Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Disabaling języka. Htaccess
Simon Lloyd
25-05-11, 12:59
Witam, w moim. Htaccess zarówno wewnątrz folderu forum i na zewnątrz i mają vBET reguły przepisywania początku który wygląda tak
RewriteRule ^ / (af |? M² | ar | BE | BG | ca | zh-CN | hr | cs | da | nl | en | et | tl | fi | fr **********.. . Mojego języka forum jest inglsh tak powinno być usunięcie i "en", więc wygląda to tak?
RewriteRule ^ / (af |? M² | ar | BE | BG | ca | zh-CN | hr | cs | da | nl | et | tl | fi | fr **********. Jeśli usunąć "en" i mam widok mojej stronie forum lub strony głównej poza forum w innym języku powiedzieć / pt / będzie / pl / flagi pracy, aby mnie z powrotem do przeglądania forum w języku domyślnym?
Pozdrawiam,
Simon
kamilkurczak
25-05-11, 14:42
hello,
Twoim głównym kod języka powinien pozostać w. Htaccess, oczywiście angielski flaga będzie działać bez tego kodu. Htaccess.
Dlaczego chcesz usunąć ten kod z. Htaccess?
Simon Lloyd
25-05-11, 15:30
I nie muszą chcesz usunąć, i było sprawdzenie ilości zapytań, które mam, kiedy mój ładunków forum (23!) I zauważyłem, że za pomocą tabel język i. ....en / short ********** en / medium .. etc, kiedy naprawdę nie powinno być buforowanie wszystkich tabel język dla mnie moim językiem forum jest angielski, moja przeglądarka jest ustawiona na angielski i moje forum języka delegowania jest ustawiony na angielski, więc pomyślałem, że może mam coś źle.
Staram się zredukować obciążenie serwera i zapytania.
Pozdrawiam,
Simon
kamilkurczak
25-05-11, 15:52
można wyłączyć system cache dla niektórych języków (np. angielski) korzystania z tej opcji:
admincp-> vBET Cache-> Database Cache-> Goście szczegóły Cache
Simon Lloyd
25-05-11, 15:58
Ok, dzięki:), i realizacji tego zbyt jak pisał Michał
Simon Lloyd
25-05-11, 16:07
Kamil, i osób niepełnosprawnych en w pamięci podręcznej bazy danych i pamięć podręczną gości pobiegł do czyszczenia cache (które nigdy nie zrobić), ale wszystkie te błędy?
Czyszczenie pamięci podręcznej bazy danych
Wyczyszczone tabele: en
Sporządzono. Oczyszczone: 3 stoły w 1 sekundy (3 stoły cache na każdy język)
Czyszczenie plików Cache Guest
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-82-p-3_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-82-p-6_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-13_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-14_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-15_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-16_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-17_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-18_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-22_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-23_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-24_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-27_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-29_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_archive_index_php_f-87-p-31_html0.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
********************... Includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Warning: unlink ([path] / vbet_guestcache/en/vbet_lessrelevant__forumz_showgroups_php9.html) [function.unlink]: Nie ma takiego pliku lub katalogu w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_cachecleaner.php on line 39
Usunięte pliki: en
Sporządzono. Usunięto: 199 plików w 2 sekundy
Oczyszczone 1 język (i)
Czyszczenie zakończone
To nie są wszystkie błędy, nie mogłem opublikować je tu limit znaków nie pozwoliła na to i nie mogłem nawet załadować zwykły plik tekstowy, ponieważ system mocowania nie działa.
kamilkurczak
25-05-11, 18:07
ok,
sprawdź w chmod plików w folderze vbet_guestcache
sprawdź chmod vbet_guestcache / pl / folder (powinien być 777)
po drugie, należy sprawdzić (i wklej tutaj) vbet_guestcache lokalizacji na serwerze. Upewnij się, że wewnątrz vbet_guestcache / en / pliki nadal istnieją, czy nie (i sprawdzić chmod plików wewnątrz - należy 777)
Simon Lloyd
25-05-11, 18:56
Wszystkie pliki w vbet_guestcache były chmod 755, ale teraz są 777, plik znajduje się tutaj / public_html / forumz / vbet_guestcache i / public_html / forumz / vbet_guestcache / pl jest pusta, ale to byłoby jak i wykonywane cache czyste jak podano powyżej.
Czy to teraz jest prawidłowy?
EDIT: Na sprawdzenie innego vbet_guestcache pliku (być) i okaże się, że wszystko w tym folderze jest chmod 644
kamilkurczak
25-05-11, 19:07
Musisz się chmod na 777 dla wszystkich folderów i podfolderów wewnątrz pamięci podręcznej (użyj "chmod 777-R vbet_guestcache").
i przetestuj go ponownie.
po drugie - mamy: Nie ma takiego pliku lub katalogu, więc będzie sprawdzić ścieżkę do katalogu
Simon Lloyd
25-05-11, 19:09
Wszystkie vbet_guestcache i podfoldery są teraz 777 będę pm dostęp szczegóły, dzięki czemu można sprawdzić:)
kamilkurczak
25-05-11, 19:13
dzięki, będę sprawdzać patha katalogu jak najszybciej:)
Simon Lloyd
25-05-11, 19:20
pm wysłane:)
kamilkurczak
26-05-11, 22:31
Sprawdziłem w konfiguracji w admincp - Everythings dobry,
Sprawdziłem serwer plików - również dobre.
Muszę sprawdzić cachecleaner ale nie mam uprawnień do czyszczenia cache sekcji
Simon Lloyd
30-05-11, 18:48
Przykro nam Kamil, Widziałem to i uporządkować uprawnienia (nie, że wiedziałem, że nie masz do tego uprawnienia) w AdminCp teraz
Simon Lloyd
30-05-11, 18:49
Masz wszystkie uprawnienia teraz:)
kamilkurczak
30-05-11, 20:15
dzięki, postaram się znaleźć coś na serwerze
kamilkurczak
31-05-11, 21:03
hej Simon.
Sprawdziłem folder cache i uprawnienia do plików i wszystko wygląda OK.
Sprawdziłem odkurzacza cache i nie mogę odtworzyć tego problemu na admincp.
Możesz to sprawdzić jeszcze raz i confrim, że ten problem nadal istnieje, czy nie?
Dzięki:)
Simon Lloyd
31-05-11, 21:10
Będę wykonać czystą cache w kilka chwil i poinformować, w wyniku
Simon Lloyd
31-05-11, 21:11
Kamil, dalsze problemy istnieją, dzięki:)
Czyszczenie pamięci podręcznej bazy danych
Wyczyszczone tabele: fr
Wyczyszczone tabele: ms
Wyczyszczone tabele: th
Sporządzono. Oczyszczone: 9 tabel w 0 sekund (cache 3 tabel za każdy język)
Czyszczenie plików Cache Guest
Usunięte pliki: fr
Usunięte pliki: ms
Usunięte pliki: th
Sporządzono. Usunięto: 695 plików w 6 sekund
Oczyszczone 3 język (i)
Czyszczenie zakończone
kamilkurczak
31-05-11, 21:13
dzięki za potwierdzenie: problem) jest rozwiązany:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):