View Full Version: Решени Напредно пребарување не покажува резултати
Тукушто забележав дека кога ќе се најавите на тест сметка која е поставена во германскиот на корисникот cp (Форум стандардниот јазик е на англиски јазик) што не добиваат Напредно пребарување резултати се врати за некои термини кои навистина се вратат резултати во стандардниот јазик. Јас сум Сомневајќи се дека ова може да се случува на други јазици премногу.
Ова се случува на мојата сметка премногу. Јас само се користат Напредно пребарување да се погледне за еден збор (Bannführer) и доби резултати користење на форумот стандардниот јазик на англиски јазик. Јас тогаш вклучен јазикот на германски јазик (со кликнување на знамето под мојот статистика лента), врши истата пребарување и не доби резултати за истиот збор. Сите идеи?
Само да се земе на сценарио од равенката отидов на мојот Usercp и сменив стандардниот јазик на германски, врши истата Напредно пребарување и повторно добив нема резултатите од пребарувањето. Не е добра ако странски јазик не може да се бара на свој јазик се разбира.
Измени: само се обидел неколку од другите јазици и иако зборови внесете во полето за пребарување се видливи кога на странски јазик говорникот е читање на форумот не се врати во Напредно пребарување резултат.
kamilkurczak
22-03-11, 11:11
Бев на вашиот сајт. Во мојот Детали за корисникот имам languege - полски.
Јас се користи вашиот Напредно пребарување за пребарување збор - "Форум". и јас имам целосна сајт на резултатите.
Можете ли да објасните подобро?
Некои термини се работи како што велите, но се префрлат на германски и да се обиде Bannführer и Stammführer за пример. Не се пронајдени. Вклучување на норвешки и потрага по bronse. Не резултат иако имам тема со тој збор во насловот, кога гледам на форумот во Норвешка ...?
kamilkurczak
22-03-11, 11:51
Вие сте во право!
Можам да го репродуцира на мојот тест форумот па ќе се помести ова во бубачка секција.
Постојат веројатно е проблем со encoding - Јас ќе го провери и поправи на мојот тест форумот.
Благодарам
kamilkurczak
22-03-11, 22:35
уште работат на него
Поправена и ќе бидат вклучени во следното издание. Ве молиме имајте во предвид дека во овој момент ние само што ги промени бараните податоци (таму беше кодирање прашање) тестирање на тема пребарување. Ако го најдете не работат за дополнителни филтри ве молиме да го извести тоа за нас.
Брз лек - Во овој момент можете да го поправам со додавање на нови приклучок:
- Оди да Admin CP -> Приклучоци и производи -> Plug-in менаџер -> Додади нов приклучок
- Намести:
Производ = vB Enterprise Преведувач
Кука Локација = search_process_start
Title = Точни критериуми за пребарување за преведени страници
Извршување Ред = 5
Приклучокот PHP код:
if ($_REQUEST['language'] && vB_Template_Runtime::fetchStyleVar('charset') != 'utf-8') {
$vbulletin->GPC['query'] =& vbet_encodeToSafeUTF8($vbulletin->GPC['query']);
}
Приклучокот е активен = Да
- Зачувајте и проверете работи
Во случај ќе најдете сите дополнителни прашања од оваа област пишете ќе отвори ова прашање тогаш. На нашиот тест форумот тоа е работа добро:)
Здраво,
Само тестирани на приклучок и за жал тоа не е работа. Еве еден пример:
Ако се префрлиш на француски, на пример, и внесете "Jeunesses Hitlériennes" во или претрес или Напредно пребарување јас не добиваат резултатите. Сепак, ако внесете "Хитлеровата младина" Јас тогаш се добие листа на резултати, ги содржат "Jeunesses Hitlériennes". Ова се случува без разлика дали вашиот приклучок е активна или не. Ова очигледно не е начинот на францускиот корисникот нормално ќе пребарување. Тој сака да се бараат во својот јазик, се разбира и сака да види резултати се врати на тој јазик.
kamilkurczak
06-05-11, 19:38
Здраво,
Бев на вашиот сајт и тестирани него. се работи добро. Ако се обидете да пребарувате на реченица со тоа што не преведени Напредно пребарување - Не се пронајдени премногу.
Се обидов да се најде Führerschnur збор на сите јазици на вашиот сајт и јас имав резултатите за сите јазици, па прашање е решен.
можете да го исклучите vBET и обидете се да најдете реченица уште еднаш - уште нема резултати, па ова не е vBET бубачка.
:)
Здраво,
Не, не сте во потрага правилно. "Führerschnur" се појавува само во резултатите од пребарувањето, бидејќи тоа не е секогаш преведени од страна на Google, односно терминот "Führerschnur" се појавува на јапонската верзија на мојот форум, францускиот, рускиот итн Затоа се враќа на пребарувањето. Мора да пребарувате за преведени термин - нешто што може да се види на форумот кога ќе се префрлат на друг јазик.
Обидете пребарување како што е опишано во пост # 9 погоре ... ќе видите на што мислам.
Сите вести на оваа chaps?
Bumping ова повторно, како и темата е уште означени како "решен", иако проблемот останува.
Здраво. За жал Камил мора да го пропушти вашиот одговор. Ве молиме имајте предвид дека вирусот е во кодирање, па немаше резултати на сите форма преведени страници. Ова е поправена, а тоа е зошто ова прашање се смета за решен.
Во врска со пребарувањето резултати - vBET не поддржуваат во овој момент превод за претрес фраза. Ве молиме отворете нова тема во функција барање со ова:)
Ќе направи Михал. Благодарам.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):