PDA

View Full Version: Те молам помогни ми

haiduongbk
27-05-10, 02:50
Мојот форум има успешно инсталиран и го стави во добра употреба за околу 1-2 месеци. Tuy nhiên не работи денес. Јас не успеа да преведе текст не се појавува, како оваа грешка:

Текст превод исчезнуваат по сите - Што не е во ред?
Две можности:
- Вие не необработени инструкции за инсталација. Ќе мора барем Форум конфигурирате опција јазик. Само конфигурирате МО
- Вие го прават е погрешно Google API клуч - само постави соодветната вредност таму.
[Lang = VI] јас проверив нормално е опција.
Опција јазик: виетнамски
API клуч за windowsz.net: ABQIAAAAs2IPs1XLHdPymfri5WkD_xTf8GI3vNs3mVb8WN39cuNcTc-qzhRwT5Df7M1wFJSUzwlCiKHBDolgnw
Сум го reinstalled но сепак не. Ве молиме помогнете me.thank сте толку многу.
Мојот форум е windowsz.net

kamilkurczak
27-05-10, 10:40
propably забрана од Google, ве молиме пробајте ова решение

1. направи googletest.php датотека со овој код:

<?php
echo "Starting translation test<br/>\n";
$connection = curl_init();
curl_setopt($connection, CURLOPT_URL, 'http://ajax.googleapis.com/ajax/services/language/translate?v=1.0&format=html&langpair=en|pl&q=welcome');
curl_setopt($connection, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624 Netscape/7.1 (ax)');
curl_setopt($connection, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$time = microtime(true) * 1000;
$result = curl_exec($connection);
$time = microtime(true) * 1000 - $time;
echo 'Test result: '.$result."<br/>\n";
echo 'Test error: '.curl_error($connection)."<br/>\n";
curl_close($connection);
echo 'Connection time (ms): '.$time;
?>

2. Испрати го овој фајл googletest.php на вашиот сервер на вашиот форум папка
3. работи windowsz.net / root_folder / googletest.php

тука имаш целосна решение:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729 \\

haiduongbk
27-05-10, 11:20
Ви благодариме за помош. Имам креирано датотека: googletest.php и да ја стартувате адреси: windowsz.net / googletest.php. И јас се добие порака:

Почнувајќи превод тест
Резултатите од тестот:
Тест грешка: не успеа да се поврзете со 74.125.95.95: Мрежата е недостапна
Врска време (ms): 26,974853515625
Тоа не е пријавени како во

vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729
- Па што значи тоа?

kamilkurczak
27-05-10, 15:56
Добро не е забраната од Google. Имате проблем со мрежата. вашата мрежа е недостижно. Тоа е проблем помеѓу серверот и Google.

Прво: проверете дали firewall не го блокира пристапот на Google.

Второ: треба да се јавите со Вашиот хост провајдер и прашајте го за проблем со конекција.

PS Ако вашиот форум е хостиран од страна HostGator или theplanet, ќе добиете ова однесување од staurday

haiduongbk
27-05-10, 18:15
Ви благодариме. Јас се користат JustHost. Како што рече. Проблемот се случи со мојот сервер. Имам контактиран мојот домаќин и проблемот е решен. Денеска сум дома, да се прочита на комунални услуги и за убавината на трговијата и ја користат нивната форум моторот демо уживав. Сакам да го купат, ќе немам забава? Hi

kamilkurczak
28-05-10, 07:36
Нема проблем,

Можете да ги купите на лиценца .. лево од логото е "купи сега!" копче.

haiduongbk
28-05-10, 16:25
Денес го купив тогаш. Користејќи тоа е многу добро, брзо и полесни. Но, јас најдов база на податоци постојано расте кеш маса. Тоа влијае на ефикасноста на мојата веб страница? На бесплатна верзија нема многу маси како кеш

vBET
30-06-10, 10:06
Бесплатна верзија, исто така, има кеш маса и кеш подобрува ефикасноста. Можете да го исклучите, ако сакате, но тоа е силно unadvised. Ако го оневозможите сите преводи ќе одат од Google секој пат - тоа е многу време. Кеш Ви овозможува да добиете преводи формираат локални ресурси - многу, многу побрзо:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.10.1