View Full Version: vbMediaWiki Вектор интеграција
Во моментов сум со користење на овој МО
vbulletin.org/forum/showthread.php?t=247279
Тоа не чини да се компатибилни со vBET од кога се обидов да го разгледуваат оваа страница
mysite/forum/de/wiki
Тоа беше се врати "не Страна најде"
Нормално вики страница мора да биде со користење на овој пристап рачно
mysite/forum/wiki
Секоја измена htaccess треба да се поправи?
Ве молиме да ни покаже вистински. Htaccess правила и точка оние кои се направени за vbMediaWiki (ако има).
Тука е за сите што го добив
#===VBSEO
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /forum/
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
### VBET
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/index.php [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
## END VBET
### VBSEO
#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
Јас само проверени линк ти даде:
YOURFORUM_DOMAIN/forum/wiki
и исто така не работи. Ве молиме прво да ги тужи дека МО работи во сите, или да му даде соодветна URL адреса за пристап на своите страници.
Јас само проверени линк ти даде:
YOURFORUM_DOMAIN/forum/wiki
и исто така не работи. Ве молиме прво да ги тужи дека МО работи во сите, или да му даде соодветна URL адреса за пристап на своите страници.
Жал ми е ви кажав погрешна адреса, всушност треба да се mydomain / вики не mydomain / форум / Вики за слободен софтвер
Значи сè е јасно сега:) Мора да се интегрира како што е опишано тука: Како да преведете страници надвор од форумот директориум? (Http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546)
Ова ќе го направи линкови до преведени страници признати. Ако по оваа страници нема да ја преведе (но работа), тогаш Ве молиме да го користите, исто така, оваа интеграција Упатство за mods кои не поддржува global_complete кука (Не знам што ќе биде потребно да не - јас давам овие информации само во случај;))
Овој код треба да биде во mydomain / форум / .htaccess? или mydomain / .htaccess?
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
Ако треба да се во mydomain / форум / .htaccess
Која локација треба да се одржи на код? по или пред vBET фактичката состојба?
Тоа само го стави пред vBET и резултат е: предизвика постоечките vBET функција, за да скршени и дури и не Преведете воопшто.
И овој код треба да биде во право mydomain / wiki / .htaccess?
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
Вие не смените. Htaccess во форумот директориум. Ова е веќе работат. Сега ќе треба да се интегрираат директориуми надвор форумот.
Тоа е јасно опишани, што првиот сет на правила што треба да додадете во. Htccess во форумот главниот директориум. Значи mydomain / .htaccess
И да - 2 постави да додадете во вики директориум:)
Успеав да се направи речиси работи.
Кога пребарувате на следнава URL адреса Мојот Вики за слободен софтвер доби преведени соодветно.
http://mydomain/zh-CN/wiki
Сепак, мени за навигација на вики секогаш укажува на неточни URL што е
http://mydomain/forum/zh-CN/wiki.
Како можам да го надминете овој?
Дали сте ја вклучиле опцијата рачно следење надвор форумот директориум?
Дали користите апсолутен линк (започнува од HTTP) за Вики за слободен софтвер во вашиот излез HTML?
Дали сте ја вклучиле опцијата рачно следење надвор форумот директориум?
Дали користите апсолутен линк (започнува од HTTP) за Вики за слободен софтвер во вашиот излез HTML?
1. Да, јас веќе вклучен.
2. Јас не undetstand ова прашање што подразбира под "излез HTML"?
1. Да, јас веќе вклучен.
2. Јас не undetstand ова прашање што подразбира под "излез HTML"?
Мислам кога ќе видите страница на broswer и да одат во HTML код - ова е излез HTML Испратено од вашиот сервер. Ако врската е relatice тогаш нема да работи appropriatelly. Мора да биде апсолутна. Забележете дека овој requrement е само за делови надвор форумот директориум.
Добро, јас успеав да ги поправија проблемот со направи вики да биде апсолутна рачно наместо релативна патека. БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА СУПЕР поддршка!
Добро, јас успеав да ги поправија проблемот со направи вики да биде апсолутна рачно наместо релативна патека. БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА СУПЕР поддршка!
Мило ви се допаѓа! : D: D
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):