View Full Version: Riješen Baza podataka datoteku sigurnosne kopije prevelika!
Ja backup moj forum jednom slab kroz ssh, moj backup nije bio veći od 350mb i sad je hit 1.2gb, mislim da bi to moglo biti problema što znači nemam problema to backup, ali ako sam ikada morati učiniti vratiti pobijedio 't poslužitelju timeout s takvim velikim backup?
Ja backup moj forum jednom slab kroz ssh, moj backup nije bio veći od 350mb i sad je hit 1.2gb, mislim da bi to moglo biti problema što znači nemam problema to backup, ali ako sam ikada morati učiniti vratiti pobijedio 't poslužitelju timeout s takvim velikim backup?
Predlažem da provjerite ti dečki iz Remote sigurnosne kopije koristeći rsync ili FTP (http://www.bqbackup.com/) Mi smo ih koristili za nekoliko godina i trenutno backup oko 1 TB dnevno, to je vrlo lako postaviti. Vi očito može ići kroz neke propusnost, ali da svibanj ili svibanj ne biti problem, ovisno o vašem poslužitelju planu.
Nisam stručnjak, netko ovdje nema sumnje ima bolje savjet. Njegova važno da ne rsync živjeti baze podataka, umjesto rsync svoje hotcopied sigurnosne kopije (Google to) (http://www.google.com.au/search?hl=en&q=mysqlhotcopy) ili SQL dump ili upravljačkoj ploči sigurnosne kopije.
Vraćanje je kao jednostavan kao korištenjem rsync ili SCP premjestiti backup natrag na poslužitelj (bqbackup vam dati ljuska pristup) i vratite bazu podataka na odgovarajući način za svoju rezervnu metodu. 1.2GB bi trebao biti obnovljen u roku od nekoliko minuta.
To je rekao, pristojan domaćin bi vam dati sve alate potrebne za upravljanje svaki backup zadatak.
Hvala za odgovor, ali kao što ja mogu vidjeti da imate veliki odijelo tako da se može nositi uz pomoć servera + dodaci, s druge strane imam oko 140k članova 400K postove i sl. pa sam uzeti u obzir da se male / srednje foruma.
Ja sam vrlo zgodan u SSHing pa problem ne postoji niti moj server (naočale su dobre) ipak vidim "potencijal" problem u njoj obnovi zbog svoje veličine humongous (i raste) s poslužitelja timeouts i tako naprijed.
Mislim da neke vrste kompresije metoda treba primijeniti i / ili tablice u MyAdmin smanjen u veličini (broju mudar), čak i optimiziranje moja baza podataka je postao odvratan stvar za učiniti, jer je sve vrijeme uzimanja i tu je vrlo malo toga.
Najbolji pozdrav: p
Na našem poslužitelju koristimo automatske pun poslužitelj backup (VPS funkcionalnost). Bez ikakvih pitanja.
Molimo razmislite ne uključuje vBET predmemorija tablice u backup. Na jednostavan način možete odrediti koje tablice želite predmemoriju od MyAdmin pa pretpostavljam da ona također može biti učinjeno iz naredbenog retka (po SSH). Naravno, takva naredba će biti jako dugo, temeljeći se na broj vBulletin tablice, ali ako ga spremite u neki file to bi trebao biti sasvim udoban način da to učinite sigurnosne kopije.
Imajte na umu da korištenje vBET sadržaj množi 52 puta. Dakle, ako imate predmemorija okrenuli na DB morati odrasti. I to ne samo malo;) možete izbjeći tako isključiti cache memorije, ali snažno ne preporučujem ga. Za velike forume traži svaki put Google za prijevod bi ubiti svoje performanse poslužitelja ili čak završiti s Googleom ograničenja.
Kad sam kupio moj server (uz put prije) nije bilo takva stvar kao VPS:)
Znam kako koristiti SSH vrlo dobro i to je kraj / ako ne i nemoguće isključiti vBET od toga da bude backuped, jedina stvar koja se može učiniti je to esclude kad optimizacije ili popravak.
No, morate uzeti u obzir da je dobar 50% webmastere (nema kaznenog djela značilo) su na zajedničkim ili virtualni server i oko 70% ne zna što je SSH, dakle, oslanja na mySQLdumper, izgrađen u vBulletin backup i / ili slično.
Oni koji koriste hosting nemaju problem pamet velika baza podataka. Ne vidim mogućnosti za pokretanje velike vBulletin forum - čak i bez dodataka - na hosting. Resursi su jednostavno preniske.
Također kao što sam napisao one koji ne koriste SSH jednostavno rade sigurnosne kopije svojih podataka tj. phpMyAdmin kojem se može odrediti točno koje tablice moraju biti podupirač gore. Također možete pokušati. U vašem slučaju doista očekujem da će neka pitanja zbog velikih datoteka za učitavanje takva phpMyAdmin, ali možda postoji neki izbor tako da ga spremite na poslužitelj ne upload. Molimo da provjerite. Također - Vjerujem u svoju rezervnu iskustvo, ipak ako neki GUI alati omogućuju odrediti koji točno tablice moraju biti podupirač gore, ja očekujem da se također treba dopušteno naredbenog retka. Ne znam da - kao što sam napisao da nemamo problema uopće s backup cijelog servera - ali ja to očekujem, jer većina GUI alati kao da su samo fasades i na dnu koristiti samo naredbe iz naredbenog retka. Dakle, možda je to samo vrijedi provjeriti - možda je dodan u nekim MySQL verzije. Znam da phpMyAdmin podržava.
kako možemo imati vbet tablice na različitim dB samo za vbet
kamilkurczak
20-07-10, 12:11
molim vas, pitati o tome u novu temu:)
tsak76. Ja drugi da ******
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):