PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Dalsze wyjaśnienia do stałego korzystania z vbenterprisetranslator_seo.php

Simon Lloyd
02-10-11, 23:02
I podniosła tę kwestię w innym wątku kopalni i został poproszony o rozpoczęcie nowego wątku, więc tutaj jest

Mam również inne zagadnienia, vbenterprisetranslatot.php wykorzystuje cały swój czas procesora, proszę sprawdzić poniżej:
Pid ************ Priorytet CPU Właściciel% Pamięć poleceń%
12493 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 104 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12496 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 72,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12495 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 67,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12492 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 42,0 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12490 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 23,5 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12484 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 11,7 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
20732 (Trace) (Kill) mysql 0 - 1,8 - 6,2 / usr / sbin / mysqld - basedir = / - datadir = / var / lib / mysql - user = mysql - pid-file = / var / lib / mysql / server.thecodecage.com.pid - skip-external-zamek -

Mam 4 procesory i zabija mojej strony teraz, że nie może uzyskać tłumaczenia!, Mam wyłączone połowie tłumaczeń i nadal mam problem!

Czy ktoś może pomóc?
Odpowiedzi Michaels:

Proszę używać jednego wątku na jednej sprawy. Na nowy problem, użyj innego wątku. Krótko - jej nie vbenterprisetranslator_seo.php który bierze całe swoje zasoby - to całe forum, ponieważ każde żądanie forum idzie trought vbenterprisetranslator_seo.php które określa jedynie kilka zmiennych dla vbseo.php i obejmuje bardzo poszukiwane zasoby. Ustawić cały ruch forum do tego pliku przez. Htaccess. Więc nie ma problemu z tym plikiem na wszystkich - to całe zużycie forum. Jeśli więcej opis w tej dziedzinie jest potrzebna - proszę otworzyć nowy wątek dla niego lub znaleźć już istniejące. Jedną z kwestii, na jednym wątku Czy możesz wyjaśnić dalej, bo jeśli i wyłączyć vBET to, że plik jest nadal używany, jeżeli i zmienić nazwę tego pliku na forum nie mogą być udostępnione.

vBET
02-10-11, 23:32
Jak widać otwierania pliku nie ma logiki, które mogą spożywać nawet 1% mocy procesora. To tylko kontroler frontowy (lub nawet tylko filtr), która pozwala na integrację vBET linki zmian (kod języka) z vbseo. W przeciwnym razie vbseo używał przekierowania na vBET linki. Tak więc cały ruch na forum jest przez plik. Plik zawiera jedynie kilka zmiennych wymaganych przez vbseo a następnie obejmuje vbseo.php się.

Tak więc jeśli chcesz użyć vBulletin z vbseo i bez vBET wtedy zobaczysz, że wszystkie wnioski przechodzi vbseo.php która jest czołowym sterownika dla vbseo. Podczas korzystania z vBET również wtedy dodać tylko trochę filtr przed vbseo.php front controller, który jest wymagany dla integracji. Tak więc wyniki, które widać nie jest to, ile środków ma pliku, ale ile zasobów zajmuje wniosek, który jest koryto pliku. A każde żądanie pochodzi koryta, bo vbseo wymaga aby wszystkie żądania jest vbseo.php koryta

Oczywiście swoim forum bez vBET zajmie mniej zasobów - tłumaczenie nie jest za darmo, ale nadal se podobne wyniki tylko z vbseo.php zamiast pliku. Ta architektura jest zmuszony przez vbseo. vBET nie używają pliku w ogóle używane bez vbseo.

A kiedy wyłączone vBET plik jest nadal używany, ponieważ nadal przekierowuje wszystkie żądania forum tam. Htaccess. Musisz komentarz vBET Reguły. Ale jak już napisałem nie zmieni zbyt wiele można zobaczyć coś podobnego, tylko z vbseo.php zamiast pliku, ponieważ vbseo wymaga zasad przekierowania do vbseo.php pliku. Jeśli spojrzeć na tyle blisko, może się okazać, że zasady vBET (dla nie przetłumaczonych stron) są po prostu same zasady co do vbseo.php tylko nasz filtr plików.

I zasad. Htaccess są także powód, forum nie była dostępna po zmianie nazwy pliku. Jesteś jeszcze skierowanie tam, ale miejsce nie istnieje.

Proszę powiedzieć, czy masz więcej pytań w tej dziedzinie:)

Simon Lloyd
03-10-11, 00:05
Dzięki za wyjaśnienie - mam! :)

Możesz zaznaczyć rozwiązany teraz.

vBET
03-10-11, 00:08
Great - oznaczony jako rozwiązany

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.10.1 you can enjoy automatic translations