View Full Version: Те молам помогни ми
haiduongbk
27-05-10, 02:50
Мојот форум има успешно инсталиран и го стави во добра употреба за околу 1-2 месеци. Tuy nhiên не работи денес. Јас не успеа да преведе текст не се појавува, како оваа грешка:
Текст превод исчезнуваат по сите - Што не е во ред?
Две можности:
- Вие не необработени инструкции за инсталација. Ќе мора барем Форум конфигурирате опција јазик. Само конфигурирате МО
- Вие го прават е погрешно Google API клуч - само постави соодветната вредност таму.
[Lang = VI] јас проверив нормално е опција.
Опција јазик: виетнамски
API клуч за windowsz.net: ABQIAAAAs2IPs1XLHdPymfri5WkD_xTf8GI3vNs3mVb8WN39cuNcTc-qzhRwT5Df7M1wFJSUzwlCiKHBDolgnw
Сум го reinstalled но сепак не. Ве молиме помогнете me.thank сте толку многу.
Мојот форум е windowsz.net
kamilkurczak
27-05-10, 10:40
propably забрана од Google, ве молиме пробајте ова решение
1. направи googletest.php датотека со овој код:
<?php
echo "Starting translation test<br/>\n";
$connection = curl_init();
curl_setopt($connection, CURLOPT_URL, 'http://ajax.googleapis.com/ajax/services/language/translate?v=1.0&format=html&langpair=en|pl&q=welcome');
curl_setopt($connection, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624 Netscape/7.1 (ax)');
curl_setopt($connection, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$time = microtime(true) * 1000;
$result = curl_exec($connection);
$time = microtime(true) * 1000 - $time;
echo 'Test result: '.$result."<br/>\n";
echo 'Test error: '.curl_error($connection)."<br/>\n";
curl_close($connection);
echo 'Connection time (ms): '.$time;
?>
2. Испрати го овој фајл googletest.php на вашиот сервер на вашиот форум папка
3. работи windowsz.net / root_folder / googletest.php
тука имаш целосна решение:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729 \\
haiduongbk
27-05-10, 11:20
Ви благодариме за помош. Имам креирано датотека: googletest.php и да ја стартувате адреси: windowsz.net / googletest.php. И јас се добие порака:
Почнувајќи превод тест
Резултатите од тестот:
Тест грешка: не успеа да се поврзете со 74.125.95.95: Мрежата е недостапна
Врска време (ms): 26,974853515625
Тоа не е пријавени како во
vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729
- Па што значи тоа?
kamilkurczak
27-05-10, 15:56
Добро не е забраната од Google. Имате проблем со мрежата. вашата мрежа е недостижно. Тоа е проблем помеѓу серверот и Google.
Прво: проверете дали firewall не го блокира пристапот на Google.
Второ: треба да се јавите со Вашиот хост провајдер и прашајте го за проблем со конекција.
PS Ако вашиот форум е хостиран од страна HostGator или theplanet, ќе добиете ова однесување од staurday
haiduongbk
27-05-10, 18:15
Ви благодариме. Јас се користат JustHost. Како што рече. Проблемот се случи со мојот сервер. Имам контактиран мојот домаќин и проблемот е решен. Денеска сум дома, да се прочита на комунални услуги и за убавината на трговијата и ја користат нивната форум моторот демо уживав. Сакам да го купат, ќе немам забава? Hi
kamilkurczak
28-05-10, 07:36
Нема проблем,
Можете да ги купите на лиценца .. лево од логото е "купи сега!" копче.
haiduongbk
28-05-10, 16:25
Денес го купив тогаш. Користејќи тоа е многу добро, брзо и полесни. Но, јас најдов база на податоци постојано расте кеш маса. Тоа влијае на ефикасноста на мојата веб страница? На бесплатна верзија нема многу маси како кеш
Бесплатна верзија, исто така, има кеш маса и кеш подобрува ефикасноста. Можете да го исклучите, ако сакате, но тоа е силно unadvised. Ако го оневозможите сите преводи ќе одат од Google секој пат - тоа е многу време. Кеш Ви овозможува да добиете преводи формираат локални ресурси - многу, многу побрзо:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):