View Full Version: Решени Архивен файл база данни е твърде голям!
Резервно копие ми Форумът, който веднъж слабите чрез SSH, резервно копие ми е не по-голям след това от 350mb и сега го удари 1.2gb, аз мисля, че това може да бъде смисъла на проблема, аз нямам проблеми да подкрепи, но ако някога трябва да направите, възстановяване спечели "сървъра изчакване с такъв голям архив??
Резервно копие ми Форумът, който веднъж слабите чрез SSH, резервно копие ми е не по-голям след това от 350mb и сега го удари 1.2gb, аз мисля, че това може да бъде смисъла на проблема, аз нямам проблеми да подкрепи, но ако някога трябва да направите, възстановяване спечели "сървъра изчакване с такъв голям архив??
Предлагам ви да проверите тези момчета, отдалечено архивиране чрез Rsync или FTP (http://www.bqbackup.com/) са ги използвали в продължение на няколко години и в момента архивиране за 1TB ежедневно, че е много лесно да се създаде. Вие очевидно може да се мине през някои честотна лента, но които може или не може да бъде проблем, в зависимост от вашия сървър план.
Аз не съм експерт, някой друг тук без съмнение е по-добър съвет. Важно да не живеят Rsync бази данни, вместо Rsync hotcopied архивиране (Google него) (http://www.google.com.au/search?hl=en&q=mysqlhotcopy) или SQL дъмп или вашите архиви на контролния панел.
Възстановяване е толкова просто като използване Rsync или SCP да се движат на резервно копие на вашия сървър (bqbackup ви даде черупки достъп) и възстановяване на базата данни на подходящ начин за резервен метод. 1.2GB следва да бъде възстановено в рамките на няколко минути.
Това каза приличен домакин трябва да ви даде всички инструменти, необходими, за да управлявате всеки резервно задача.
Благодаря за отговор, но както виждам, имате голям инвентар, така че можете да се справите подпомага сървъри + екстри от друга страна, имам около 400k 140k мнения на членовете и т.н., така че аз го считат за малки / средни форум.
Аз съм много удобен в SSHing, така че проблемът не е там, нито с моя сървър (характеристики са добри) все по-малко виждам проблем "потенциал" в него за възстановяване поради своите внушителни размери (и расте) с прекъсванията на сървъра и т.н. нататък.
Мисля, че някакъв вид метод на компресия трябва да се изпълняват и / или таблици в MyAdmin с намален размер (брой мъдър), дори и оптимизиране на базата данни ми се превърна в омраза нещо, което трябва да направим, тъй като тя е на всички времена, като и има много малка част от нея.
Най-добри пожелания: P
На нашия сървър, ние използваме автоматично пълно резервно копие на сървър (VPS функционалност). Без никакви въпроси.
Моля, помислете, не включва vBET таблици кеша в гръб. Можете лесно да се определи кои таблици, които искате да кешират от MyAdmin, така че предполагам, че то също може да се направи от командния ред (от SSH). Разбира се, такава команда ще бъде много дълъг, на базата на броя на Еврофутбол таблици, но ако го запишете на някой файл, то трябва да бъде доста удобен начин да направите резервни копия.
Моля, имайте предвид, че използването на vBET вашето съдържание се умножава 52 пъти. Така че, ако имате кеш, се обърна на вашия DB трябва да растат. И не само малко;) Можете да се избегне това от изключите кеш, но ние категорично не го препоръчвам. За големи форуми, пита всеки път, когато Google за превод ще убие работата на сървъра или дори да завърши с ограничения на Google.
Когато купих моя специален сървър (заедно преди време) е имало такова нещо като VPS:)
Знам как да използвате SSH много добре и е в близост /, ако не и невъзможно да се изключи vBET се backuped, единственото нещо, което човек може да прави е esclude при оптимизиране или ремонт.
Но трябва да се счита, че един добър 50% от уебмастърите (не е престъпление означава) са на споделени или виртуална специален сървър и около 70% не знаят какво SSH е по този начин се разчита на mySQLdumper, построена през Еврофутбол архивиране и / или подобни.
Тези, които използват споделения хостинг не са проблем с големи бази данни. Не виждам никаква възможност да тече огромен форум на Еврофутбол - дори и без всички плъгини - споделен хостинг. Средствата са просто твърде ниска.
Също така, както съм написал, тези, които не използват SSH може просто резервно копие на своите бази данни, т.е. от PhpMyAdmin, където те могат да определят точно кои таблици трябва да бъдат подкрепени. Също така можете да го опитате. В твоя случай наистина очаквам някои въпроси, защото на големи файлове за качване от такива PhpMyAdmin, но може би има някаква опция, така че да го запишете на сървъра не качвате. Моля да го проверите. Също така - аз вярвам в резервната ви опит, все пак, ако някои GUI инструменти позволяват да се определи кои таблици точно трябва да бъдат подкрепени, аз очаквам, че трябва да бъдат разрешени от командния ред. Аз не знам, че - както съм написал, имаме никакви проблеми на всички с бекъп цялата сървър, но аз го очаквам, защото повечето GUI инструменти, които са само на фасадите и на дъното се използват само команда от командния ред. Така че може би това е просто си заслужава да се провери - може би това е добавен в някои MySQL версия. Знам, че PhpMyAdmin го поддържа.
Как можем да имаме vbet маси на различни db само за vbet
kamilkurczak
20-07-10, 12:11
Моля, попитайте за това в нова тема:)
tsak76. Аз вторият, че ******
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):