PDA

Zobacz pełną wersję: Już vbet_guestcache do dużych

Ramses
26-06-10, 02:08
Vbet_guestcache może być dobry pomysł, ale teraz jest kilka gigabajtów dużych i kilku tysięcznych plików. Czy to przeznaczone do pracy w ten sposób?

vBET
27-06-10, 00:02
Tak. Zapisuje pełne dane wyjściowe HTML - tak jak napisane w opisie parametrów. Ile potrwa zależy od wielkości Twojego forum.

Należy pamiętać, że zawsze możesz ustawić dodatkowe ignorowane stron, lub po prostu wyłączyć go całkowicie to nie masz miejsca na dysku.

Ramses
27-06-10, 00:19
Oczywiście mogłem go wyłączyć, ale chciałem zmniejszyć serverload. Być może można napisać w ustawieniach acp, że może wysadzić miejsce na serwerze, nie każdy może mieć 25 GB przestrzeni. Albo lepiej znaleźć sposób, aby zmniejszyć rozmiar.

vBET
27-06-10, 00:31
Nie każdy potrzebuje jeszcze 1 GB do tego. Jak pisałem rozmiar pamięci podręcznej zależy od wielkości forum. Zapisuje każdej możliwej strony forum, jeśli nie jest ignorowane zestaw. Małe fora małej ilości stron. Big forum więcej stron, a także więcej środków.

Tak czy inaczej - jest to dobry pomysł, aby ludzie byli bardziej świadomi, co to znaczy, że pełne dane wyjściowe HTML będą buforowane i dodać tam informacje, które mogą zająć dużo miejsca na dysku.

O zmniejszeniu wielkości - możemy dodać opcję do buforowania plików zip. To zajmie więcej zasobów serwera, gdy bufor jest napisane, ale czytanie i wysyłanie takich reakcji będzie szybszy.
Również możemy dodać zaplanowane zadanie, które automatycznie usunie pliki, które są zbyt stare. W tej chwili tego nie zrobi - jeśli plik jest za stary, to jest po prostu nadpisane podczas kolejnego żądania.

Ja jestem w ruchu tego wątku do Prośby:)

wowglider.de
05-07-10, 17:03
Byłoby absolutnie proste:
dodać opcję cache tylko gigabajtów X, a następnie usuń te, które się rzadziej odwiedzane.

wowglider.de
07-07-10, 09:53
Lol, po zainstalowaniu nowej wersji z cache nigdy nie patrzyłem ile jego pomocą do tej pory:

Debian-50-lenny-64-minimal: ~ # df-h
System plików rozm. użyte% uż montowane na
/ Dev/md2 688g 80G 573G 13% /
tmpfs 4,0 g 4,0 g 0 0% / lib / init / rw
udev 10M 764K 9.3M 8% / dev
tmpfs 4,0 g 4,0 g 0 0% / dev / shm
/ Dev/md1 2.0G 86m 1,9 g 5% / boot

LOL! Przed moim hdd był stosowany z 8GiG! Ów "wielki", btw wydaje się buforuje niewłaściwych plików np.:
_attachment_php_attachmentid_3350.html
_blog_php.html
_blog_php_do_list_y_2009_m_10.html

Nie chcę Blogi cache, Tagi i załączniki Oo

steve
07-07-10, 10:16
Nie chcę Blogi cache, Tagi i załączniki Oo

Możesz dodać je do ignorować opcję. :)

vBET
07-07-10, 12:11
Byłoby absolutnie proste:
dodać opcję cache tylko gigabajtów X, a następnie usuń te, które się rzadziej odwiedzane.

To jest również opcja. Najpierw będziemy realizować zaplanowane czystsze, a może zamek (trzeba zbadanie tego podejścia), ponieważ prowadzenie statystyk mieć pewien wpływ na wydajność, a dla nas osiągi to jedna z kluczowych kwestii. Still - będziemy pamiętać również takie rozwiązanie, jeśli inne nie wystarczy:)

vBET
07-07-10, 12:14
Możesz dodać je do ignorować opcję. :)

Dokładnie - wystarczy dodać ti ignorowane. W każdym razie dzięki za uwagę - dodamy ignorując atachements i tagi jako domyślny ignorować konfiguracji. Blogi są czymś, co wielu użytkowników może mieć w pamięci podręcznej, więc nie będziemy dodać jako fedault - ale udało się go skonfigurować dokładnie w takich przypadkach - chcesz coś więcej będą ignorowane. Więc po prostu zignorować! :)

vBET
07-07-10, 12:18
Również po prostu dowiedzieć się, że możemy MIEŃ nazewnictwa plików szablonu i to w nazwie pliku nie uważa za mniej istotne strony, czy nie. W ten sposób każdy dzień, automatyczne czyszczenie zostanie rozpoczęta, uznaje appropriatelly czas pliku cache żyć i czyste pliki. Pierwszym pomysłem było czyste wszystko jeśli jest starszy niż nie dotyczy strony powinny być. Teraz będziemy czyste odpowiednich stron cache szybciej - tak można zaoszczędzić dodatkowe miejsce na dysku! :)

mario06
16-07-10, 17:50
ten problem należy rozwiązywać, zajęło mi to 4 godziny, aby wyeliminować to wszystko na maszynie quad ponadto jakiś rodzaj ręczne spłukiwanie | czyste przycisk należy dodać tu i zamiast dodawać je ręcznie, jak Steve powiedział, że nie powinno być pudełka w którym można ustawić każdego ustawienia lub wyłączyć, dodając coś zaznaczenie jak vbseo mapa generatory ustawienia nie

vBET
10-08-10, 01:00
Automatyczne czyszczenia cache gości dodaje. Dodano także narzędzie administracyjne do czyszczenia cache gości. Booth zostaną uwzględnione w vBET 3.3.5 i 4.2.3 vBET

Pomysł na ZIP buforowane pliki w tej chwili jest odrzucana, ponieważ nie wszystkie przeglądarki obsługują coraz ZIPed odpowiedzi i rozpakować go za każdym razem, zużywa zasobów procesora, który jest o wiele bardziej wartościowe niż twardy dysk zasobów. W przypadku jakichkolwiek pomysłów w tej dziedzinie - proszę otworzyć nowy wniosek funkcji dla. W ten mieliśmy już kilka żądań i nie jest w stanie zarządzać już tutaj.

vBET
10-08-10, 20:10
Mała korekta - vBET będzie wspierać kompresowania plików cache gości. Kiedy vBulletin opcję "Wyjście GZIP HTML" jest włączona, to vBET będzie cache już ZIP pliku. Oczywiście w takim przypadku vBET wyśle odpowiednie nagłówki, gdy zawartość pamięci podręcznej zostanie wysłany:)

Zostaną one ujęte w vBET 3.3.5 i 4.2.3 vBET

Ramses
04-10-10, 16:13
Michał, wczoraj vBET osiągnął limit mojego 75gb serwer i od tego czasu jestem usunięcie wszystkich plików ~ 74 GB pamięci podręcznej.
W domyślnej instalacji jest to nie do zaakceptowania zachowania. Proszę rozwiązać ten problem w następnym wydaniu.
Dziękuję.

vBET
05-10-10, 07:58
Należy pamiętać, że nie ma błędów, więc nie do naprawienia. Masz duże forum i ustawić vBET całkowicie cache to w 52 różnych językach. To, co vBET wykonane. vBET nie obsługuje cache zasobów zewnętrznych i czegoś takiego nie miałoby sensu, ponieważ wysyłając go i odzyskać go byłoby bardziej kosztowne niż normalnie generacji strony. Tak więc należy użyć własnych zasobów do pliku cache.

Pamiętaj, że możesz ustawić, aby zignorować dodatkowe strony w Guest Cache przez Ignoruj w Full Cache File dla gości lub po prostu całkowicie wyłączyć, jeśli serwer nie ma wystarczających zasobów, aby korzystać z tej funkcji. Domyślnie vBET ignoruje te strony: rejestru, wyszukiwanie, login, przywiązanie, tagi.
Możesz dodać kilka stron, aby zignorować - tych, którzy nie będą buforowane, więc te nie będą przechowywane w plikach i te generują zazwyczaj za każdym razem biorąc więcej mocy procesora i zasobów pamięci. To jest coś za coś. Wydajność oszczędności pochodzi z przechowywania wyników w statycznych plików i musi mieć miejsce w tym lub Cache Guest dostroić (ignorując więcej typu stron).

Jesteśmy otwarci na propozycje. Jeśli masz jakieś sugestie, jak poprawić vBET funkcjonalność Cache Guest, chętnie wziąć pod uwagę i poprawić, jeżeli zostanie ono przyjęte:)

Ponadto - jeśli okaże się, że automatyczne czyszczenia cache nie działają dla plików cache - należy pamiętać, to jako błąd.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.10.1 you can enjoy automatic translations