Belépés

Teljes verzió megtekintése: Túl sok nyelv = rossz?

moman
13-09-11, 02:31
A migráció során a Google a Microsoft API-t, meg kellett letiltani 13 nyelven az én fórumon, szerencsére, ezek a nyelvek nem volt nagyon népszerű a látogatók. Ezek összesen mintegy 50k oldallal, míg a majdnem 500k oldalmegtekintéseket a más nyelveken együttvéve.

Miután eltűnt a következő nyelveken rögtön két dolog figyelhető meg a Google Webmaster Tools:

1. Az oldalak száma kúszott naponta csaknem megkétszereződött
2. Az átlagos csúszás ideje a felére csökkent.

Van két lehetséges magyarázat van: vagy a Google API lassabb, vagy túl sok nyelven egyszerűen backfires és tart távol a indexelése a fő webhely tartalmát. Gondolatok?

vBET
13-09-11, 08:39
Azt hiszem, a fő oka a több kérés Translation API-t. Ha a rendszer miatt sok e majd a fordítás API választ akkor lassabb. Ezért a mi teljesítmény tanácsokat javasoljuk, hogy dissable néhány nyelv az elején. ha cache tölti fel akkor még több fordítást időről időre. Mivel a legtöbb a gyorsítótárban már akkor OK. Akkor is, ha néhány trnaslation API korlátai vannak, hogy nem fék az:)

moman
14-09-11, 09:03
Az elején (majdnem 2 évvel ezelőtt!) Én valóban még csak egy része a nyelv aktív, de az idő ment én kötöttem ki, amely lehetővé teszi őket. Találd ki, hogy nem több kárt okoznak, hogy a jó!

Sajnos a honlapon lesz olyan nagy a forgalom, amit reálisan csak a cache 4 napig a fordítások (=> 10 Gb). Talán egy külön "cache szerver" több száz giga cache adatok lenne jobb végleges megoldás, hiszen ha leáll a google API Azt hiszem, fogunk támaszkodni sokkal erőteljesebben a cache (látom a többi újabb menet).

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET 4.10.1