исто така ми оптоварувањето на процесорот е многу ниска за како 2 дена, бидејќи јас го направи ова.
Значи, сакам само да знам дали ова е лошо нешто да се направи? Тепање vbenterprisetranslator_seo.php дека е. Што влијае на тоа ќе има?
И ми се извини ако дојде груб. Не ми намери.
Тепање на процесот на секои 4 минути не е најдобро решение. Тоа е некој решение - вашиот сервер е работа. Но, вие не знаете што се убиваат. Значи вашето корисничко од време на време може да се види дека форумот не е на располагање, ако навистина неговото барање беше убиен (се разбира тоа ќе биде достапен веднаш по само испраќање на барање повторно).
Како што напиша сите барања на форумот одат преку vbenterprisetranslator_seo.php (ќе го постави во. Htaccess). Има оди барања за гледање форуми, теми, албуми - таму оди барања за ништо. Дури и за додавање на нови содржини (ќе може да се изгубат нов пост, ако го убијат, како барање пред vBulletin го пишувам за базата на податоци).
Па дури и кога тоа го решава вашиот главниот сервер прашање не е навистина лек, само пенкилер. Прашањето навистина постои. Значи, ние препорачуваме да се испита ова прашање. Ние ви даде првата насока. Ако ова ќе се појави во ред еден ќе ви помогне со решавање на овој. Сепак исто како и лекарите - ние прво треба да го потврдат / елиминира повеќето потенцијална причина. Ова не е дијагностицира - ова е само медицински преглед. X-ray која ќе ни овозможи да го реши проблемот или кажете ни да се погледне повеќе. Се надевам дека секој љубител на д-р куќа ќе се разбере она што мислам;)
lol, ви благодарам за тоа медицинско објаснување. Единствениот прашања сега со исклучување еден по еден закажани задача, е тоа што кога ми всушност почнете да го правите тоа? Поради тоа се чини дека оптеретеноста на процесорот расте многу полека со текот на како 2 дена. Тоа не е тоа што пука одеднаш. Тогаш ќе биде полесно да се утврди што треба задача е.
OK, па - јас сум бил во заблуда од страна на вашиот опис за убиството процеси на секои 4 минути ... Во овој момент јас сум малку збунет. Можете ли да ве молиме објаснете зошто сте убиството процеси на секои 4 минути, кога прашање се појавува на секои 2 дена (од страна на начин - тоа ќе точка уште некои закажани задача како виновен еден).
Те молам дај ми точен опис на ситуацијата. Исто така - тоа е навистина вистина дека процесорот потрошувачката расте полека, или не е на слично ниво за долго време, а потоа оди до драстично. Ве молиме даде детални информации. Давајќи ни лажни информации да се направи потешко да ви помогнат.
Сепак немојте тестот. Ако е потребно 2 дена да се појави ова прашање, тогаш Ве молиме да само да го исклучите сите закажани задачи. Рестартирајте го вашиот сервер и да чекаат. Ако по 3 дена ништо лошо се случува - тоа значи дека еден од листата на закажани задачи е виновен. Ако сепак се случува нешто друго е причината. Значи ќе се претвори на сите задачи повторно и нека знаат дека ти е нешто друго. Или ќе се претвори во една закажани задача на секои 3 дена, ако тоа е некој закажани задача прашање. Во таков случај вашиот сервер ќе биде стабилен додека не го вклучите виновникот и ќе знаеш кој е (останатите задачи може да биде вклучен тогаш) - Ве молиме да ни даде вашето мислење.
Ако тоа не е предвидено задача прашање ќе го знаеме во повеќето од 3 дена. Ако тоа е - ќе се знае кој е виновен во повеќе време - во тој случај ве молиме започне претворање на задачи од vBET задачи да ги елиминираат или потврди дека тоа е vBET прашање.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):