Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Dodatkowa emisja parsowania langtitle
Korzystanie vbSEO. Screenshot załączeniu.
http://www.pentaxforums.com/forums/members/adam-albums-website-news-screenshots-picture5413-a.gif
Znajdę poprawkę do tego w funkcji vBSEO, który obsługuje ten.
W functions_vbseo_vb.php:
odnaleźć
vbseo_thread_seotitle($getnextoldest);
zastąpić
vbseo_thread_seotitle($getnextoldest);
if (strpos($getnextoldest['title'], '[/langtitle]')) {
require_once('vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php');
$getnextoldest['title'] = vbet_parseTitle($getnextoldest['title']);
}
$vbseo_gcache['thread'][$getnextoldest['threadid']] = $getnextoldest;
To nie powinno być konieczne. Czy zintegrowany vBET z vBSEO jak jest to opisane w readme.html plik? Która wersja vBET używasz? Ostatnio mieć globalne funkcje przetwarzania langtitle.
Tak i używam najnowszej wersji 3.3.3.
Dziwne. Proszę nam powiedzieć jak odtworzyć problem - będziemy pracować na bardziej eleganckie rozwiązanie, które nie będzie wymagało dodatkowych zmian vBSEO plików.
Czy możesz powtórzyć to na na serwerze? Tj. w teście wiadomości lokalnych?
Nie, to nie można wykazać tutaj, ponieważ nie skorzystać z opcji vBSEO do obejmują tytuły wątków w następny / poprzedni linki (te pokazane bezpośrednio pod szybkie edytor odpowiedzi). Można by najpierw włączyć opcję.
OK, więc - teraz wiemy, jak go odtworzyć. Będziemy sprawdzać na naszej instancji test i szukać innych rozwiązań. Wielkie dzięki! :)
kamilkurczak
01-06-10, 22:00
Przykro nam, ale nie może odtworzyć ten problem.
Przetestowaliśmy ją w 3.5.0 i 3.3.3 vBSEO vBET. Które wersje masz?
Upewnij się, że masz zainstalowaną najnowszą wersję vBET (jeśli użyto go)
co z aktualizacja product_vbenterprisetranslator.xml z do-not-upload folderu?
Używam vBET 3.3.3 i vBSEO 3.3.2. My langtitle tagi nie są przetwarzane stronie statystyk profil albo teraz, jak się wydaje. Dość dziwne!
Aby rozwiązać analizowania langtitle w profilu "statystyki" karcie (gdzie jest napisane "last post: ..."), I dokonaniu tej zmiany w class_userprofile.php:
Znajdź:
$this->prepared['lastposttitle'] = $getlastpost['title'];
Wymienić:
$this->prepared['lastposttitle'] = $getlastpost['title'];
if (strpos($this->prepared['lastposttitle'], '[/langtitle]'))
{
require_once('vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php');
$this->prepared['lastposttitle'] = vbet_parseTitle($this->prepared['lastposttitle']);
}
Nie ma sposobu, znaczniki są przetwarzane na całym świecie, gdyż w przeciwnym razie zmiana ta nie byłaby potrzebna. Nie ma także żadnych haczyków w tym pliku klasy.
Prosimy o szczegóły PM dostęp do FTP, Admin CP i vBSEO CP. Ponieważ nie jesteśmy w stanie odtworzyć go na naszej stronie musimy sprawdzić na naszym serwerze.
Proszę cofnąć zmiany, zanim nam dane dostępu (musimy zobaczyć ten problem zdiagnozować go) - można się kopie plików w prosty sposób przynieść go z powrotem.
Jak napisałem vBET 3.3.3 należy analizować langtitle na całym świecie, w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć, to jest jakiś błąd, konfliktów z innymi wtyczki, lub niewłaściwej aktualizacji vBET.
Jestem pobytu za granicą w tym tygodniu, i nie będą dostępne do obsługi wszelkiego zaplecza problemy na stronie z wyjątkiem tych, pisał tutaj na forum.
Czy możesz mi pokazać, gdzie w kodzie znacznik jest przetwarzany na całym świecie? Następnie mogę spojrzeć i abyś wiedział, czy mogę zobaczyć, dlaczego brakuje niektórych obszarach.
otworzyć pliku: / includes / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php
i szukać vbet_global_complete jest używana funkcja vbet_parseTitleGlobally (z / includes / vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php)
Dzięki! Będę zbadania tego.
Znalazłem kilka w navbits na inlinemod.php i postings.php.
Czy możesz powtórzyć to zachowanie na tej stronie, czyli podczas edycji przetłumaczone wątku?
http://img267.imageshack.us/img267/3663/96513903.gif
http://img121.imageshack.us/img121/6716/90955400.gif
Podczas edycji jest OK, aby go opuścić. Musisz zobaczyć oryginalny tekst, aby móc go edytować. Dlatego parsowania jest wyłączona na stronie edycji. Powinno to działać w ten sposób i to jest szkodliwe - Google i innych odwiedzających zobaczyć zatwierdzonego tekstu nie w trakcie edycji:)
Czy problem nadal istnieje? Co to stan?
Przygotowujemy się do nowej wersji i chcesz, aby rozwiązać wszystkie problemy. Jeżeli stwierdził, że był jakiś konflikt - proszę o potwierdzenie. Jeśli nie możesz poradzić - proszę szczegóły dostęp PM, więc będziemy mogli to sprawdzić, aw przypadku błędu to rozwiązanie w następnym wydaniu.
Dodałem parsowania ręcznie w miejscach wymienionych w tym wątku. Nie ma bardziej widoczne problemy analizy.
Nevermind, znaleźć innego: przetłumaczonych tytułów PM nie są przetwarzane w tytułach strony private.php
Stałe przez dodanie wtyczki w private_complete:
if (strpos($pagetitle, '[/langtitle]')) {
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php');
$pagetitle = vbet_parseTitle($pagetitle);
}
I jeszcze:
http://img63.imageshack.us/img63/4445/26859648.gif
Nie mogłem znaleźć sposób, aby rozwiązać ten problem za pomocą wtyczek. Zamiast tego, dodałem ten kod do usercp.php:
if (strpos($reputation['title'], '[/langtitle]')) {
$reputation['title'] = vbet_parseTitle($reputation['title']);
} Bezpośrednio pod
$reputation['timeline'] = vbdate($vbulletin->options['timeformat'], $reputation['dateline']);
$reputation['dateline'] = vbdate($vbulletin->options['dateformat'], $reputation['dateline']);
$reputation['reason'] = $bbcode_parser->parse($reputation['reason']);
Nevermind, znaleźć innego: przetłumaczonych tytułów PM nie są przetwarzane w tytułach strony private.php
Stałe przez dodanie wtyczki w private_complete:
if (strpos($pagetitle, '[/langtitle]')) {
$pagetitle = vbet_parseTitle($pagetitle);
}
I naprawdę nie można odtworzyć ten problem na naszym serwerze. Podejrzewam, że nie masz zainstalowane odpowiednie vBET 3.3.3 - proszę to sprawdzić. Mieliśmy wiele kwestii razy, że nasi klienci już przesłane nowe pliki i zapomniałem import nowy plik produktu lub odwrotnie. Czy sprawdzana jest wykonanie funkcji vbet_global_complete istnieje w opisanym miejscu?
Ponadto prowadzimy nasze forum teraz vBET 3.3.4 w wersji beta, więc może się okazać, że błąd istnieje w 3.3.3 i już poprawiony (nie pamiętam które). Martwa proszę potwierdzić, że rzeczywisty instalacji jest OK - najlepiej wykonana aktualizacja do 3.3.3 ponownie.
I jeszcze:
http://img63.imageshack.us/img63/4445/26859648.gif
Nie mogłem znaleźć sposób, aby rozwiązać ten problem za pomocą wtyczek. Zamiast tego, dodałem ten kod do usercp.php:
if (strpos($reputation['title'], '[/langtitle]')) {
$reputation['title'] = vbet_parseTitle($reputation['title']);
} Bezpośrednio pod
$reputation['timeline'] = vbdate($vbulletin->options['timeformat'], $reputation['dateline']);
$reputation['dateline'] = vbdate($vbulletin->options['dateformat'], $reputation['dateline']);
$reputation['reason'] = $bbcode_parser->parse($reputation['reason']);
Jeśli ta strona jest za pomocą global_complete hak to powinien być traktowany w vBET 3.3.3 - patrz poprzednia odpowiedź na ten temat. Jeśli global_complete nie jest używana - wtedy taka zmiana pliku będzie konieczne, lub można go dodać do pewnego haka jeśli istnieją pewne na tej stronie.
Mój plik produkt i wszystkie pliki PHP są wyświetlane jako v3.3.3, jak powinny. Mam jednak modyfikacji wielu plików i sporo wtyczek zainstalowanych na moim forum, więc jest to dość prawdopodobne, że może być konflikt.
Zauważyłem, że czas realizacji na global_complete haka 1000. Gdy nie będzie wyższy, aby uniknąć konfliktu z innymi wtyczki?
Mam potwierdziły obecność funkcji globalnej analizy. I bardzo starannie zaktualizowany do 3.3.3, więc wątpię, że zawartość pliku może być problem tutaj. Jednak nie widzę dalszych błędów, więc myślę, że jestem dobry na czas samopoczucia.
Jestem również szczęśliwy, że vBET wydajności hit na moim serwerze jest niewielkie, więc nie może być modernizacji ostatnich 3.3.3 ze względu na dużą liczbę modyfikacje / poprawki pracy I zostały wdrożone na własną rękę. Z 800 online, miałem obciążenia serwera poniżej 1.00, a z 1200 online, które były wokół 3,00. Nieźle jak na dual-core hex serwer Xeon, myślę!
Myślę, że też! :)
Więc - wracając do problemu. vBET powinien obsługiwać automatycznie tych langtitle cięcia (z ...) - nie jesteśmy w stanie odtworzyć go na naszym forum i chcesz się nowe wydanie wkrótce. Byłoby wspaniale, gdyby udało nam się znaleźć przyczynę tego i to naprawić, jeśli jest po naszej stronie. Jeśli możesz PM dostęp szczegółowo do forum lub nawet przykład testu, w którym te rzeczy zdarzają się nam może do tego - możemy to naprawić:)
W tej chwili bez możliwości odtworzenia my nawet nie możemy być pewni czy jest to naprawdę vBET błąd (nie jakiś konflikt z innymi mod lub problem z konfiguracją). Dlatego jesteśmy w martwym punkcie już w tej dziedzinie. Po raz kolejny - Chętnie rozwiązać ten problem na boku, jeśli będzie. Istnieje możliwość, że nowa wersja vBET będzie w ten weekend - byłoby świetnie, aby zamknąć wszystkie problemy, zanim:)
Okazało się, że naprawdę mieliśmy błąd istnieje. Globalny parsowania langtitle był wewnątrz niepotrzebne stanie, więc nie zawsze był oceniany. Jest to już poprawione i zostaną uwzględnione w następnym wydaniu.
Czy mógłbyś po szybkie poprawki do tego? I nie można uaktualnić do 3.3.4 teraz: (
Zgaduję, że niepotrzebne stanie jest jedno z poniższych:
function vbet_parseTitleGlobally(&$title, $removeNotTranslateSection = false) {
if ($_GET['do'] != 'postthread' && $_GET['do'] != 'comment' && 0!==strpos($_GET['do'], 'edit') && 0!==strpos($_GET['do'], 'update')
&& strpos($title, '[langtitle=')) {
return vbet_parseTitleMultiple($title, $removeNotTranslateSection);
}
Co cię trzymać z aktualizacji?
Będę wyglądać w na SVN, by sprawdzić, jakie zmiany powstał w celu rozwiązania problemu, ale nadal - trzeba będzie ostatnim wydaniu pierwszej kolejności w stanie się szybko naprawić, jeśli opublikujemy.
Zrobiłem kilka zmian w kodzie w czasie, i zapomniałem, gdzie i dlaczego. Nie chcę być łamanie rzeczy, które już działa!
Należy pamiętać, że nie jesteśmy odpowiedzialni za kod zmieniony przez naszych klientów - nie jesteśmy w stanie zrobić prosty, że. W przypadku zmiany był według naszych szybkich poprawek, to możesz być spokojny - te zostaną uwzględnione w kolejnej wersji tak wszystko będzie OK. Jeśli wprowadzono kilka innych zmian w kodzie, to radzimy napisać jakiś dokument, który poprowadzi Cię o dane osobowe kroki dodatkowe podczas aktualizacji - w przeciwnym razie pozostać przy starej wersji vBET, bo o nie wiedzą, co i po co się zmieniło.
Należy pamiętać, że znalazłem, jakie zmiany są konieczne, aby rozwiązać ten problem, ale nie mogę publikować naprawić quik na forum (ponieważ zawiera złamane wewnątrz bbcode). Więc pelase o to zapytać e-mailem (contact@vbenterprisetranslator.com) i poślę go do was tam.
Zgadzam się, życie byłoby łatwiejsze gdybym miał udokumentowane zmiany. O ile pamiętam, były one wszystkie poprawki, a nie nowych funkcji, itp.
E-mail wysłany! Dzięki!
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):